Fransk torsk
Indkøbslisten300 g filet af torsk med skind, men uden ben (500 g hvis det er til hovedret)
300 g rengjorte og gerne vilde svampe efter udvalg. Fx kantareller, champignons, østerhatte
½ dl hvidvin eller pilsner
1 skalotteløg, hakket fint
1 fed hvidløg, hakket fint
1 kvist frisk timian
80 g smør
Lidt brøndkarse, rengjort
Dressing til brøndkarsen gerne af olivenolie, sherryeddike, salt og peber.
Opskrift
Torsken lægges med skindsiden opad på timiankvisten på et lille ovnfast fad. Drys med en anelse salt og peber, tilsæt hvidvin eller pilsner og bag torsken i ovnen ved 180 grader til den er hvid og stadig fast - 10 minutter eller lidt mere, hvis stykket er meget tykt.
Imens svitses skalotte, hvidløg og de groft udskårne svampe på en pande i 1 spsk smør. Når torsken er klar, hældes væden fra den til svampene. Kog det lidt ind, og pisk derefter resten af det kolde smør i - lidt ad gangen til en slags svampe beurre blanc.
Pil skindet af fisken, anret den ovenpå svampene og pynt med brøndkarse vendt i lidt dressing.