Danskernes køkkener bliver grønne og orange

<p>Din bolig skal være farverig, pyntet og have bløde former i 2009. 70´erne er tilbage - i en forbedret version.</p>

Boligtrenden i 2009 kommer til at være inspireret af 70’erne. Det er klare farver som grøn, orange og gul, der spås at få et comeback. Materialer som bøg og velour har fundet nye fans blandt designerne. En af dem er indehaver af Cph Square, et af Danmarks førende designhuse, Flemming Lindholdt Madsen.

Han mener også, at der kommer et asiatisk/ sydeuropæisk præg på møblerne i deres form. Det syd-europæiske temperament ses i, at man tør mere designmæssigt og det asiatiske kommer til syne i dekorationen. Man kan blande flere farver i samme rum, eller have flere nuancer af samme farve. Flere forskellige former på eksempelvis spisestuestolene er også en mulighed. Alt er tilladt. Så længe det er den rigtige sammensætning.

”Folk skal lige tænke lidt mere over det før, de køber et grønt køkken, men det kommer de til,” forudser Flemming Lindholdt Madsen.

I 2009 mener han også, at ornamentikken bryder med minimalismens enevælde og skaber dekorationer og fylde i hjemmet. Trenden tyder på, at man vil pynte mere og sørge for at hjemmet har noget at byde på i sig selv i modsætning til minimalismen, hvor der skulle folk til at skabe hygge og stemning i rummene.

Kunsten er også i fokus her i 2009, men ikke kun som noget, man hænger på væggene. Møblerne kan være lærreder for kendte kunstnere, hvor det grafiske er i højsædet.

2009 bliver et år, der bryder med de skarpe linjer og indfører bløde former, skifter det sort/hvide ud med de klare stærke farver og kreativiteten får frit spil.

De fem overordnede trends er:

1. Ornamentikken

2. Farver som grøn, orange og gul

3. 70’erne

4. Bløde former

5. Kunst som møbel

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen