Mazda-SUV i russisk sidevind

Bilen, der foreløbig har fået navnet Kazamai, præsenteres på biludstillingen i Moskva i august.

Artiklens øverste billede
Mazda Kazamai får verdenspremier i Moskva. Foto: Mazda

Store firehjulstrækkere eller SUV'er (Sport Utility Vehicle) er populære i Rusland, og det er baggrunden for, at den japanske bilproducent Mazda har valgt at vise konceptbilen Kazamai frem netop på den internationale biludstilling i Moskva i august. Her viser Mazda også SUV'en CX-9, der i USA er blev hædret som årets bil i sin kategori "Truck of the Year".

De kompakte SUV'er udgør nu 13 pct. af nybilssalget i Rusland, og interessen for bilerne stiger fortsat.

Mazda Kazamai er en kompakt SUV'er med en aggressiv fremtoning, og bilen skulle leve op til Mazdas vision "Sustainable Zoom-Zoom", der handler om at have fokus på bæredygtighed. Mazda kalder det selv en "enestående balance mellem sportslig kørsel, sikkerhed og hensyn til miljøet."

Kazamai er et japansk ord for hvirvlende sidevind, og bilens linjer kan vel også betegnes som friske. Store hjul i størrelsen 22 tommer sætter sit markante præg på bilen. Nyeste generation af indsprøjtningsmotorer og gearkasser skal være med til at holde forbruget - og dermed CO2-udledningen - nede.

Selv om Mazda har frigivet billeder af Kazamai, tilbageholder japanerne de mere tekniske informationer til verdenspremieren i Moskva 26. august.

Læs også: Macho-mix fra BMW

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen