En ramme for drømmene

Man skal drømme stort – og så tage en fagmand med på råd. Det var fremgangsmåden, efter Louise Hedegaard-Høgh og hendes familie faldt for en ældre rødstensvilla med perfekt beliggenhed i Skanderborg.

Artiklens øverste billede
Fra spisestuen er der adgang til terrassen. Parret er glade for spisebordet fra Hay, men ønsker sig et længere bord, hvor der er bedre plads til spisende gæster. Kunstværket, som står på de selvbyggede radiatorskjulere, er af Knud Odde. Det store sort-hvide fotografi over Montana-reolerne har Louise Hedegaard-Høgh selv taget.

Et hus med masser af muligheder, lyder det ofte i ejendomsmæglernes annoncer. Det var også, hvad Louise Hedegaard-Høgh og hendes mand så, da de faldt for rødstenshuset fra 1923, beliggende midt i byen og tæt ved Skanderborg Sø. Parret fandt ejendommen i avisen, men fik fra mægleren beskeden om, at huset var solgt. 14 dage senere var huset imidlertid igen i avisen, og Louise Hedegaard-Høgh kontaktede mægleren for at høre, om det dog ikke var en fejl. Men huset var på markedet igen, og parret skulle ikke tage sig lang betænkningstid. De fik en fremvisning om onsdagen og skrev under om torsdagen – drømmehuset var købt!

Vi kan kun anbefale at inddrage en fagmand tidligt.

Louise Hedegaard-Høgh

»Det er det første og eneste hus, vi nogensinde har set på,« fortæller Louise Hedegaard-Høgh.

»Det har en skøn og for os perfekt beliggenhed tæt på sø, skov, by og togforbindelse. Desuden var det i god stand, og vi kunne se mulighederne for at bygge om og til, så det blev et hjem, der kunne opfylde vores behov og ønsker mange år frem.«

Første runde

De tre måneder op til overtagelsen af huset lagde parret mange og detaljerede planer for den fremtidige boligdrøm. Da de fik nøglen til huset i december 2005, gik flere års ombygning og renovering derfor straks i gang. Drømmen var at skabe en lys og luftig bolig, som på sigt kunne rumme hele den familie, som også var del af parrets fremtidsdrømme.

Fra soveværelset kan man nyde solen, når den står op over Skanderborg sø. Familien har bygget en seng på 2 x 2,5 meter, som kan rumme dem alle. På hylden står en vandøse fra Egypten, en radering parret fik i bryllupsgave samt et kunstværk malet af datteren i huset.

I de følgende år fortsatte renoveringen, og da parret i 2009 fik deres første barn, var der skabt et hjem, som passede til den lille familie. Der var dog fortsat store planer og ønsker for boligen – og om på sigt at blive en større familie.

En tovholder til drømmene

Overetagens største værelse bliver benyttet til kombineret kontor, legeværelse og musikrum. Dukkevognen er fra Moover og den dekorative ridderborg og uroen er fra Djeco.

»Det var en helt fantastisk og uundværlig sparringspartner undervejs,« fortæller Louise Hedegaard-Høgh og fortsætter:

.

»Han gav os sin ærlige mening og var den, der havde det praktiske og økonomiske øje på projektet, da vi præsenterede alle vores drømme og ideer – nogle af dem viste sig jo at være urealistiske, og andre alt for dyre. Så vi kan kun anbefale at inddrage en fagmand tidligt, så man ender med tegninger til et drømmebyggeri, som både er realistiske og til at betale.«

God byggestyring

Ved større ombygninger er det klogt at forvente det uventede, og det gjaldt også for parret. Før byggeriet begyndte, viste det sig, at deres grund bestod af to matrikler. De skulle lægges sammen, og det skulle godkendes, før de kunne gå i gang med tilbygningen – men i maj 2010 kunne håndværkerne endelig rykke ind. Entreprenørfirmaet EB&E styrede hele det udvendige byggeri samt støbningen af betongulvet i tilbygningen.

Grib ideen! Væggen er dekoreret med en del af familiens store produktion af perleplader, der giver farve og personlighed til hyggekrogen. Billede af HuskMitNavn. Bænk og stole er fra Sebra – bordet et vintage-fund.

Det gamle og det nye hus

»Bademøblet i eg er speciallavet af snedker Esben Høyer-Nielsen efter vores idé, så det passer til bordpladen vi fandt hos Kuma,« fortæller Louise Hedegaard-Høgh. Spejlet er fra Gubi, og kurven er hentet hjem fra Etiopien.

Den nye opholdsstue ligger i åben forbindelse med køkken og spisestue, der er placeret i den gamle del af huset, og både fra spisestue og opholdsstue kan man nyde udsigten til søen, som nærmest er blevet indrammet af tilbygningen.

»Vi har stadig mange planer og drømmer bl.a. om en stor kvist på det gamle hus og en tagterrasse oven på tilbygningen. Men lige nu nyder vi de foreløbige resultater og glæder os til forår og sommer i haven,« slutter Louise Hedegaard-Høgh.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen