Bilsalget er faldet 35 pct.

Nyvognssalget er fortsat helt i bund. Nye tal viser, at der i juni blev solgt 35 pct. færre nye personbiler.

Artiklens øverste billede

I juni lykkedes det kun bilforhandlerne at sælge 9.991 nye personbiler.

Det er et fald på 35 pct. i forhold til juni sidste år, hvor der blev solgt 15.344 nye personbiler.

Bilforhandlerne kan dog finde en lille trøst i de nye tal: Faldet på 35 pct. er det næstbedste i en enkelt måned i år. Tidligere måneder har vist fald på over 40 pct.

Men i maj var faldet kun kå 36 pct., så faldet på 35 pct. i juni kunne tyde på, at bilsalget ikke forværres længere.

Men der er dog ingen tegn på bedring endnu.

I alt er der i første halvår i år solgt 53.368 nye personbiler. Det 31.901 biler færre end i første halvår 2008.

Nye biler er mindre

Bilforhandlerne er ikke alene ramt det kraftige dyk i antallet af solgte nye biler. De biler, der sælges, er samtidig mindre og billigere end tidligere, og bilforhandlerne tjener mindre på dem, end de gør ved salg af større biler.

Næsten halvdelen (47,4 pct.) af alle nyregistrerede biler i år er i den såkaldte "lille bilklasse" som består af de mindste biler, bl.a. Toyota Aygo, Fiat 500 og Citroen C1.

For 7-8 år siden var det kun hver fjerde nye bil, der tilhørte denne mindste bilklasse. Dengang lå det største salg i mellemklassebiler som bl.a. Volkswagen Golf og Passat, Skoda Octavia, Ford Mondeo og Toyota Avensis. Mellemklassen stod i 2002 og 2003 for næsten 60 pct. af salget af alle nye personbiler.

I år er mellemklassebilernes andel af det samlede nyvognssalg faldet til 37 pct.

Varevognssalget en katastrofe

Der er ingen hjælp at hente for bilforhandlerne i salget af varevogne til erhvervslivet. For her er salget faldet endnu mere end salget af personbiler er.

Salget af varevogne er nu kun en tredjedel af, hvad det var for et år siden. I juni blev der solgt 1.208 nye varevogne mod 3.345 i samme måned sidste år.

Og det er ikke juni-salget, der er atypisk. Varevognssalget har været katastrofalt siden finanskrisen for alvor brød ud i anden halvdel af 2008.

Det samlede salg af varevogne i første halvdel af i år er således på kun 6.096 biler. Året før var salget i første halvår på 15.684 varevogne.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen