Praktisk og nuttet Renault Twingo

Renault går alternative veje for pladsudnyttelse i mikrobiler med den nye Twingo.

Artiklens øverste billede
Renault har nu afsløret flere detaljer om den charmerende Twingo, som lander til september og får en meget fleksibel indretning. Den lille bil får således baghjulstræk, moderne tilkobling af smartphone og en økonomisk trecylindret motor på 0,9 liter. Fotos: Renault

Den lille Renault Twingo skal for alvor tilbage på hylden som mikrobilernes svar på en nuttet beagle-hundehvalp. Det gælder ikke kun på de ydre buttede linjer, men også i kabinen, hvor de bløde nærmest afvæbnende former dominerer kabinen. Indendørs byder den nye Twingo nu på karosserifarver i kabinen a la livsstils-orienterede modeller som Fiat 500 og VW Beetle.

Alene opbygningen med baghjulstræk og trecylindret motor placeret under bagagerummet gør Twingo unik. Mindste motor bliver den helt nye 70 hk SCe-motor på 1,0 liter uden turbo, mens den kendte 90 hk turbobenzinmotor på 0,9 liter er næste skridt.

Indendørs lader Renaults hofdesigner Laurens van den Acker et stort markant speedometer dominere instrumentpanelet, mens sæder med integrerede nakkestøtter trækker designmæssige tråde til den første friske Twingo fra 1992.

Ifølge Renault giver indretningen helt nye muligheder for at udnytte pladsen mest optimalt på de begrænsede kvadratmeter. Motoren er monteret i en vinkel på 49 grader. Det betyder, at bagagerumsgulvet er helt plant, og at der kan hentes pæne 219 liters plads her. Bagsædet kan nedfældes i forholdet 50/50, hvilket giver plads til pakkenelliker på 1,35 meter - og 2,20 meter, hvis passagersædet også lægges ned. Det er en pæn del af længden i den 3,59 meter lange bil.

Tilbehøret Flexicase giver en lang række ekstra opbevaringsmuligheder i kabinen. Det kan være net under bagsædet, opbevaringsrum i fordørene eller en flytbar midterboks mellem forsæderne.

Renault byder på to multimediesystemer. Det ene er Renaults R-Link med mulighed for en række apps, mens det billigere alternativ er R&GO for din Smartphone. Den tilhørende app kan downloades gratis af Twingo-ejere og gør det muligt at koble telefonen til bilens radio, så man gennem sin smartphone får 3D navigation, bluetooth telefoni, media system med Spotify og kørecomputer. Systemet fungerer både med android og Apple-telefoner.

Den nye Renault Twingo lanceres omkring september. Danske priser kendes ikke.

LÆS MERE OM Renault PÅ GUIDE.DK

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen