Arkiv

Lydabsorberende malerier hædres

Islandsk vinder og dansk stipendiat hædres ved svenske Carnegie Art Award. Prisen og stipendiet overrækkes af Dronning Margrethe.

En af verdens største kunstpriser tildeles islandske Kristján Guðmundsson for hans lydabsorberende malerier.

Samtidig tildeles danske Marie Søndergaard Lolk kunstprisens stipendium.

Prissummen på 1 mio. svenske kroner og stipendiet på 100.000 svenske kroner modtages af kunstnerne af HM Dronning Margrethes hånd ved en ceremoni i Kunsthal Charlottenborg i København den 17. september 2009.

Jury på seks mand

Vinderne er fundet af en seksmands-jury under ledelse af formanden for det finske kulturråd Tuula Arkio. Juryen besår af kunstkendere som Iwona Blazwick, direktør for Whitechapel Art Gallery i Londo og Mikkel Bogh, rektor ved Kunstakademiet i København.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Ole Humlum: Det ustyrlige klima
Klimabøger: Vi ignorerer, hvad fortiden har lært os om tilpasning og tugter os selv med nytteløse klimastraffe ud fra teorier, som tilmed er svagt videnskabeligt underbyggede. To klimaskeptikere leverer kritikken.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her