GM på rekordkurs i Europa

I Danmark ser det ud til, at GM opnår sit bedste bilsalg i 10 år.

Artiklens øverste billede
Den store og firehjulstrukne Hummer er ugleset mange steder. Men i Rusland er den populær. Foto: GM

Mens General Motors har problemer med bilsalget på hjemmebane i USA, går det bedre med modellerne i Europa, hvor første halvår af 2008 har været det hidtil bedste for GM med et salg på 1,16 mio. biler. Det svarer til en markedsandel på 9,5 pct.

Også i Danmark tegner salget til at blive det bedste i 10 år.

Fremgangen i Europa er især sket i det østlige Europa og Rusland. Således har Hummer, der i USA lider under stigende brændstofpriser og voksende miljøbevidsthed, en fremgang på 29 pct., mens modellerne under Chevrolet gik 24 pct. frem. Fremgangen hos især Hummer kan lyde voldsom, men det sker på baggrund af et beskedent salg - fra 1.016 til 1.325 biler. Så batter Chevrolets fremgang fra 217.000 biler til 268.000 noget mere.

Til gengæld er det største mærke, Opel, samlet gået tilbage fra 863.000 biler til 848.000 biler. Tilbagegangen er sket i de vesteuropæiske lande, mens salget i Østeuropa og Rusland er blevet fordoblet det seneste år. Det svenske mærke Saab har oplevet en fremgang på 80 pct. i Rusland.

I Danmark er det især Opel Corsa, der trækker fremgangen med en tredjeplads efter Skoda Fabia og Peugeot 2007 som de mest solgte biler.

Også Saab står til en solid succes i Danmark med en fremgang på 15,5 pct. i årets første seks måneder sammenlignet med året før, der var det hidtil bedste år for Saab i Danmark.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen