3 retter med majs
Vidste De, at man godt kan få hvide majs, som er særdeles velsmagende, at det var Columbus, der bragte majsen til Europa fra Mexico, og at majs er en af de mest dyrkede grøntsager i verden?
Bisque af kongemajs med anis
(4 personer)
2 hele kongemajs
2 skalotteløg
1 l god fiskefond
½ l vand
1 stjerneanis
2 dl cremefraiche 38 %
salt, sukker og peber
krydderurter til pynt
Fremgangsmåde
1 Pil skrællen af majsene og skalotteløgene.
2 Skær majs og løg i grove stykker, og sauter det grundigt i en gryde i ca. 4 minutter.
3 Tilsæt anis, vand og fiskefond, og lad det simre i 1 times tid. Spæd eventuelt med vand.
4 Sigt suppen igennem en fintmasket sigte.
5 Reducer suppen ind til det halve, tilsæt cremefraiche, og kog igennem.
6 Smag til med salt, sukker og peber.
7 Pynt med lidt friske krydderurter.
8 Tilberedningstid: 1½ time.
Tilbehør
Rør cremefraiche med hvidløg, krydderurter og citron, smag det til med salt og peber, og server det a part til den varme bisque.
Hele grillede majs med brændende kærlighed-smør, løg og havsalt
(4 personer)
8 majs med skræl
100 g økologisk smør
100 g god bacon i tern
peber fra kværn
2 nye løg med top
havsalt og sukker
Fremgangsmåde
1 Temperer smørret, rist baconen sprød, og rør det sammen med smørret. Stil det koldt.
2 Læg de hele majs på grillen, og lad dem grille i 10-12 minutter, indtil skrællen er helt sort.
3 Skær løgene så fint som muligt. Brug også toppen.
4 Pil skrællen af majsene, server det med smørret og de hakkede løg, og drys med havsalt og peber.
5 Tilberedningstid: 20 minutter.
Tilbehør
Køb en velmodnet tørret skinke, gerne sortfod fra Cordoba, og server den tempereret og med lidt olivenolie.
Frikassé af majs og spinat med sommerløg
(4 personer)
150 g majs
1 bakke ny babyspinat
4 små nye løg
1 dl hvidvin
1 dl cremefraiche 38%
salt og peber
1 lille bdt. purløg
1 lille bdt. dild
40 g økologisk smør
Fremgangsmåde
1 Pil løgene, og del dem i kvarte.
2 Skyl spinaten, og tør den af.
3 Kom smør på en pande, og steg løgene på panden i ca. 2 min.
4 Tilsæt majs, og varm dem igennem.
5 Kom hvidvin på, og reducer det ind i 3-4 minutter.
6 Tilsæt cremefraiche og spinat.
7 Kog igennem, og smag til med salt og peber.
8 Skær purløg og dild, og vend det i frikasseen.
9. Tilberedningstid: 12 minutter.
Tilbehør
Rist kammuslinger på en pande i olivenolie, dryp dem med lidt citronsaft, og smag dem til med salt og peber.