Med plads til børnefamilien

Drømmen om at få mere plads til familien fik Cathrine Reinert og hendes mand til at bygge ny villa i deres gamle kvarter tæt på børnenes skole.

Artiklens øverste billede
Det store åbne køkken-alrum leder til et loungeområde, hvor familien kan slappe af. Foto: Allan Lorenzen.

En robotplæneklipper snurrer op til kanten af en veltrimmet busk, der er placeret i en af de mange grønne haver i et villakvarter tæt ved Kolding Fjord. For enden af vejen er en stor mark, der grænser op til en nærliggende skov, hvor det vilde dyreliv næsten kan anes inde bag trækronerne. Her på hjørnet bor Cathrine Reinert og hendes familie i deres villa i to etager, som med sin store udbyggede tagterrasse udnytter udsigten og omgivelserne til fulde.

Læser du med fra mobilen, så se flere billeder her.

Det var dog ikke nemt at se potentialet, da parret valgte at købe grunden tilbage i 2010. Den havde stået til salg i flere år og var den sidste grund i lokalplanen, som kommunen skulle af med. Køberne stod ikke i kø, fortæller Cathrine Reinert.

Fra køkken-alrummet og loungen går en trappe op til husets egentlige stue på 1. sal. Foto: Allan Lorenzen

»Vi havde længe haft planer om at flytte i et større hus, da vi ikke havde plads nok til børnene. Vi besluttede, at det godt kunne betale sig at bygge et nyt hus frem for at udvide det gamle. Det eneste problem var, at denne grund var den absolut sidste i kvarteret. Og folk havde holdt sig væk, da den lå for tæt på vejen,« siger Cathrine Reinert.

Det afholdt dog ikke parret fra at undersøge, om grunden kunne være interessant for deres kommende villa. De byggede et stillads, kom op i højden og begyndte at se potentialet i udsigten og grundens beliggenhed.

Min mand lavede en papmodel af to lange bygninger.

Cathrine Reinert, husejer

Mere åbenhed

Tegningerne endte i stedet på arkitekten Allan Lorenzens bord, der sørgede for at åbne huset mere op ved at flytte værelserne ud på siden. Desuden skabte han et loungeområde i forlængelse af husets køkken-alrum, og roterede garagen, så det skabte et mere åbent indgangsparti, når man ankommer til huset.

»Værelserne, som de havde lavet, blev roteret ud på siden og designmæssigt fyldte garagen enormt meget. I stedet har vi trukket den lidt tilbage, så indgangspartiet munder mere ud og er mere indbydende. Det har også givet mere kontakt til haven, som er en stor del af huset,« siger Allan Lorenzen, der er arkitekt i Tegnestuen Lorenzen.

Køkkenet giver plads til, at familien kan lave mad sammen. Foto: Allan Lorenzen

Parret havde bygget deres første hus alene, og de var meget sikre på, hvilken form og stil deres nye villa skulle have. Allan Lorenzen kom derfor ind i en proces, hvor han skulle forsøge at vende husets ulemper til fordele. En proces, han selv betegner som en succes.

»Det var fedt at komme ind i en proces, som var i fuld gang. Jeg er meget glad for, at alle parter fik sat aftryk på huset til stor glæde for os alle. På grund af at grundvandet stod højt, var det blandt andet meget dyrt at grave ud til en kælder, hvor de gerne ville have bryggers. I stedet har vi skabt forskellige rum til opbevaring i huset,« siger Allan Lorenzen, der lavede et køkken, der var baseret på familiens ønske om at samles om madlavningen.

Vi har lavet et køkken i sorte elementer, som giver plads til at familien kan lave mad sammen.

Allan Lorenzen, arkitekt

Loungeområde og biograf

Han bidrog også til at rykke ved nogle af parrets grænser, der i starten var meget forsigtige. Det er blandt andet grunden til, at en stor betonmur i dag deler køkken-alrummet op på midten, hvilket har givet plads til et loungeområde, der har udgang til haven.

»Vi ville have en mur i hvide mursten. Men i stedet mente Allan, at vi simpelthen skulle støbe en betonmur på stedet. Vi var meget i tvivl, da den var færdig. Men da der kom møbler ind, og gulvet blev lagt, passede den faktisk ind i vores indretning. Vi kommer nok aldrig af med den mur,« smiler Cathrine Reinert og fortæller videre, at kælderen blev skrottet til fordel for et nedsænket multirum med biograf, der ligger i forlængelse af loungeområdet.

Indgangspartiet er mere åbent takket være arkitektens idé om at rotere garagen. Foto: Allan Lorenzen

»I stedet for en kælder har vi fået skabt en hule, der blot er sænket tre trin fra stueplan. Her har vi fået lavet en biograf med lystætte gardiner, hvor både børnene og vi kan se film. Børnene udnytter rummet til at spille Wii og optræde for hinanden. Og det er utrolig simpelt at gøre rummet rent,« siger Cathrine Reinert.

»Vi ville gerne have én stor altan til vores gæster, men vi havde fokuseret på, at den skulle have plads nok til både havebordet, grillen og et område, hvor man kunne slappe af. Allan gav os i stedet ideen til at lave altanen større ved at dele den i to og forbinde den med en gangbro imellem, hvilket også gav et ekstra uderum under altanen. Så blev den heller ikke så tung i udtrykket, og i dag er jeg rigtig glad for den ekstra plads til afslapning, der fortsat er afskærmet rigtig godt fra naboernes udsyn,« siger Cathrine Reinert.

Modsat deres tidligere hus, hvor parret af økonomiske grunde gik på kompromis med materialerne, så har de denne gang valgt, at der ikke skulle spares på noget. Det har blandt andet betydet, at de har valgt nogle andre træsorter og har turdet eksperimentere mere med materialerne. Eksempelvis har man lagt terrazzogulv på badeværelset, og desuden har man sat et højttalersystem op i alle husets rum, der kan styres via mobiltelefonen, viser Cathrine Reinert.

»Vi har installeret trådløse Sonos-højttalere i alle rum, som kan styres via en app på mobiltelefonen. Det betyder, at jeg eksempelvis kan tænde for lyden udelukkende i badeværelset, når jeg står tidligere op end de andre. Vi har valgt at betale os fra det og valgt de løsninger, som vi vil værdsætte mange år fremover,« siger hun.

Læser du med fra mobilen, så se flere billeder her.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.