7 pct. biodiesel fra i dag

Benzinselskaberne i Danmark åbner hanerne for en mere miljøvenlig - og lidt dyrere - diesel.

Artiklens øverste billede
Diesel i Danmark indeholder fra i dag 7 pct. biomateriale. Benzinselskaberne lover, at alle dieselbiler kan benytte den nye diesel. Foto: Q8

Fra i dag bliver det lidt mere miljøvenligt - men også lidt dyrere - at være dieselbilist i Danmark. Benzinselskaberne åbner nemlig i dag for hanerne til en dieselolie med 7 pct. biodiesel. Samtidig stiger listeprisen med 25 øre per liter, fordi biodieselen er dyrere at producere.

Benzinselskaberne garanterer, at alle dieselbiler kan køre på den nye biodiesel, da den overholder den europæiske dieselnorm EN590. Det betyder, at motorfabrikantens garanti fortsat gælder.

Tilsætningen af biokomponenter sker for at leve til til loven om bæredygtige brændstoffer. Den blev vedtaget i 2009, og målet er at de bæredygtige brændstoffer senest i 2012 skal udgøre mindst 5,75 pct. af den årlige omsætning af benzin og diesel. I fjor fik benzinen tilsat 5 pct. bioethanol.

200.000 tons mindre CO2

En almindelig personvogn vil ifølge benzinselskabernes udregning bidrage med en årlig CO2-besparelse på 80 kg ved at køre på 7 pct. biodiesel. Dermed skulle det danske CO2-udslip formindskes med 200.000 tons om året.

Ifølge Q8 vil 7 pct. af indholdet i den nye diesel bestå af vegatabilsk olie. Det vil typisk være rapsolie, men der kan dog også anvendes animalsk fedt fra slagteriaffald.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen