Fransk torsk

Indkøbslisten300 g filet af torsk med skind, men uden ben (500 g hvis det er til hovedret)

300 g rengjorte og gerne vilde svampe efter udvalg. Fx kantareller, champignons, østerhatte

½ dl hvidvin eller pilsner

1 skalotteløg, hakket fint

1 fed hvidløg, hakket fint

1 kvist frisk timian

80 g smør

Lidt brøndkarse, rengjort

Dressing til brøndkarsen gerne af olivenolie, sherryeddike, salt og peber.

Opskrift

Torsken lægges med skindsiden opad på timiankvisten på et lille ovnfast fad. Drys med en anelse salt og peber, tilsæt hvidvin eller pilsner og bag torsken i ovnen ved 180 grader til den er hvid og stadig fast - 10 minutter eller lidt mere, hvis stykket er meget tykt.

Imens svitses skalotte, hvidløg og de groft udskårne svampe på en pande i 1 spsk smør. Når torsken er klar, hældes væden fra den til svampene. Kog det lidt ind, og pisk derefter resten af det kolde smør i - lidt ad gangen til en slags svampe beurre blanc.

Pil skindet af fisken, anret den ovenpå svampene og pynt med brøndkarse vendt i lidt dressing.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.