Tilbage til rødderne

Efter de bugnende jule- og nytårsborde byder vi på rodfrugter og alt godt mellem himmel og jord.

Lune rødbeder med honning, græskarkerner, brødcroutoner og rosenkål

(4 personer)

400 g vaskede rødbeder

½ dl salt

2 spsk god honning

1 dl græskarkerner

Et godt brød skåret i tern

Olivenolie

8 rosenkål

Citronolie

4-6 stilke bredbladet persille

Fremgangsmåde

1. Kom rødbederne i en gryde sammen med saltet, hæld vand på, til det dækker, kog rødbederne i 1 time.

2. Rist græskarkernerne i ovnen v 170 gr i 4-6 min, indtil de er sprøde og gyldne.

3. Rist brødternene på panden i olivenolie, indtil de er sprøde og lysebrune.

4. Vask rosenkålene og skær dem i kvarte. Kog dem i letsaltet vand i 1 min og køl dem ned i koldt vand. Skyl persillen og pluk groft.

5. Når rødbederne er færdigkogt, kommes de i koldt vand, enderne skæres af, og skrællen pilles af. Rødbederne marineres i honning, rosenkålene i citronolie.

6. Server rødbederne, mens de er lune

Tilberedningstid: 1½ time

Tilbehør

Gnid kyllingevinger i spidskommen, karry, olivenolie og lidt chili og steg dem sprøde i ovnen i 20 min ved 200 gr.

Glaserede gulerødder med jordnødder, æblemost og estragon

(4 personer)

400 g skrællede danske gulerødder

½ dl olivenolie

100 g ristede jordnødder

½ l æblemost af god kvalitet

4-6 stilke estragon

2 danske æbler skåret i tern

50 g økologisk smør

Salt og peber

Fremgangsmåde

1. Skær gulerødderne groft og sauter dem på en pande i olivenolien, ca. 3-4 min ved middelvarme, hæld æblemosten på og lad den koge ind, tilsæt de skårne æbler, halvdelen af den plukkede estragon og lad det sautere i yderligere 3 min.

2. Tilsæt smørret og vend gulerødderne heri.

3. Pluk resten af estragonen og dekorer med denne, samt jordnødderne.

Tilberedningstid: 30 min.

Tilbehør

Ferske lammeculotter brunes godt på alle sider på panden , gnides i honning og grov sort peber og steges færdige i ovnen ved 200 gr i 12 min.

Cremet broccoli- suppe med kikærter og basilikum

(4 personer)

2 broccoli

1 l lys hønsebouillon

½ l fløde 9%

50 g kikærter

1 spsk chiliolie

Lidt ingefær

1 lille bdt skåret koriander

1 lille bdt basilikum

25 g økologisk smør

Salt og peber.

Fremgangsmåde

1. Sæt kikærterne i blød natten over i vand i forholdet 1-6, pluk broccolien i buketter og skyl den.

2. Kog broccolien mør i hønsebouillon og kog kikærterne møre, ca. 20 min.

3. Hæld broccoli og basilikum i en blender og kør den glat med bouillon, tilsæt fløde og tilsmag den med salt og peber. Monter den til sidst med smør.

4. Mariner kikærterne i koriander, chiliolie og revet ingefær.

Tilberedningstid: 24 timer.

Tilbehør

Scampis og kammuslinger vendes i limesaft og hakket citrongræs og steges på panden. Tilsæt en klat økologisk smør og masser af skåret persille.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.