Volkswagen giver smugkig på ny Passat

Den kommende Passat-model præsenteres officielt til efteråret.

Artiklens øverste billede
VW har bl.a. frigivet denne tegning af en mere coupéagtig bil.

Det er ikke nogen hemmelighed, at den tyske bilproducent Volkswagen er på vej med en ny udgave af Passat-modellen, der især har været populær blandt firmabilister.

Men nu har VW også frigivet de første billeder, der antyder, at afløseren får mere karakter og bliver mere elegant. Samtidig løfter Volkswagen også sløret for nogle af de tekniske detaljer.

Den nye Passat kommer selvfølgelig både som sedan og stationcar. Det antydes på VW's britiske hjemmeside, at bilen afsløres i juli og officielt præsenteres på biludstillingen i Paris i oktober.

23 mio. Passat'er

Det bliver den ottende generation af Passat, der i sin levetid er blevet solgt i flere end 23 mio. eksemplarer.

VW lover, at den nye udgave vil være op til 85 kilo lettere end forgængeren, blandt andet fordi der bruges aluminium. Dermed håber VW, at brændstoføkonomien i forhold til den nuværende model kan forbedres med op til 20 pct.

VW antyder også, at den nye model faktisk vil blive en anelse mindre end den nuværende, men alligevel have bedre plads i kabinen og også et større bagagerum.

Ny og stærk dieselmotor

Den nye Passat vil naturligvis kunne leveres med en række af benzin- og dieselmotoror, hvoraf VW selv fremhæver en ny 2,0 liters dieselmotor med bi-turbo, 240 hk og et drejningsmoment på 500 newtonmeter. En plug-in hybrid vil også være i programmet.

Nye Passat-købere skal vænne sig til et nyt informationsdisplay som erstatning for det traditionelle instrumentbræt. VW nævner bl.a. muligheden for en 12,3 tommers interaktiv skærm, heads-up display i forruden, netforbindelse og et 360 graders "rundt om bilen kig" samt parkeringshjælp.

Hvor meget af det udstyr, der vil være ekstra udstyr, giver VW foreløbig ingen oplysninger om.

Hjælp til traileren

Og så vil der også blive mulighed for - sikkert at tilkøbe - verdens første Trailer Assist-system, der skulle gøre det lettere at bakke med en trailer. Så er der ingen undskyldning for pinlige situationer på genbrugspladsen!

LED-baglys bliver standard på alle nye Passat-modeller, mens der til forlygterne kan vælges mellem halogenlys eller LED-lys.

VW i Storbritannien forventer at kunne sende de første nye Passat'er på gaden i begyndelsen af 2015.

VW har endnu ikke givet oplysninger om prisniveauet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen