Stilig fornyelse af SUV-ikon

Den nye generation af BMW X3 vokser og bliver mere personvognsagtig. Men SUV-modellen holder også på formerne.

Artiklens øverste billede
Den nye BMW X3 læner sig klart op ad forgængerens designsnit, men den er blevet lidt større. Foto: BMW

Du skal se godt efter, når BMW lancerer en ny bilmodel. Det sydtyske mærkes nye modeller læner sig nemlig i stadig stigende grad op ad forgængerens design.

Det gjaldt 5-serien fra i fjor og er også helt klart skabelonen for den nye X3, som BMW netop har vist de første billeder af. Ved nærmere øjesyn ser modellen dog mere stram ud i linjerne end forgængeren, selv om den med sine 4,71 meter er vokset fem cm i længden.

Det er en plads, som især er kommet bilen til gode mellem akslerne på undervognen, som er en formindsket udgave af platformen fra netop 5’eren. Her er der ikke meget hanky-panky. Så er det godt at kunne se frem til den nye, mere frække og forfriskende X2, der foreløbig er vist som konceptbil, men er lige om hjørnet.

Avanceret udstyr

Modellen, som nu er et mulehår længere end Audi Q5, byder da også på mulighed for en række af de helt nye teknologier for delvist selvkørende biler som systemet Copilot, der har den seneste generation af BMW’s adaptive fartpilot, hvor bilen kan bremse helt op i køtrafik og automatisk køre frem igen, når trafikken begynder at bevæge sig. Den suppleres af bl.a. vejstribealarm, vejskifteassistent og sidekollisionsbeskyttelse.

Suv’en vil kunne fås med gestikuleringskontrol, hvor man styrer instrumenterne med håndbevægelser. Foto: BMW

Med Gesture Control kan fører og passagerer styre navigations- og infotainmentsystemerne med enkle finger- og håndbevægelser, mens et head up display kan tilkøbes til at vise de vigtigste informationer under kørslen.

Ny topmodel

Fra starten lanceres modellen med to dieselmotorer og tre benzinmotorer. Her bliver X3 M40i med 360 hk den nye topmodel og den første M-performance-model, som kan fås til X3-modelserien, hvilket endnu en gang illustrerer, at de høje biler glider ind som alle andre modeller. Modellen, som klarer 0-100 km/t. på 4,8 sek., er bl.a. bestykket med sportsundervogn, udstødning og bremser samt aerodynamikpakke, variabel sportsopsætning og 20 tommer hjul som standard.

X3-modellen vil nu for første gang kunne fås som M-performance-model. Den har 360 hk. Foto: BMW

Ellers byder de andre benzinmotorer på 184 hk og 252 hk, mens dieselmotorerne yder 190 hk og 265 hk. Alle modeller får otte trins automatgearkasse som standard.

Den nye X3 kommer helt i mærkets nye udstyrsånd som de tre linjer: Xline, Luxury Line og M Sport.

Modellen vises officielt på det kommende IAA-motorshow i Frankfurt til efteråret. Danske priser og endeligt udstyr kendes endnu ikke.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen