Af med fliserne

Jeg ejer et ældre hus, hvor man for snart mange år siden har pålimet vinylfliser ovenpå de rigtige keramiske fliser. Vi har nu talt om muligheden for at få de gamle fliser tilbage, da de sandsynligvis er mere charmerende end vinylfliserne, der også viser tegn på slid.

Problmet er imidlertid, at vi ikke aner, hvordan man fjerner vinylfliser eller de limrester, der nødvendigvis må sidde tilbage efter at have revet vinylen af.

Hvad fjerner man limen med, og hvilken metode i øvrigt? Et godt råd eller to vil blive modtaget med tak.

Med venlig hilsen

Karen O.

Pedersen, Aalborg

  • Selv om vi ikke har kendskab til, hvilken lim der er anvendt, må vi nok bedrøve Dem med, at der ikke findes afrensningsmidler til gammelt lim. Havde der være tale om et trægulv med gamle limrester, ville vi have tilrådet en mekanisk afskrabning for at få så meget med som muligt. Derefter en gulvafslibning.
Det lader sig ikke gøre på fliser, så derfor bliver rådet næppe, hvad De har ønsket. For det første er der jo ikke sikkert, at De overhovedet vil se det gamle flisegulv igen. Der må jo være en grund til, at der i sin tid blev lagt vinylfliser over dem. De er måske revnede eller på anden måde defekte.

For det andet er den allerbedste løsning sandsynligvis at slå de gamle fliser op og klæbe nye keramiske fliser på gulvet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen