3 retter med majs

Vidste De, at man godt kan få hvide majs, som er særdeles velsmagende, at det var Columbus, der bragte majsen til Europa fra Mexico, og at majs er en af de mest dyrkede grøntsager i verden?

Bisque af kongemajs med anis

(4 personer)
2 hele kongemajs
2 skalotteløg
1 l god fiskefond
½ l vand
1 stjerneanis
2 dl cremefraiche 38 %
salt, sukker og peber
krydderurter til pynt

Fremgangsmåde

1 Pil skrællen af majsene og skalotteløgene.

2 Skær majs og løg i grove stykker, og sauter det grundigt i en gryde i ca. 4 minutter.

3 Tilsæt anis, vand og fiskefond, og lad det simre i 1 times tid. Spæd eventuelt med vand.

4 Sigt suppen igennem en fintmasket sigte.

5 Reducer suppen ind til det halve, tilsæt cremefraiche, og kog igennem.

6 Smag til med salt, sukker og peber.

7 Pynt med lidt friske krydderurter.

8 Tilberedningstid: 1½ time.

Tilbehør
Rør cremefraiche med hvidløg, krydderurter og citron, smag det til med salt og peber, og server det a part til den varme bisque.



Hele grillede majs med brændende kærlighed-smør, løg og havsalt

(4 personer)
8 majs med skræl
100 g økologisk smør
100 g god bacon i tern
peber fra kværn
2 nye løg med top
havsalt og sukker

Fremgangsmåde

1 Temperer smørret, rist baconen sprød, og rør det sammen med smørret. Stil det koldt.

2 Læg de hele majs på grillen, og lad dem grille i 10-12 minutter, indtil skrællen er helt sort.

3 Skær løgene så fint som muligt. Brug også toppen.

4 Pil skrællen af majsene, server det med smørret og de hakkede løg, og drys med havsalt og peber.

5 Tilberedningstid: 20 minutter.

Tilbehør
Køb en velmodnet tørret skinke, gerne sortfod fra Cordoba, og server den tempereret og med lidt olivenolie.



Frikassé af majs og spinat med sommerløg

(4 personer)
150 g majs
1 bakke ny babyspinat
4 små nye løg
1 dl hvidvin
1 dl cremefraiche 38%
salt og peber
1 lille bdt. purløg
1 lille bdt. dild
40 g økologisk smør

Fremgangsmåde

1 Pil løgene, og del dem i kvarte.

2 Skyl spinaten, og tør den af.

3 Kom smør på en pande, og steg løgene på panden i ca. 2 min.

4 Tilsæt majs, og varm dem igennem.

5 Kom hvidvin på, og reducer det ind i 3-4 minutter.

6 Tilsæt cremefraiche og spinat.

7 Kog igennem, og smag til med salt og peber.

8 Skær purløg og dild, og vend det i frikasseen.

9. Tilberedningstid: 12 minutter.

Tilbehør
Rist kammuslinger på en pande i olivenolie, dryp dem med lidt citronsaft, og smag dem til med salt og peber.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.