Visit Norway

Dit største ski-eventyr ved de norske fjorde

Skiferien giver altid masser af gyldne minder, men hvis du vil gøre den helt uforglemmelig, var det måske en ide at tage færgen til en destination ved de eventyrlige norske fjorde.

Foto: visitnotway.com
Artiklen er leveret af

Alle kan lide nye oplevelser, og sådan nogle er der masser af på skituren. Men hvis der skal et ekstra krydderi på næste skirejse, kan du tænke nyt – og blot køre tre-fire timer længere, end du plejer på familiens vinter-udflugt til Norge. Skistederne i fjeldene langs nogle af de lange fjorde ligger under en tung dyne af lækker nyfalden sne.

Hvid sne og fjorde, som på grund af Golfstrømmens lune vand er blå og isfri gennem hele vinteren. Kan du se det for dig?

Indtryk du aldrig glemmer

Skiferie ved de norske fjorde handler om meget mere end at stå på ski. Det handler også om indtryk, som du kan bære med dig gennem hele livet. Men det er ikke ensbetydende med, at du som erfaren skiløber bliver snydt for de alpine suse-ture ned ad fjeldene, eller at børnene keder sig på fjeldsiderne.

Der er både skiskoler og masser af velpræparerede pister i alle niveauer på store destinationer som Myrkdalen og Voss (der ligger et par timers køretur fra Bergen).

Voss har 10 skilifter og mere end 40 km alpine pister, Myrkdalen har 9 lifter og næsten lige så mange pister – foruden de store områder med fristende offpiste-løb, som meget ofte kan foregå i lækker puddersne, fordi området får mere snefald end næsten alle andre steder i Europa. De mest eventyrlystne skiløbere lader sig transportere til Lønahorgi fjeldtoppen og kører ned fra de 1.411 meters højde.

De store destinationer – foruden Voss og Myrkdalen gælder det også Strandafjellet længere imod nord – har også børneområder, skiskoler, terrænparker, aftenbelysning og alle de andre tilbud, ski-familier søger på deres vinterferie.

Med sin placering længere imod syd kan Sirdal nås via færgen til Kristiansand (2-3 timers kørsel) og præsenterer sig som et overskueligt og meget børnevenligt område med 9 heiser og 22 nedfarter samt 2 børneområder.

Se fjorden fra fjeldet

Voss og Myrkdalen ligger i fjeldene midt imellem Norges to længste fjorde Sognefjorden og Hardangerfjorden, så det er oplagt for familien at tage en ski-fridag og drage på en uforglemmelig sejltur neden for de stejle klippesider. Sognefjorden er forbundet med den unikke Nærøyfjord, som er på UNESCOs verdensarvliste.

Foto: visitnorway.com

Kører I længere mod nord til Strandafjellet, behøver I ikke at lade skiene stå for at nyde de stille, langstrakte fjorde. Ved Stranda, som ligger syv-otte timers kørsel fra Oslo (eller halvanden time i bus fra lufthavnen i Ålesund), er der direkte udsigt over den smukke Storfjorden fra pisterne – en ualmindeligt fascinerende oplevelse for alle skiløbere.

Harpefossen, som ligger tæt ved Strandafjellet, er mindre familieorienteret, men har masser af udfordrende pister, hvor man bl.a. afholder de norske mesterskaber for alpint skiløb. Pisterne ved Harpefossen – og de populære offpiste-områder - giver nogle gode kig til Nordfjorden, men udsigterne er dog endnu mere imponerende, hvis man vælger at køre langrend.

Norges længste fjorde

1. Sognefjorden – 204 km

2. Hardangerfjorden – 183 km

3. Trondheimsfjorden – 126 km

Foto: visitnorway.com
Se dig om på toppen

På de store destinationer er der naturligvis masser af muligheder for også at køre langrend, hvor man ofte har de allermest betagende udsigter.

Men hvis I er en langrendsfamilie, kunne I med fordel søge nogle af de destinationer, hvor der ikke satses så hårdt på alpint skiløb. Det kunne være Strandafjell, Harpefossen eller Sirdal.

Foto: visitnorway.com
Eller det kunne være de helt store eventyr i den vilde norske natur – f.eks. Hoven fjeldet, som ligger nord for byen Loen i den inderste del af Nordsfjorden. Hoven er tidligere i år blevet forbundet med dalen 1.011 meter nede af en kabelbane. Derfor kan du altid komme til tops med skiene og nyde en fantastisk nedtur – i fuld fart på off-pisten eller med foto-pauser på langrendsskiene.

Skiferie i Norge handler ikke kun om at køre nedad – en lige så vigtig del er at kigge sig omkring, når du har nået toppen af fjeldene.

Følg
Jyllands-Posten
Visit Norway

Her er kun betjenten bange for røverne

Det er tillokkende at gå helt i barndom denne sommer med et besøg i Hakkebakkeskoven, overnatning i Kardemomme By og krammere fra de tre røvere og resten af de elskværdige karakterer.
Visit Norway

God plads på pisterne efter påske

Uge 7 leverer god sne i det meste af Europa. Men når du først én gang har forsødet dit forår med skiferie i Norge efter påske, kan du være på vej imod en ny ferietradition.
Visit Norway

Nordlyset danser ind i dit hjerte

Reaktionerne udebliver aldrig, når Kjetil Skogli har turister med ud i den nordnorske natur for at opleve Nordlyset danse hen over nattehimlen.
Visit Norway

Det’ også for børn!

Hemsedal og Trysil er nogle af Norges mest populære og familievenlige skiområder og kan på relativt kort tid nås med både bil og bus fra Danmark.
Visit Norway

Ned, ned, ned ad Norefjell

Noget af fjeldenes længste, sammenhængende skiløb og Norges største faldhøjde på 1010 meter. Blot et par timers kørsel fra Oslo lokker Skandinaviens første alpine OL-destination Norefjell med speed skiing, offpiste – og to børnebakker.
Visit Norway

Arktiske eventyr i Norges nordligste storby

Den eventyrlystne vil ikke snyde sig selv for et besøg i Tromsø. Her kan man opleve det bedste fra to verdener; fra pulserende byliv med hyggelige barer til uspolerede landskaber og helt unikke naturoplevelser.
Visit Norway

Telemarken er en tjekket tur i vildmarken

Telemarken har masser af tilbud til familieferien. Så hvis du virkelig vil opleve, hvad det store område har et tilbyde sne-elskeren, bør du kaste dig ud i de fantastiske offpiste-muligheder og de vilde terrænparker
Visit Norway

Den perfekte sne skabes af det rigtige miks

Kunstig sne er ikke bare en nødløsning på skisportsstederne, når vejret driller. I Norge, hvor sneen hvert år vælter ned over fjeldene i enorme mængder, vil de heller ikke undvære snemaskinerne
Visit Norway

Familievenligt vinter-eldorado i Hafjell

Olympiske omgivelser, en eventyrlig vinterforlystelsespark og Norges største indendørs legeland. Hafjell, der er et af Norges mest børnevenlige skisportssteder, kan friste enhver barnlig sjæl med sine muligheder for sjove oplevelser både på og udenfor pisten.
Visit Norway

Ski for champions i Norge

Kvitfjell nord for Lillehammer har nogle af Norges mest krævende pister, hvor der hvert år afholdes World Cup-konkurrencer. Du kan udfordre dine evner på de samme halsbrækkende nedture – eller hygge dig med familien på Kvitfjells nyåbnede, børnevenlige tredje fjeldside
Visit Norway

Snesjov i hyggelige Hovden

Kun to timer fra Kristiansand finder du den hyggelige fjeldlandsby Hovden. Snelandskabet inviterer til kaneture, varm kakao og lange dage på ski. Vil man spille ’dritkul’ på snowboard, er der også gode muligheder for det!
Visit Norway

Nærkontakt med verdens største pattedyr

De store hvaler er konger af havet og normalt ganske utilgængelige, men i vinterhalvåret indtager pukkelhvaler og spækhuggere polarfjordene for at jage de stimer af sild, som overvintrer her - og så kan man komme helt tæt på de store dyr.
Visit Norway

Dit største ski-eventyr ved de norske fjorde

Skiferien giver altid masser af gyldne minder, men hvis du vil gøre den helt uforglemmelig, var det måske en ide at tage færgen til en destination ved de eventyrlige norske fjorde.
Visit Norway

Verdens bedste lysshow er uden strøm

Nordlysturister valfarter til det nordlige Norge, hvor de geografiske forhold får fænomenet til at folde sig ud over hele himmelen.
Visit Norway

Julen du aldrig glemmer

En traditionel dansk jul er iscenesat efter en helt nøjagtig skabelon. Sådan kan vi bedst lide det, men dermed blive julen år for år også svær at skelne fra hinanden. Rykker du julen med and og risalamande nordpå, er der erindringsgaranti.
Visit Norway

Verdens bedste alpinist: Norge er råest!

Aksel Lund Svindal har sust ned af pister på hele kloden, men han glæder sig altid til at få hjemlig sne under skiene, for Norge har noget af det råeste skiløb i verden.