• For abonnenter

Tænk på det grønne som et stykke kød

Sådan siger de to norske mesterkokke, hvis topsællert af en kogebog nu udkommer på dansk. Den hedder ”Grøntsagskogebogen” og blev kåret som Årets norske kogebog sidste år. Du får her to opskrifter fra bogen.

Artiklens øverste billede
Ribollita er en fattigmandsret fra gamle dage, og navnet betyder ’kogt igen’. Retten er traditionelt lavet på rester og er derfor oplagt til at modvirke madspild. Foto: Lars Petter Pettersen

Hvide asparges i sauce blanquette

I de seneste år er den grønne asparges blevet umådeligt populær i Skandinavien. Men den hvide er der ikke så mange, som spiser. Giv den en chance, når den er i sæson! Den er tykkere og mere fyldig i smagen, men har en helt anden karakter og konsistens. Her tilbereder vi den på næsten klassisk vis med en dejlig smørsauce og lidt smagsrig pynt. På billedet har vi brugt hvidløgskrummer, skovsyreblade og syltede knopper af hyldeblomst, men

Læs alle artikler i
én måned for 1 kr.
Gennemsnittet læser 69 artikler pr. måned –
sværvægterne læser 150 artikler pr. måned.
Kom godt i gang

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen