Visit Norway

God plads på pisterne efter påske

Uge 7 leverer god sne i det meste af Europa. Men når du først én gang har forsødet dit forår med skiferie i Norge efter påske, kan du være på vej imod en ny ferietradition.

Foto: Johan Wildhagen Roldal
Artiklen er leveret af

Nordmændene er vant til kulden, men de ryster garanteret også lidt på hovedet over danskerne, når vi foretrækker at besøger deres fjelde i januar og februar, hvor frostgraderne kan være markante. De norske familiers egen favorituge på pisterne er påskeferien. Men også i ugerne lige efter påske er skiføret helt fortrinligt.

Efter påsken? Hmm, tænker du. Men så har du måske glemt, hvor meget naturlig sne og hvor mange dage med temperaturer under 0 grader, Norges fjelde er udsat for hvert år.

Foto: Nils-Erik Bjørholt
Ugerne omkring påske er lig med de samme, velpræparerede og brede pister, man er vant til på de norske destinationer. Men der er ikke lige så mange skiløbere på fjeldsiderne – bl.a. fordi vi i Danmark er i gang med håbefuldt at stille havemøbler frem og gemme kulørte æg i den stadig vintergrå prydhave. Så der er masser af plads til både de brede sving og til at udfordre sine evner til det yderste uden at den store risiko for, at andre skiløbere kommer i vejen.

Som en ekstra bonus er skidagene længere, end de var i februar. Solen går senere ned, så der er mere ski for pengene, før du er klar til afterski i dalen – hvor temperaturen typisk også er mere mild og solen en mere hyppig gæst end i uge 7.

Kul koncerter og afterski

Måske var det derfor værd at undersøge, om ski-venner eller resten af ski-familien har ferie til gode til efter påsken - og dermed kan fristes til en bonus-skiferie i år?

Foto: Visitnorway
Ugerne efter påske er ofte mindre crowded omkring lifterne, men til gengæld er der ofte mere liv i dalene med afterskiing, events og koncerter for hjemmepublikummet.

Der er skiløb for alle aldersklasser og i alle sværhedsgrader, og mange steder er der supplerende tilbud som ture med snescooter eller hundeslæde. Dog kan det være en god ide på forhånd at undersøge, om destinationen tilbyder skiskoler for yngste.

Snegaranti i hele april

Hvis du har ferie ud over påsketiden, kan du også tænke over, at snegarantien strækker sig gennem det meste af april på mange af de populære skisteder. Helt hen i uge 14, 15 og 16 finder du godt skiløb på solbeskinnede fjelde, og hvis du kan tage på skiferie så sent på sæsonen, er belønningen ofte markant: Mere plads på pisterne, kortere kø (sikkert slet ingen) ved lifterne, færre turister at styre udenom på nedturen og længere skidage i sollys.

Foto: Nils-Erik Bjørholt
Samtidig afspejler priserne i sidste del af sæsonen også, at der er mindre pres på tælleapparaterne, så det er muligt at lave en rigtig god deal, når man lægger skiferien efter påske.

Faktisk åbner de mange sensæson-fordele for en udfordring, du normalt ikke behøver at være så opmærksom på under skiferien i Norge: Husk solcreme og sunblock til læberne.

Hareskovens SkiKlub (Danmarks Største) laver mange ture til Norge, hvor en af favoritdestinationerne er Hemsedal: ”På grund af højde og pisternes orientering er der altid godt med sne frem til 1. maj (i hvert fald gennem de sidste 20 år, vi er kommet)”, som klubben skriver på sin hjemmeside (www.hareski.dk)

Her rapporterer Hareskovens fra april-skiferien i de norske fjelde:

Følg
Jyllands-Posten
Visit Norway

Her er kun betjenten bange for røverne

Det er tillokkende at gå helt i barndom denne sommer med et besøg i Hakkebakkeskoven, overnatning i Kardemomme By og krammere fra de tre røvere og resten af de elskværdige karakterer.
Visit Norway

God plads på pisterne efter påske

Uge 7 leverer god sne i det meste af Europa. Men når du først én gang har forsødet dit forår med skiferie i Norge efter påske, kan du være på vej imod en ny ferietradition.
Visit Norway

Nordlyset danser ind i dit hjerte

Reaktionerne udebliver aldrig, når Kjetil Skogli har turister med ud i den nordnorske natur for at opleve Nordlyset danse hen over nattehimlen.
Visit Norway

Det’ også for børn!

Hemsedal og Trysil er nogle af Norges mest populære og familievenlige skiområder og kan på relativt kort tid nås med både bil og bus fra Danmark.
Visit Norway

Ned, ned, ned ad Norefjell

Noget af fjeldenes længste, sammenhængende skiløb og Norges største faldhøjde på 1010 meter. Blot et par timers kørsel fra Oslo lokker Skandinaviens første alpine OL-destination Norefjell med speed skiing, offpiste – og to børnebakker.
Visit Norway

Arktiske eventyr i Norges nordligste storby

Den eventyrlystne vil ikke snyde sig selv for et besøg i Tromsø. Her kan man opleve det bedste fra to verdener; fra pulserende byliv med hyggelige barer til uspolerede landskaber og helt unikke naturoplevelser.
Visit Norway

Telemarken er en tjekket tur i vildmarken

Telemarken har masser af tilbud til familieferien. Så hvis du virkelig vil opleve, hvad det store område har et tilbyde sne-elskeren, bør du kaste dig ud i de fantastiske offpiste-muligheder og de vilde terrænparker
Visit Norway

Den perfekte sne skabes af det rigtige miks

Kunstig sne er ikke bare en nødløsning på skisportsstederne, når vejret driller. I Norge, hvor sneen hvert år vælter ned over fjeldene i enorme mængder, vil de heller ikke undvære snemaskinerne
Visit Norway

Familievenligt vinter-eldorado i Hafjell

Olympiske omgivelser, en eventyrlig vinterforlystelsespark og Norges største indendørs legeland. Hafjell, der er et af Norges mest børnevenlige skisportssteder, kan friste enhver barnlig sjæl med sine muligheder for sjove oplevelser både på og udenfor pisten.
Visit Norway

Ski for champions i Norge

Kvitfjell nord for Lillehammer har nogle af Norges mest krævende pister, hvor der hvert år afholdes World Cup-konkurrencer. Du kan udfordre dine evner på de samme halsbrækkende nedture – eller hygge dig med familien på Kvitfjells nyåbnede, børnevenlige tredje fjeldside
Visit Norway

Snesjov i hyggelige Hovden

Kun to timer fra Kristiansand finder du den hyggelige fjeldlandsby Hovden. Snelandskabet inviterer til kaneture, varm kakao og lange dage på ski. Vil man spille ’dritkul’ på snowboard, er der også gode muligheder for det!
Visit Norway

Nærkontakt med verdens største pattedyr

De store hvaler er konger af havet og normalt ganske utilgængelige, men i vinterhalvåret indtager pukkelhvaler og spækhuggere polarfjordene for at jage de stimer af sild, som overvintrer her - og så kan man komme helt tæt på de store dyr.
Visit Norway

Dit største ski-eventyr ved de norske fjorde

Skiferien giver altid masser af gyldne minder, men hvis du vil gøre den helt uforglemmelig, var det måske en ide at tage færgen til en destination ved de eventyrlige norske fjorde.
Visit Norway

Verdens bedste lysshow er uden strøm

Nordlysturister valfarter til det nordlige Norge, hvor de geografiske forhold får fænomenet til at folde sig ud over hele himmelen.
Visit Norway

Julen du aldrig glemmer

En traditionel dansk jul er iscenesat efter en helt nøjagtig skabelon. Sådan kan vi bedst lide det, men dermed blive julen år for år også svær at skelne fra hinanden. Rykker du julen med and og risalamande nordpå, er der erindringsgaranti.
Visit Norway

Verdens bedste alpinist: Norge er råest!

Aksel Lund Svindal har sust ned af pister på hele kloden, men han glæder sig altid til at få hjemlig sne under skiene, for Norge har noget af det råeste skiløb i verden.