Vi får mindre stuer

Vi står for at flytte fra et stort hus til en lejlighed på 158 kvm. Vi har ryddet ud og mener at have plads til de møbler, der er tilbage.

Vores problem er stuen. Egentlig havde vi også tænkt at vi skulle have sofaen "klistret" op ad en væg. Men det er måske ikke nogen god ide?

Vi har et flygel, en tre personers sort sofa, en sort øreklapstol, sort lænestol og en stor firkantet fodskammel, samt et sofabord i lyst egetræ. Derudover har vi tre høje bogreoler i egetræ, frit stående TV og et lille reolarrangement til radio og CD afspiller.

Spisestuearrangementet består af et spisebord 150 x 100 cm og spisestuestole i lyst egetræ.

Desuden er der en reol, hvor overdelen består af skabe med glaslåger, også i lyst eg. Vi har persiske tæpper i forskellige størrelser. Væggene er hvide. Gulvet er af ask.

Vi kan simpelthen ikke forestille os anden måde at indrette det på end vedlagte tegning. Og hvor skal radio og TV stå? Flyglet må helst ikke dominere.

Med venlig hilsen

J. Jacobsen Silkeborg

Når man først har fået en ide, kan det være svært at bryde ud af den tanke. Men der er andre muligheder, end den I havde tænkt jer, og jeg viser her en af dem.

Du nævnte, at det var vigtigt for dig, at flyglet ikke dominerer i rummet. Derfor er det bedst, den står hvor du selv havde placeret den. Det er et fint hjørne til den, og samtidig kan to, måske tre, af reolerne også stå der, og det vil være et hyggeligt musik/læse hjørne.

Spisebordet er placeret ved den ene skydedør, hvor der er en perfekt væg til tilhørende reol. Siddearrangementet og spisebordet, kan godt, hvis I hellere vil have spisebordet ud for køkkenet, byttes rundt. Siddearrangementet kan have samme opstilling, men drejes 45grader i urets retning.

Da jeres møbler alle er i mørke farver, vil det være fint at bruge så mange af jeres persiske tæpper som muligt, for at få lidt farve ind i stuen.

Hvis I kunne tænke jer at få en farve på væggene, vil NCS 1005-Y50R, måske tiltale jer. I ønskes held og lykke med jeres nye hjem.

Fra lejlighed til lejlighed

Den 1. juni i år skal vi, en lille familie på tre flytte fra en lejlighed på 125 kvm, til en lejlighed på 83 kvm.

Vi er meget i tvivl om, hvordan vi kan indrette stuen, da den dels er meget mindre og vi samtidig skal have vores spisebord derind.

Af møbler vi skal have med, er der følgende: 1 sofa på ca. 250 cm, sofabord, TV, 2 Montanahylder til stereo anlæg, 2 Evastole, 1 lille rundt bord med hjul, Piet Hein spisebord med 4 stole.

Desuden har vi mange ægte tæpper, samt to store italienske krukker som vi gerne vil have med, såfremt der er plads.

Der er hvide vægge i lejligheden og trægulve.

Venlig hilsen

Sonja Reizel Højbjerg

  • Umiddelbart virker jeres sofa og sofa bord en smule for dominerende i rummet, og mindre møbler vil helt sikkert tage sig bedre ud. Med den sofa I har, synes jeg, at det bedste sted for den er ved siden af trapperne. Dermed udnyttes bredden af rummet, og det giver mest mulig "luft" i rummet.
Det fremgår ikke tydeligt af tegningerne om trappen er åben eller lukket. Men er den åben, er der måske en fin plads til en, eller måske begge, af de store krukker du nævner, under trappen.

For mange løse tæpper i et mindre rum, kan virke forvirrende, og deler rummet op. Derfor har jeg kun vist et tæppe, nemlig under sofabordet. Hvis I har en løber, vil det være fint bag Evastolene, som man vil træde ind på, fra haven.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen