Visit Nordjylland

Her kan du holde ferie som i Badehotellet

Drømmer du om sommer, sol og de gode gamle dage ved havet - ligesom i tv-serien Badehotellet? Så er det Nordjylland, du skal tage til, hvor skønne badehoteller ligger langs hele nordvestkysten. Her får du afslapning, ro og ofte mad i verdensklasse.

Stranden ved Løkken frister med klitter, bred strand og masser af bølger. Foto: VisitNordjylland
Artiklen er leveret af

Sig ordet badehotel, og straks dukker der hos de fleste billeder af sol, klitter og gode, gamle dage op på nethinden. Her er der plads til ro, nydelse og velklædte - og alligevel afslappede - mennesker, der nyder sommeren i fulde drag, langt fra alt det stress og jag, vi ellers har så meget af i vores dagligdag.

Heldigvis er badehoteller ikke kun noget, der hører fortiden til. For selv om stemningen oser af nostalgi og dejlige minder, finder du langs den nordjyske vestkyst en hel perlerække af badehoteller. De sætter på hver sin måde rammerne om et afbræk fra hverdagen, hvor rolige stunder, orange solnedgange og mad i verdensklasse kan få skuldrene og hjerterytmen helt ned.

Så pak kufferten, stråhatten og en chick retrobadedragt og nyd roen, maden og udsigten på Nordjyllands badehoteller.

Ruths Hotel. Foto: VisitNordjylland
Ruths Hotel:
Gammel Skagens samlingspunkt

I Gammel Skagen lige bag de store klitter ud til Skagerrak ligger Ruths Hotel. Her sætter havet, sandet og det særlige lys en helt speciel stemning, som besøgende har nydt godt af siden 1904. Dengang drev familien Ruth blot et lille pensionat, men det er gennem det efterfølgende århundrede vokset til et femstjernet badehotel.

Hotellet er nærmest en institution i Skagens selskabsliv sommeren igennem, hvor mange af byens gæster nyder at besøge Ruths afslappede og alligevel luksuriøse rammer. Nogle kommer for at overnatte og nyde hele pakken med afslapning, wellness og topgastronomi - og andre for blot at nyde af maden i hotellets to restauranter, der i sig selv trækker mange gæster til.

I Ruths Brasseri er der afslappede serveringer efter fransk forbillede, mens Ruths Gourmet byder på gastronomi på så højt et niveau, at restauranten anses som et af Danmarks allerbedste spisesteder.

www.ruths-hotel.dk

Brøndums Hotel. Foto: VisitNordjylland
Brøndums Hotel:
Skagensmalernes dagligstue

Skagens særlige lys har i århundreder trukket besøgende til toppen af Danmark. Det gjaldt også skagensmalerne, der hver sommer havde Brøndums Hotel som deres base og samlingssted. Her nød de livet, spiste dejlig mad og lavede deres siden så verdensberømte kunst.

Også i dag emmer Brøndums Hotel af historie og stemning. Midt i Skagens gamle bydel omgivet af de smukke skagens-gule huse ligger hotellet, der stadig er lige så populært som på Krøyer, Anchers og Drachmanns tid. I de gamle stuer serverer hotellet klassisk kogekunst, hvor flere retter har rødder helt tilbage til Fru Brøndums tid i 1800-tallet. Her hylder man også det klassiske tjenerhåndværk, hvor man flamberer og trancherer ved bordet - når man ikke serverer smørrebrød af mere moderne tilsnit.

Og melder lækkersulten sig inden spisetid, er der kaffe og kage - ofte serveret i haven på musselmalet porcelæn, når vejret tillader det.

www.broendums-hotel.dk

Svinkløv Badehotel. Foto: VisitNordjylland
Svinkløv Badehotel:
Genopbygget badehotel med verdens bedste kok

Svinkløv Badehotel er med sin unikke beliggenhed med uspoleret udsigt til Jammerbugten og øde klitlandskaber i manges øjne billede på et rigtigt badehotel. Det er da også her i disse storladne landskaber, at TV2 successerie Badehotellet er optaget, selv om selve hotellet er bygget i et studie.

Siden 1920’erne har gæsterne nydt enkeltheden i værelserne og det helt vidunderlige lys i den gule stue. Her kan man nyde mad af intet mindre end verdens bedste kok, mens solen går ned i havet udenfor. Køkkenchef og indehaver Kenneth Toft Hansen vandt nemlig tidligere på året det uofficielle verdensmesterskab for kokke i Lyon i Frankrig. I køkkenet på Svinkløv er maden dog ganske jordnær, hvor han forvandler dagens høst af lokale råvarer, lokale urter og friskfangede fisk til velsmagende retter, helt i øjenhøjde med udsigten og stemningen.

Til mange stamgæsters store sorg nedbrændte Svinkløv Badehotel totalt i 2016, men heldigvis er hotellet blevet genopbygget med sans for alle detaljer og åbner igen den 10. maj.

www.svinkloev-badehotel.dk

Løkken Badehotel. Foto: Cathrine Ertmann
Løkken Badehotel:
Hotellet, der satte gang i badegæsterne

Løkken er kendt som badeby og trækker hvert år tusinder af badeglade gæster til. Men alt dette var måske slet ikke sket, hvis ikke det var for Løkken Badehotel. Hotellet, der åbnede tilbage i 1895, var nemlig det, som satte gang i badegæsternes indtog i byen. Hotellet lokkede folk til fra fjern og nær, og hotellet på torvet midt i byen satte efterhånden Løkken på turisternes Danmarkskort.

Dermed er det historiens vingesus, der møder gæsterne, når de tjekker ind i ferielejligheder, som danner rammen om ferien på badehotellet. Med kort afstand til strandens traditionelle badehuse og byens mange fristelser, er der lagt op til afslapning og oplevelser, hvor gæsterne både kan lave deres egen mad og nyde det jordnære køkken i restauranten. Her serverer man dansk mad med et strejf af franske noter og et sprøjt af Vesterhav, som de selv udtrykker det. Og på nordjysk betyder det, at kartoflerne er fra Vildmosen, fiskene fra ‘hawet’ og honningen fra egen bigård.

Og selv om Løkken Badehotel er ved at være en gammel dame, er hun langtfra bedaget. Således er hotellet blevet kåret som Danmarks Bedste Badehotel af læserne hos websitet Oplev Danmark.

www.loekken-badehotel.dk

Strandhotellet Blokhus. Foto: VisitNordjylland
Strandhotellet Blokhus:
Nybygget hotel med gammeldags charme

Kan et nybygget hotel rumme den helt særlige badehotelscharme uden at virke kunstigt?

Ja, er svaret, når man besøger Strandhotellet lige midt i Blokhus. For selvom hotellet åbnede for kun to år siden, er det som at træde ind i en anden tid, så snart man går fra gaden og ind i lobbyen.

Intet er da heller ikke tilfældigt på Strandhotellet Blokhus, som scenografen fra tv-serien Badehotellet har hjulpet med at få det helt rigtige udtryk af tidløs romantik. Her er hvide paneler, et smukt lysindfald og en skøn gårdhave, hvor sommeraftenerne kan få ekstra ro og stemning.

Men det er ikke kun de fysiske rammer, der gør hotellet værd at besøge. Der er kun få hundrede meter til Blokhus’ brede sandstrand, og hotellets egen wellness-afdeling kan også få de fleste til at slappe af. Og så byder hotellets restaurant på afslappet gourmetmad og vine af høj, høj klasse - og så er morgenmaden i øvrigt noget ganske særligt med masser af små serveringer ved bordet.

www.strandhotellet-blokhus.dk

Villa Vest Badehotel:
Fuldstændig ro i Lønstrups perle

Lønstrup er intet mindre end en perle på den nordjyske vesterhavskyst. Det gamle fiskerleje ligger tæt på dramatiske skrænter og byder på romantiske små gader og gule huse, der hvert år får mange turister til at besøge byen.

Og skal Lønstrup nydes i de allerbedste rammer, så er Villa Vest Badehotel et godt bud. Hotellet har til huse et par hundrede meter fra havet i et gammelt gulmalet hus, hvor den totale ro er i højsædet. Således er her ingen fjernsyn, elevatorer eller telefoner på værelserne til at forstyrre gæsterne.

Villa Vest Badehotel hører sammen med restauranten Villa Vest, der ligger alleryderst ved havet med en udsigt, der næppe bliver meget bedre. Her kan gæsterne nyde noget af Nordjyllands bedste gastronomi, hvor avancerede kokketeknikker og råvarer i verdensklasse går hånd i hånd med en solnedgang, man ellers kun drømmer om.

www.villavest.dk

Denne artikel er sponsoreret af Visit Nordjylland

Nord for det du kender er lyset magisk og der er højere til himlen. Nordjylland er Danmark, når det er allerdejligst. Naturen er konstant vekslende mellem det barske og blide, smukke og rå. Der er en særlig puls - og du mærker den året rundt. Læs mere om at holde ferie i Nordjylland her

 

Følg
Jyllands-Posten
Visit Nordjylland
Visit Nordjylland

Sulten i Nordjylland: 8 madfestivaler, du ikke må gå glip af

Der er fisk, skaldyr og læskende vin, når nordjyderne indbyder til fødevarefestivaler. Her får du 8 bud på fristende og mættende festivaler i Lysets Land.
Visit Nordjylland

Her kan du holde ferie som i Badehotellet

Drømmer du om sommer, sol og de gode gamle dage ved havet - ligesom i tv-serien Badehotellet? Så er det Nordjylland, du skal tage til, hvor skønne badehoteller ligger langs hele nordvestkysten. Her får du afslapning, ro og ofte mad i verdensklasse.