• For abonnenter

BLOMMER

Lykken er som en blomme. Den skal saftsuseme nok komme. Noget er der om snakken, for denne søde og saftige frugt er den rene lykke, når den plukkes direkte fra træet, og man sætter tænderne i den og mærker saften sprøjte ud i mundhulen. Der findes en lang række forskellige sorter, hvoraf de mest kendte er Victoria, Reine Claude og sveskeblommen. Dertil kommer mirabellen og andre arter. Og så er der naturligvis den tørrede udgave, svesken, hvor kendere foretrækker de franske fra Agen.

Pluk den direkte fra træet og spis den, som den er. Brug den i kompotter og marmelade og til saft. Spis den sammen med ost, sylt den i spiritus eller meget gerne i madeira. Mulighederne er mange, og det gælder også i flydende og spirituøs form som blommebrændevin, hvoraf de fleste kender den berømte Slivovits.

Blommetrifli



  • Makroner
  • Portvin,

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.