Tvungen iblanding af biobenzin fra næste år

<p>Fra næste år skal benzin og diesel, der sælges i Danmark, være blandet op med minimum 5,75 pct. biobrændstof.</p>

Artiklens øverste billede
Biobrændstof er nu også på vej i Danmark. Foto: Colourbox

Dermed ser lang tids usikkerhed om tvungen iblanding af biobrændstoffer nu ud til at blive endeligt afklaret. Regeringen er på trapperne med et lovforslag, som efter planen skal vedtages inden sommerferien.

»Det er bestemt regeringens agt at komme med et lovforslag,« siger klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) til dagbladet Børsen.

Regeringen har hidtil ventet på, at EU's klimapakke skulle falde på plads, så EU blev enige om fælles kriterier for, hvornår de omdiskuterede biobrændstoffer er bæredygtige. Pakken faldt på plads i midten af december, og Venstres energiordfører Lars Chr. Lilleholt er yderst tilfreds med, at regeringen nu er på vej med lovforslaget.

»Vi opfatter det som en meget stor sejr; vi har talt for biobrændstoffer i en årrække, det har vi af hensyn til vores miljø, af hensyn til vores energiforsyningssikkerhed, for at gøre os mindre afhængige af ustabile regimer og for at få en mere bæredygtig transportsektor,« siger Lars Chr. Lilleholt.

Der er allerede flertal for forslaget med Dansk Folkeparti. Men Socialdemokraterne, SF og De Radikale, der alle er en del af den store energiaftale fra sidste år, vil først afvente en række svar og undersøgelser, før de beslutter, om de vil stemme for lovforslaget.

Kilde: børsen

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen