24 kvadratmeter sommerhushygge

Det bliver ikke hyggeligere her i Tranums yderste klitrække med lyden af hav og marehalm som selskab både sommer og vinter. Her findes fred og natur som inviterer til fordybelse. Her må tiden gerne gå i stå. Her får tankerne frit spil, mens sjælen finder ro. Huset er ejet af Hanne Wesenberg, som har nydt mange skønne timer et stenkast fra Vesterhavet.

Der er kun ca. 50 m til vandet fra det skønne sortmalede sommerhus fra 1993. De hvide vinduer giver sommerhuset et oprindeligt udseende, men der er tænkt mest nyt med loft til kip og store vinduespartier, der giver optimalt lysindfald. I sommerhalvåret kan livet leves udendørs på den sydvestvendte terrasse, der har store læporte, som gør det muligt at nyde selv den allerførste forårssol i læ for vestenvinden. Indvendigt er sommerhuset beklædt med hvidmalede træbrædder, der giver en varm atmosfære og et meget lyst og åbent hus.
Det var en sommerferie i området, der knyttede sommerhusgrunden og dets nuværende ejere sammen. Den fantastiske grund tæt på vandet og et lille bitte gammelt hus var ikke til at stå for, da familien kom forbi "Til Salg" skiltet - og dagen efter var det købt. I begyndelsen benyttede familien det gamle hus på grunden, men da der hverken var indlagt vand eller el, var det lidt af en prøvelse. Men det var en god måde for familien at lære området at kende, og feriehotellet i nærheden blev brugt, når familien skulle i bad. Det gik dog hurtigt op for familien at den løsning ikke kunne fungere evigt, så familien gik i gang med at bygge et nyt.
Nybygning med restriktioner

Det var en længere proces, fordi fredningsmyndighederne og en sandflugtslinje var indblandet. En af de mange restriktioner bestemte, at huset højst måtte udvides med fem kvm i forhold til det oprindelige hus. Derfor krævede det en del kreativitet at tænke og tegne sig frem til en løsning, men det lykkedes at komme frem til en rummelig løsning ved at udnytte den maksimale taghældning og facadehøjde. Projektet blev godkendt og byggeriet kunne gå i gang. Der blev ikke sparet på noget. Huset var familiens hjertebarn og kun de bedste materialer kom i brug. Familien var enige om at dette unikke sted fortjente et gennemført og specielt resultat.Omegnen er helt fantastisk. Fossdalen er et stort, naturskønt område, der er oplagt til opdagelse og vandreture - og så er stranden selvfølgelig ligeså fantastisk i alt slags vejr. Bliver man sulten af vestenvindens rusken, ligger Svinkløv Badehotel en times rask gåtur væk. Da familien i sin tid købte stedet, tilbragte de sommeren i Tranum hvert år. Men nu er situationen en anden, for børnene er blevet gift, og der er derfor ikke helt så mange ophold i det lille hus. living@jp.dk
Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen