250 år med Raadvad
Raadvad er i dag synonym med knive, bestik og gryder, men sådan har det ikke altid været.
Raadvads i dag 250 år lange historie har bevæget sig fra nedlagt krudtværk over landbrugsredskaber, økser, strygejern, legetøj og barberblade til nutidens funktionelle kogegrej. Historien om Raadvad tager sit udspring nord for København i landsbyen Raadvad, hvor kong Frederik V i 1758 overdrog et nedlagt krudtværk til sin kammertjener med det formål at starte produktion af »for landet nyttige værker«.
Op gennem årene har Raadvad haft fokus på skærende redskaber, bl.a. kartoffelskrælleren fra 1924, som blev til i samarbejde med Statens Husholdningsråd, så den perfekte vinkel og hårdhed på bladet blev fundet. Den klassiske dåseåbner fra 1950'erne kom til verden efter langvarig produktudvikling med Statens Husholdningsråd. Dåseåbneren, der er produceret til både højre- og venstrehåndede, er en af Raadvads største succes'er i virksomhedens historie.
I 1972 blev den sidste kniv dog smedet i Raadvad, hvorefter produktion blev flyttet til Brønderslev i Nordjylland. Den internationale Fiskars Brand-koncern med dansk hovedsæde i Silkeborg opkøbte i 1994 Raadvad, men i mellemtiden er Statens Husholdningsråd dog blevet afløst af en række danske formgivere. Til efteråret lancerer Raadvad i anledning af jubilæumsåret 2008 en række produkter designet i samarbejde med Mads Odgård, Tobias Jacobsen og Monica Ritterband.