GM fremviser ny Camaro

Bilen går i produktion næste år og kommer med både en V6 og en V8-motor.

Artiklens øverste billede
Aggressiv fremtoning hos den nye Camaro. Foto: GM

General Motors har i Detroit fremvist den endelige udgave af en ny Chevroelt Camaro i coupé-udgave. Bilen går i produktion i begyndelsen af næste år, og vil sandsynligvis først nå Europa i 2010. Bilen skal puste nyt liv i Camaro-navnet, men i modsætning til Corvette-modellen har GM bibeholdt Chevrolet-navnet.

Ifølge GM skal bilen bygges på Oshawa-fabrikken i Canada, og den nye bil lægger sig om ad forgængernes muskuløse fremtoning med en lang front og en kort hæk. Den første Camaro blev præsenteret i september 1966, og bilen skulle dengang konkurrere med bl.a Ford Mustang.

"Den nye Camaro er først og fremmest ny, og selv om vi er opmærksomme på arven fra de tidligere Camaro'er, er der tale om en ny sportsvogn i linjer, fremtoning og udførelse," sagde Ed Wellburn, vicepræsident hos GM Global Design, ved præsentationen.

Camaro har tidligere været ensbetydende med rigelig motorkraft, og den nye model leveres med både en V6 og en V8-motor med henholdsvis 300 og 420 hestekræfter. Slagvolumen er på henholdsvis 3,6 og 6,2 liter. Der kan vælges mellem en manuel seks trins gearkasse eller en automatisk.

Køreegenskaberne skulle være sikret med uafhængigt hjulophæng, stabilitetsprogram og bremser fra Brembo. Blandt hjælpe- og komfortudstyret er parkeringssensorer, et stort musikanlæg, Bluetooth-forbindelse og 20-tommer hjul, der dog sandsynligvis kun bliver standard på den europæiske udgave.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen