Et æble og en fejl om dagen…?

For en måneds tid siden sendte jeg min bil til min sædvanlige mekaniker for at få ham til at klargøre den til periodisk syn. Men da bremserne ikke holdt, hvad de skulle, måtte den til omsyn, der kostede både penge og tid.

Jeg synes, at det er urimeligt. Så var der en god ven, der fortalte mig, at hvis jeg sender min bil til min mekaniker med ønske om at få den klargjort til syn, og den derefter ikke består synsprøven, så hænger mekanikeren på omsyns-afgiften. Er det rigtigt?Med venlig hilsenKaren D., Silkeborg

SVAR:

Nej, det er ikke rigtigt. Der kan naturligvis være tilfælde, hvor en mekaniker har fejlet så åbenlyst eller været så groft uagtsom, at han må hænge på omsynet.Men generelt må man levne en sprække til fejlbarligheden. Jeg har ladet mig fortælle, at kun Muhammed er ufejlbarlig, hvorfor tilhængerne hver dag skal begå en lille fejl for ikke at gå profeten i bedene.Nu ved jeg ikke lige, hvilken bønnebog mekanikeren bruger - men det kunne jo være, at han holder sig til den udlægning af skriften.

Del artiklen