RokokoPosten

Satire: DF indfører særlov mod socialkonstruktivisme

Efter Dansk Folkepartis valgsejr har partiet på rekordtid gennemtrumfet en række særlove mod socialkonstruktivisme og andre akademiske tiltag, der søger at fremstille virkeligheden som et produkt af sprog og sociale relationer.

Arkivfoto

Det var en vred, men tilfreds Morten Messerschmidt, der tirsdag præsiderede over den første bogafbrænding på Københavns Universitet efter indførelsen af Dansk Folkepartis hastelov, som forbyder socialkonstruktivisme i Danmark.

»Vi gør det hermed vitterligt, at køn og race er objektive, naturgivne kategorier og ikke sproglige konstruktioner, samt at virkeligheden findes,« erklærede han og modtog et jubelbrøl fra en større forsamling studerende fra forskellige naturvidenskabelige fag.

Symbolsk vold ineffektivt

»Ting, som er bygget med ord og strukturer, er noget Fanden har skabt. Eller Norman Fairclough, men det er det samme,« erklærede Europaparlaments-medlemmet, mens flammerne fortærede store stakke af bøger skrevet af fransk-tyske filosof-sociologer samt enkelte slovenske tænkere i tiden efter anden verdenskrig.

I Aarhus blev universitets Afdeling for Filosofi og Idéhistorie tirsdag omringet af Rigspolitiets nyoprettede indsatstyrke mod diskursanalyse. De studerende forsøgte desperat at forsvare sig med ihærdig brug af symbolsk vold, hvilket dog viste sig markant mindre effektivt end modstandernes gummikugler og knipler.

Mens de naturvidenskabelige studerende jubler, er humanister overalt gået under jorden. Hernede finder RokokoPosten Peter Ranve-Iversen på 23 år, der indtil for nylig læste sociologi på Københavns Universitet. Han lever nu med en påtaget identitet som elektrikerlærling.

Først kom de efter SU’en

»Først kom de efter de hjemmeboendes SU, men jeg var ikke hjemmeboende. Så kom de efter det sjette studieår, men jeg havde klaret mig på normeret tid. Nu kommer de efter socialkonstruktivismen og postmodernismen, og så er der ingen til at italesætte min opposition,« fortæller han bittert.

»Den nye lovgivning er en konkret manifestation af, at et vidensmagthegemoni, som …« når Peter at sige, inden tre agenter iført nationaldragt og sorte solbriller springer ud af en bil og brutalt afbryder interviewet ved at lægge ham i benlås, anklaget for ansatser til akapyk.

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
RokokoPosten

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Quiz
Se flere quiz
Annonce
Jyllands-Posten krydsord og tværs, sudoku
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her