Ny Rolls-Royce: Det blev et spøgelse

Ghost-modellen med V12-motor går i produktion sidst på året, og priserne begynder ved 165.000 britiske pund.

Artiklens øverste billede
Ghost-modellen leveres 563 hk. Foto: Rolls-Royce/BMW

Den blev præsenteret på biludstillingen i Geneve i marts som et designstudie med navnet Rolls-Royce 200EX, mens der blev talt om en produktionsmodel med navnet RR4.

Men nu afslører Rolls-Royce endelig detaljerne om den nye model, der går i produktion senere på året. Og det blev et spøgelse, der i september vises frem på biludstillingen i Frankfurt. De første biler kan leveres i andet kvartal af 2010.

Ghost hedder bilen, der med en længde på 5,40 meter dog næppe vil være i stand til pludselig at forsvinde i det blå.

Motor på 6,6 liter

Ghost flagrer ud i verden i kraft af en V12 motor på 6,6 liter. Effekten er 563 hk, og momentet er på voldsomme 780 newtonmeter. Det rækker til en accelleration 0-100 km/t på 4,9 sekunder, mens topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t. Gearkassen er en automatisk ZF-boks med otte trin.

"Ghost er først og fremmest en Rolls-Royce. Det betyder, at den trods sin ydelse kan levere en meget blød og behagelig køreoplevelse," siger udviklingsdirektør Helmuth Riedl.

"Rolls-Royce-kraft adskiller sig fra alt andet inden for automobilindustrien. Kraften leveres uden antydning af stress, men bilen kan kontrolleres med fingerspidserne, samtidig med at føreren kan glæde sig over bilens dynamik," lover Helmuth Riedl.

Som et spøgelse fører bilen sig frem med individuel luftaffjedring ved hvert hjul. Ifølge en pressemeddelse vil bilens lydniveau også være et spøgelse værdigt.

"En Rolls-Royce skal føre sig frem med ynde og forfinelse, samtidig med at den er adræt," lyder det fra Rolls-Royce bossen, Tom Purves.

Måske skal du gøre det samme, når du udskriver checken. Bilen koster i Storbritannien fra 165.000 pund - godt 1,4 mio. kr. Hertil skal så lægges en eventuel dansk registreringsafgift.

Så er der på spøgelsesagtig vis forsvundet en 4-5 mio. kr.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen