Forbrugere dumper mekanikerne

Det er svært at gennemskue prisen, når bilen sendes på værksted. Og forbrugernes tillid til mekanikerne er helt i bund, viser undersøgelse.

Artiklens øverste billede
Forbrugerstyrelsen har været i dialog med branchen om, hvordan medlemmerne kan rette op på det dårlige rygte og forbrugernes svigtende tillid. Arkivfoto: Colourbox

Forbrugernes tillid til landets autoreparatører er meget lille. Det konstaterer Forbrugerstyrelsen på baggrund af det såkaldte forbrugerforholdsindeks, som er en spørgeundersøgelse, hvor forbrugerne giver forskellige brancher karakterer efter, hvor stor tillid de har til den. Mekanikerne får igen i år dumpekarakter - forbrugerne har ikke tillid til reparatørerne, og priserne er umulige at gennemskue.

Lige siden den slags undersøgelser blev lavet første gang i 2004, har markederne for bilreparationer fået en bundplacering.

Opgave venter

"Hverken forbrugerne eller branchen kan være tjent med forbrugerforholdene på området. Skeler vi til markedet for køb og salg af biler, så har det i år fået mærkbart bedre vurderinger end tidligere år. Det kan være konsekvensen af, at bilbranchen målrettet har arbejdet på at forbedre forholdene på området. Her har branchen bevist, at den selv kan løfte opgaven. På lignende vis har værkstederne nu en opgave med også at skabe bedre forbrugerforhold på deres område," siger Tanja Franck, direktør i Forbrugerstyrelsen.

Forbrugerstyrelsen har været i dialog med branchen om, hvordan medlemmerne kan rette op på det dårlige rygte og forbrugernes svigtende tillid. Medlemmerne peger selv på, at branchen lider under, at de brodne kar trækker dårlige overskrifter i medierne.

"Dårlige mediehistorier kan selvfølgelig godt påvirke forbrugernes vurdering af branchen – uden at branchen som helhed kan tages til indtægt for dem. Men det er stadig branchen selv, der har ansvaret for at rydde op i egne rækker og hjælpe forbrugerne med at styre uden om de brodne kar," siger Tanja Franck.

Privat ankenævn

Branchen etablerede i 2008 et privat ankenævn, og det er bestemt et skridt i den rigtige retning mod bedre forbrugerforhold på dette område. Men branchen skal stadig fjerne nogle knaster, før klagenævnet kan blive godkendt – blandt andet skal forbrugerne i øjeblikket betale for undersøgelser af bilen undervejs i forløbet, hvilket er en udgift, der givet afholder nogle forbrugere fra at sende deres sager ind til ankenævnet, påpeger styrelsen.

Ankenævnet hedder bilklage.dk.

De øvrige bundskrabere i undersøgelsen er bl.a. advokater, banker, pensionsselskaber, fødevaremarkedet etc.

Læs også: Pladesmed kørte galt i kundes BMW til 1,6 mio.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.