Redaktørens liste: Robot klarer græsset

Få fire anbefalinger til sommertrends og -historier fra boligredaktøren.

Artiklens øverste billede
Husqvarnas robotplæneklipper Automower 315 er tilpasset plæner på ca. 1.500 kvm, har en driftstid på ca. 70 min. og et lydniveau på 60 dB. Foto: PR
Boligredaktør Astrid Ellemo.

Sol og sommer er lig med en ugentlig plæneklipning. Så det nytter ikke så meget at 'hade' opgaven, hvis man ikke lige har råd til en havemand. Løsningen kan være en robotplæneklipper, som efterhånden ses i flere og flere danske haver. Forbruger-sitet “Bedst-i-test.nu” har i foråret lavet en stor test, hvor et uafhængigt team testede robotplæneklippere fra mærkerne Husqvarna, Gardena, Bosch, Honda, Al-Ko, Stiga, Robomow, Viking og Worx. De blev bl.a. testet for klippeteknik, lydniveau og kvalitet af klipning, og for at gøre testen så udfordrende som muligt, skulle de også klippe græs på stejle og ujævne underlag, smalle passager, rundt om trampoliner og i både kraftigt og vådt græs. Klipperesultatet blev registreret umiddelbart efter klipning og efter en periode med regelmæssig klipning. Vinderen blev Automower® 315 fra Husqvarna Group, som er verdens største producent af udendørs havemaskiner som f.eks. trimmere, motorsave osv.

»Automower® 315 blev kåret for sin høje ydeevne, pålidelighed og værdi for pengene. Den sælges kun gennem autoriserede forhandlere, som har en dybdegående viden om produkterne og kan hjælpe med installeringen – og som selvfølgelig kan servicere produkterne efterfølgende,« siger Jakob B. Hansen, adm. direktør i Husqvarna Danmark.

Den er tilpasset plæner på ca. 1.500 kvm, har en driftstid på ca. 70 min. og et lydniveau på 60 dB. Prisen er 14.995 kr.

www.husqvarnagroup.com

Den klassiske kogebog: Frøken Jensen lever videre

Hvis salig frøken Kristine Marie Jensen, der blev født i Randers i 1858 og døde i København i 1923, vidste, at hendes opskrifter fra et langt livs tro tjeneste – bl.a. som husbestyrerinde hos familien Melchior i København – netop er udkommet i et nyt 2016-oplag, ville hun nok kigge en ekstra gang. Hun samlede sine værdsatte opskrifter i sin første udgave af bogen i 1901 , som fik titlen Frøken Jensens Kogebog. Alene i hendes egen levetid nåede hun at opleve bogen udkomme i 27 oplag, men at danskerne også 93 år senere ville stå i køkkenet med næsen i hendes kogebog er alligevel lidt af en bedrift. Indtil videre er den solgt i over 1 mio. eksemplarer. Den nyeste version er udkommet på Gyldendal den 13. juni, og de over 1.000 klassiske opskrifter, som strækker sig fra tarteletter til græsk salat, er redigeret og ajourført af kogekone, madskribent og forfatter Nanna Simonsen. Den koster 399,95 kr. og er på 672 sider, så det er lidt af et opslagsværk til køkkenhylden.

www.gyldendal.dk

100 år med møbeldesign: Kvalitet og modernitet

Mange danske møbelproducenter har – bl.a. som følge af den lange tradition for på bedste vis at kombinere kvalitet, funktionalitet og design – formået at ‘holde sig kørende’ og til stadighed forny sig selv trods skiftende tider og trends. En af dem er Andersen fra Hinnerup nord for Aarhus, som blev grundlagt i 1916 og altså i år kan fejre sit 100 års jubilæum – fra grundlægger snedkermester I.C.A. Jensen og Brdr. Andersen til den nuværende designchef Jørgen Andersen.

»Vi ønsker ikke at dvæle alt for meget ved fortiden, men vil med et respektfuldt afsæt i vores første 100 år som virksomhed fokusere på at lancere fremtiden for Andersen,« fortæller designchef Jørgen Andersen.

Han lægger vægt på, at man i den nye strategi har været meget omhyggelige med at overføre de elementer fra den gamle udgave af virksomheden, som har værdi i fremtiden.

»Det gælder frem for alt kvaliteten af vores møbler, hvor såvel den fysiske som den designmæssige levetid er i fokus. Vi tror fortsat på tidløst design og på at skabe kvalitetsmøbler, der er værd at beholde,« siger Jørgen Andersen, som påpeger, at de hele tiden lader sig inspirere – men til gengæld aldrig lader sig diktere – af tidens strømninger. Blandt signaturmøblerne er spisebordet T1, som koster fra 12.950 kr.

www.andersen-furniture.dk

Som en glasdråbe: Italienske former

Smukke lamper kan man næsten ikke få for mange af, hvis man ønsker at skabe stemning i sit hjem. Og har man mod på det, kan man hænge flere af samme slags i en mindre gruppe, da det er med til at fremhæve formsproget. Den italiensk-designede og producerede pendel, “Popp”, er fremstillet af mundblæst pyrexglas, hvis form leder tankerne hen på en vanddråbe i det øjeblik, den slipper sit tag fra overfladen, som den hænger på.

Bag pendlen står den københavnske designvirksomhed “Another Story”, som er specialiseret i moderne lamper og belysningsløsninger samt diverse boligtilbehør – i samarbejde med skiftende udenlandske topdesignere. “Popp” er designet af Silvio Vinella, og den fås i gul, sølv, sort eller kobber. Trods glaskuplen utildækkede bund kaster den et blødt lys uden genskin og kan derfor bruges som hyggelampe i stuen, over spisebordet eller på værelser eller i entreen. Den måler 15 cm i omkreds og 50 cm i højden. Prisen er 2.399 kr.

www.anotherstory.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.