*

jem & fix

Virksomheder spreder julestemning med materialer og produkter

For at sikre den gode julestemning blandt udsatte børn og deres forældre søger flere støtteforeninger i år virksomheder om produkter og materialer frem for penge. Det har fået flere til at bidrage.

Artiklen er leveret af

Fugemasse, maling og en varmtvandsbeholder. Det lyder måske ikke umiddelbart som ting, der skaber den store juleglæde hos hverken børn eller voksne. Ikke desto mindre er det, hvad velgørenhedsforeningen Juleteamet i Randes har valgt at søge støtte til hos lokale virksomheder.

I år er der er et massivt behov blandt socialt udsatte, som mangler penge til at klare julen, forklarer forsker og sociolog Thomas Boje fra Roskilde Universitet. Han står bag en ph.d. med fokus på civilsamfund og frivillighed.

”Den offentlige sektor fattes penge. Beskæringer og besparelser rammer relativt bredt, og derfor ser vi en tendens til, at civilsamfundet i højere grad hjælper til,” siger Thomas Boje og nævner som eksempel Kirkens Korshær, der for første gang siden 1938 har samlet penge ind til udsatte danskere.

Hvad angår fugemassen og malingen så skal den bruges til at lukke huller og pynte i en stald, der danner rammen om juleaften for udsatte børn og deres forældre i Randers, så ingen kommer til at fryse.

Et socialt ansvarligt image

”Firmaer vælger at bidrage, fordi de, ligesom mange private og velgørenhedsforeninger, er deres samfundsansvar bevidst samtidig med, at det kan være med til at skabe en større tilgang af kunder,” siger Thomas Boye og forklarer, at flere og flere desuden vælger at bidrage med produkter i stedet for rede penge:

”At støtte med penge generelt betyder mange gange, at bidraget ryger ned i en stor kasse, og nogle gange kan man frygte, at det måske ikke lige får den anvendelse, man havde tiltænkt. Derfor vælger mange virksomheder at støtte med egne produkter, så de lettere kan tilpasse, hvad støtten skal gå til,” siger Thomas Boje.

Støtter lokalsamfundet

En anden tendens er, at mange virksomheder foretrækker at støtte lokale initiativer, og det ser Thomas Boje store fordele ved.

”Det betyder, at de forskellige aktører i lokalsamfundet kommer hinanden meget mere ved, og det kan være nødvendigt, hvis man for alvor vil komme lokalsamfundets problemer til livs, mener han.

Hos Juleteamet i Randers, der blandt andet har søgt om byggematerialer hos jem & fix, oplever man, at virksomhederne er positivt stillet over for partnerskaber med lokale foreninger.

”De produkter og materialer, jem & fix leverer, er ikke kun til gavn for byens udsatte børn og deres forældre. Det hjælper også folkene bag Juleteamet,” forklarer Lone Jensen, der har stiftet Juleteamet.

Hjælp til selvhjælp

Juleteamet består af frivillige i Randers, der selv i forskellig grad har prøvet at være udsat og nu vil gøre en forskel for andre udsatte i julen.

For mange socialt udsatte kan julen være forbundet med stor ensomhed. Men takket være byggematerialerne får de frivillige nu muligheden for at sikre bedre rammer for andre socialt udsatte.

Det har stor betydning pludselig at have muligheden for at hjælpe andre, forklarer Lone Jensen.

At gøre en forskel for andre er også en vej ud af egen ensomhed og giver samtidig større selvværd, oplever de frivillige.

”Det er det dejligt at hjælpe, når man selv har mærket smerten ved ikke have råd til at holde jul.”

Følg
Jyllands-Posten
Annoncørbetalt indhold jem & fix

Virksomheder spreder julestemning med materialer og produkter

For at sikre den gode julestemning blandt udsatte børn og deres forældre søger flere støtteforeninger i år virksomheder om produkter og materialer frem for penge. Det har fået flere til at bidrage.
Annoncørbetalt indhold jem & fix

For at være en god leder, skal man kunne lede sig selv

At være en god leder kræver, at du kan lede dig selv. Du skal være i stand til at føre dig selv i en bestemt retning og kende dig selv som menneske og leder. Og det lærer man som spejder, mener både B.S. Christiansen og formanden for KFUM-spejderne i Danmark.
Annoncørbetalt indhold jem & fix

Sådan træner du dit barns motorik i hverdagen

Dit barn er måske ekspert i at slå søm i på en iPad, men hvor godt går det nu lige, når det gælder om at hamre ting sammen i virkeligheden? Bevægelseskonsulent Sarah Thomsen giver dig her inspiration og tips til gør det selv-aktiviteter, der styrker motorikken.
Annoncørbetalt indhold jem & fix

Inddrag dit barn i huslige opgaver og gør det selv-projekter

Ingen børn er for små til, at de er til gavn for noget, mener dannelsesekspert Lars-Henrik Schmidt, der opfordrer forældre til at inddrage de yngste medlemmer i huslige pligter og gør det selv-projekter.
Annoncørbetalt indhold jem & fix

Spejderbevægelsen er verdens største lederudviklingsprogram

Spejderånden er vigtig for samfundet - og er med til at skabe bedre ledere, mener bestyrelsesformændene Lars Kolind og Paul Mollerup, der ikke er bange for at gøre tingene selv.
Annoncørbetalt indhold jem & fix

Aktivt foreningsliv kan forhindre landsbydød

Længsel efter sociale fællesskaber og et stærkt foreningsliv hiver folk i byen ud på landet, mener landsbyforsker.
Annoncørbetalt indhold jem & fix

De billige boliger bliver til arkitekttegnede perler

Køb et billigt hus og brug pengene på en arkitekt, der tilpasser boligen lige netop dine behov. Den model benytter et stigende antal boligejere sig af. Boligejerne vil have individuelle løsninger, siger Boligejernes Videncenter.
Annoncørbetalt indhold jem & fix

Danskere googler sig til gør det selv-arbejde

Gør det selv-film gør det populært at gøre det selv derhjemme. Og mange danskere er ikke bange for at give sig i kast med selv de mere avancerede byggeprojekter.
Annoncørbetalt indhold jem & fix

Drømmen om et stort hus lokker familier til yderområder

Et stort hus og græs under fødderne til samme pris som en lille bylejlighed trækker unge familier væk fra byerne. Antallet af kvadratmeter vægtes højere end at bo centralt, lyder det fra boligeksperter.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her