Græshuset, der voksede ned i jorden

Græs på taget og vidunderlige, diagonale linjer. Det er, hvad du finder i den her arkitektbolig, der er solidt plantet ned i jorden.

Artiklens øverste billede
Det er næsten en metrostations-udgave af en bolig. Der er nemlig ikke meget hus at spotte over landjorden på den her fredelige villavej. Fotos: Thomas De Bruyne

Nede i jorden

Det er næsten en metrostations-udgave af en bolig. Der er nemlig ikke meget hus at spotte over landjorden på en fredelig villavej i Belgien.

Til gengæld sker der en masse nedenunder det grønne græs. Her finder man en 175 kvm. toptunet bolig med masser af diagonale linjer og flere niveauer. Arkitekterne har med boligen gjort op med den traditionelle tankegang om, at et hus skal være firkantet og bygges op i niveauer.

Et trekantet hus

I hjemmet smelter selve husets facade og tag sammen. Den græsbelagte skråning inviterer til en klatretur på det spektakulære tag - der ændrer udseende efter sæson.

De to forhøjede ’firkanter’ bryder tagets skrå linje, og her finder man indgangen og et vindue, der lukker masser af lys ind.

Ved inddeligen af værelser har man tænkt ud af boksen. Soveværelserne ligger, lidt atypisk, på nederste etage, men stuen ligger på stueetagen, mens køkkenet er placeret en halv etage op.
De små mellemrum mellem etagene gør, at alle rummene nærmest hænger sammen.
Der er også en rød tråd i selve stilen, som bedst kan beskrives som minimalistisk og nordisk.

Ved inddeligen af værelser har man tænkt ud af boksen. Soveværelserne ligger, lidt atypisk, på nederste etage, mens stuen ligger på stueetagen, og køkkenet er placeret en halv etage op.

At soveværelserne er placeret halvt nede i jorden betyder, at der altid er en kølig atmosfære i rummene, når man skal sove.

Sammenhæng

De små mellemrum mellem etagene gør, at alle rummene nærmest hænger sammen. Der er også en rød tråd i selve stilen, som bedst kan beskrives som minimalistisk og nordisk. 

LÆS OGSÅ: Byggede huset på en skrå grund og fik unikt design

Især elementer i træ går igen i arkitektboligen - lige fra det mørke trægulv til facaden bag ved køkkenet. Den gigantiske pejs bygget i sten giver også et særligt skandinavisk udtryk.

Den gigantiske pejs bygget i sten giver også et særligt skandinavisk udtryk.
I det her hjem smelter selve husets facade og tag sammen. Den græsbelagte skråning inviterer til en klatretur på det spektakulære tag - der ændrer udseende efter sæson.

Fakta om boligen:

  • Beliggenhed: Maldegem, Belgien
  • Størrelse: 175 kvm
  • Arkitekt: OYO architects

Se flere billeder på iBOLIGEN.dk

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.