Sådan får du succes med at tørre dine blomster

Artiklens øverste billede
Hop med på den seneste plantebølge, og hæng dine buketter til tørre. Foto: PR/Huse Doctor

Der er stor forskel på, hvordan forskellige planter og blomster tørrer bedst. Michala Kjær-Holm, stifter af online-plantebutikken Greenify, giver her sine bedste tip til, hvordan du får skabt smukke “evighedsbuketter” af dine afskårne blomster.

Hold det enkelt

Først og fremmest handler det om at gøre det så let for sig selv som muligt, når man kaster sig ud i at forlænge livet på sommerens blomsterhøst fra haven.

»At tørre sine egne afskårne blomster er lidt en temperamentssag, men du skal ikke overkomplicere det,« lyder rådet fra Michala Kjær-Holm.

»Find gerne et mørkt, tørt rum med relativt god luftcirkulation, hvor der er plads til, at de kan hænge. Dette vil give dig de bedste forudsætninger for en succesfuld tørring.«

Eksperimentér dig frem

Der er dog også nogle blomster, som man får det bedste resultat ud af at tørre stående. Samtidig giver det et mere rustikt udtryk, hvis blomsterne er tørret med hovedet opad. Det handler bare om at prøve sig frem, siger Michala Kjær-Holm:

»Eksperimentér med forskellige typer af afskårne blomster, og find ud af, om de skal tørre med blomsten hængende nedad eller opad. Hvis du blot stiller dem til tørre i en vase uden vand, så kan de få knap så ranke og mere skæve staturer, hvilket også har sin charme.

Leg med farverne

Det kan være svært at bevare farven i de tørrede blomster, men frem for at bruge det gamle trick med at spraye hårlak på blomsterne, så kan det være en ide simpelthen at farve dem.

»Hvis du gerne vil eksperimentere med mere vilde farver, så prøv med frugtfarve eller naturlige farver,« siger Michala Kjær-Holm.

Hvad enten du er til de såkaldte candyfloss-brudeslør i lyserøde, blå og gule pastelfarver, som har fyldt spandene foran de fleste blomsterhandlere – og selv i mange supermarkeder – på det seneste eller til de lidt mere afdæmpede jordtoner, er det altså bare med at kaste sig ud i det.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen