Mystik om ung filmstjernes død

<p>Hollywood-stjernen Heath Ledger døde sidste år blot 28 år gammel, og hans død er en gåde for selv hans nærmeste venner.</p>

Artiklens øverste billede
Filmstjernen Heath Ledger døde i januar 2008. Flere af hans nærmeste har i magasinet Vanity Fair forskellige bud på, hvad der fik den unge stjernes krop til at give op. Arkivfoto: AP

Det amerikanske magasin Vanity Fair stiller i sit augustnummer skarpt på den australske filmstjerne Heath Ledger, der døde den 22. januar 2008.

Magasinet har interviewet flere af Ledgers venner for at få indblik i hans sidste dage og den tragiske kombination af beroligende sovemedicin, der kostede ham livet.

Skal man tro Vanity Fair, er Ledgers død dog en gåde for selv hans nærmeste venner.

Ledger døde af sovemedicin

”Alle har hver deres udlægning af, hvordan han døde. Fra mit synspunkt, og hvis man kendte ham så godt som mig og var sammen med ham så meget som mig, så døde han af en kombination af beroligende sovemedicin. Jeg tror simpelthen, at hans krop gav op,” fortæller Ledgers stemmetræner, Gerry Grennell, til Vanity Fair.

Terry Gilliam, der instruerede Ledgers sidste film, ”The Imaginarium of Doctor Parnassus”, beskylder derimod Ledgers ekskone, Michelle Williams, for den unge stjernes død.

Ekskone bærer skylden

”Han er betydeligt mere overbærende end mig, og han var overbevist om, at han kunne gøre det rigtige. Han forsøgte at være anstændig og give hende, hvad hun ønskede – huset og hele lortet. Men da det begyndte at gå galt, gik det hurtigt,” fortæller Gilliam til Vanity Fair.

”Han var barrikeret af advokater, og der kom flere og flere af dem. Jeg sagde, ’det er bullshit. Gør det forbi Heath. Rejs væk, det er usundt for dig. Du er nødt til at forlade det hele’,” fortsætter Gilliam.

Ifølge Ledgers ven og filmagent, Steven Alexander, var det dog snarere berømmelsen, der endte med at koste Ledger livet.

Berømmelsen dræbte Ledger

”Han var en meget privat person, og han ønskede ikke at dele sin personlige historie med pressen. Den var ganske enkelt ikke til salg. Han gik ikke efter pengene eller berømmelsen, men ønskede at blive respekteret af sine kollegaer, og at publikum efter at have set ham i biografen ville sige, ’wow, han forsvandt virkelig ind i sin rolle’,” forklarer Alexanders til Vanity Fair.

”Han ønskede at blive en ’illusionist’, som han selv kaldte det, og skabe karakterer, som ikke fandtes,” fortsætter Alexander.

Læs mere om Ledgers karriere og sidste dage på Vanity Fairs hjemmeside :

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen