Visit Norway

Snesjov i hyggelige Hovden

Kun to timer fra Kristiansand finder du den hyggelige fjeldlandsby Hovden. Snelandskabet inviterer til kaneture, varm kakao og lange dage på ski. Vil man spille ’dritkul’ på snowboard, er der også gode muligheder for det!

Foto: frodeueland Foap Visitnorway.com
Artiklen er leveret af

Højt til himlen, frisk luft og fuld fart nedover. Hovden er en herlig legeplads for familien, der gerne vil være sammen om sjove oplevelser i sneen.

Med kort afstand til alle faciliteter er fjeldlandsbyen et overskueligt rejsemål, og i Hovden er du sikret det bedste fra begge verdner; Den autentiske skiferie med kaneture, bjældeklang og varm kakao på toppen af pisten krydret med aktiviteter i Aqualand til de yngste og en sublim terrænpark til de ældre.

Foto: vossFoap - Visitnorway.com
Spild ikke tiden på at komme op på pisten – bo på en!

For børnefamilier er Hovden et godt sted at stå på ski – ikke kun fordi at bakkerne inviterer til mere familievenlige skiture, men også fordi, at der er ski in/ski out overnatningsmuligheder lige ved pisten eller løjpen, og det giver en ekstra dimension til ferien.

Efter morgenmaden tager du et skridt ud af træhytten, og tager skiene på lige udenfor døren. Efter nogle timer på bakkerne kommer du tilbage til hytten ved frokosttid – og så afsted igen. Ski in/ski out er optimalt til børnefamilier, for ungerne har ofte brug for en pause i løbet af dagen, og her er det let lige at slå et smut forbi hytten.

Det sparer jer for en masse stress og jag, og giver mere tid til hygge i løbet af dagen og aftenen. Og naturligvis mere tid til det, det hele handler om: at stå på ski!

Foto: lifomFoap - Visitnorway.com
Foto: CH - Visitnorway.com
Skiparadis for børnefamilier og vovehalse

Skiferie er lig med familietid - men derfor kan det også være skønt at få lidt par-tid sammen uden ungerne. Send de små i sneparken ’Tusseland’, hvor de kan more sig med søde instruktører, der sørger for aktiviteter på de mindre bakker og børnepisterne.

Tag hinanden i hånden og løb en tur på langrendsløjperne, der løber gennem den smukke alsidige natur. I Hovden varer skisæsonen fra oktober til april, og om vinteren bliver de 190 kilometer langrendsløjper præpareret dagligt, så der er de bedst mulige forhold at løbe i.

Er man til lidt mere action og laver skills som tailblocks og tripods, så bør man ikke snyde sig selv for et besøg i Norges bedste terrænpark ”Bukkeriet”. Et sted for alle de ’dritkule’, der ved hvad rails, bigjumps og funboxes er.    

Tag på eventyr i sneen

Ryst snekuglen, og forestil dig, hvordan en lille landsby med rensdyrkaner og legesyge børn i færd med en sneboldkamp, bliver dækket af små hvide snefnug. Hovden er en charmerende destination, hvor vinteridyllen er til at få øje på.

I et winter wonderland som Hovden er det oplagt at tage en hyggelig, gammeldags slædetur i den stille nat. De to fjordheste, "Labs" og "Lunde” står for slædeture under stjernehimlen, hvor du vil blive holdt varm af fåreskind. Læn dig tilbage, og nyd det bløde lys fra faklerne og lyden af slørklokker på kanen.

FJORDHESTE

Flere steder I Norge tilbyder de slædeture med fjordheste spændt for slæden.

Fjordhesten stammer oprindeligt fra Norge, og tilhører gruppen af renavlede racer. Fjordhestene blev oprindeligt brugt som arbejdsheste på marken, og er derfor opdrættede til at tage fat.

I foreningens avlsmål hedder det om hestens egenskaber og anvendelse, at man ønsker at opdrætte tillidsfulde, modige, harmoniske, kække, robuste fjordheste med et venligt sind, som kan omgås af alle i familien.

Hovden er skiferie, men også skipause

Den befriende følelse af at få skitøj og støvler af efter en lang dag på fjeldet, kender alle erfarne skigæster. Kobl af og besøg Hovdens Aquacenter, hvor fjeldudsigten kan nydes i et udendørs opvarmet bassin, og fødderne kan få lov at slappe af i den boblende jacuzzi. Er de yngste i familien ikke udmattede efter en lang dag på bakkerne, kan de kaste sig ud i Aqua-centrets vilde vandrutsjebaner.

Alle Hovdens herligheder ligger midt i det norske højfjeldslandskab blot få timers kørsel fra Kristiansand og den korte rejse fra Danmark gør Hovden til et perfekt rejsemål.

Læs mere om Hovden her CM Moat article tracking

Følg
Jyllands-Posten
Visit Norway

Her er kun betjenten bange for røverne

Det er tillokkende at gå helt i barndom denne sommer med et besøg i Hakkebakkeskoven, overnatning i Kardemomme By og krammere fra de tre røvere og resten af de elskværdige karakterer.
Visit Norway

God plads på pisterne efter påske

Uge 7 leverer god sne i det meste af Europa. Men når du først én gang har forsødet dit forår med skiferie i Norge efter påske, kan du være på vej imod en ny ferietradition.
Visit Norway

Nordlyset danser ind i dit hjerte

Reaktionerne udebliver aldrig, når Kjetil Skogli har turister med ud i den nordnorske natur for at opleve Nordlyset danse hen over nattehimlen.
Visit Norway

Det’ også for børn!

Hemsedal og Trysil er nogle af Norges mest populære og familievenlige skiområder og kan på relativt kort tid nås med både bil og bus fra Danmark.
Visit Norway

Ned, ned, ned ad Norefjell

Noget af fjeldenes længste, sammenhængende skiløb og Norges største faldhøjde på 1010 meter. Blot et par timers kørsel fra Oslo lokker Skandinaviens første alpine OL-destination Norefjell med speed skiing, offpiste – og to børnebakker.
Visit Norway

Arktiske eventyr i Norges nordligste storby

Den eventyrlystne vil ikke snyde sig selv for et besøg i Tromsø. Her kan man opleve det bedste fra to verdener; fra pulserende byliv med hyggelige barer til uspolerede landskaber og helt unikke naturoplevelser.
Visit Norway

Telemarken er en tjekket tur i vildmarken

Telemarken har masser af tilbud til familieferien. Så hvis du virkelig vil opleve, hvad det store område har et tilbyde sne-elskeren, bør du kaste dig ud i de fantastiske offpiste-muligheder og de vilde terrænparker
Visit Norway

Den perfekte sne skabes af det rigtige miks

Kunstig sne er ikke bare en nødløsning på skisportsstederne, når vejret driller. I Norge, hvor sneen hvert år vælter ned over fjeldene i enorme mængder, vil de heller ikke undvære snemaskinerne
Visit Norway

Familievenligt vinter-eldorado i Hafjell

Olympiske omgivelser, en eventyrlig vinterforlystelsespark og Norges største indendørs legeland. Hafjell, der er et af Norges mest børnevenlige skisportssteder, kan friste enhver barnlig sjæl med sine muligheder for sjove oplevelser både på og udenfor pisten.
Visit Norway

Ski for champions i Norge

Kvitfjell nord for Lillehammer har nogle af Norges mest krævende pister, hvor der hvert år afholdes World Cup-konkurrencer. Du kan udfordre dine evner på de samme halsbrækkende nedture – eller hygge dig med familien på Kvitfjells nyåbnede, børnevenlige tredje fjeldside
Visit Norway

Snesjov i hyggelige Hovden

Kun to timer fra Kristiansand finder du den hyggelige fjeldlandsby Hovden. Snelandskabet inviterer til kaneture, varm kakao og lange dage på ski. Vil man spille ’dritkul’ på snowboard, er der også gode muligheder for det!
Visit Norway

Nærkontakt med verdens største pattedyr

De store hvaler er konger af havet og normalt ganske utilgængelige, men i vinterhalvåret indtager pukkelhvaler og spækhuggere polarfjordene for at jage de stimer af sild, som overvintrer her - og så kan man komme helt tæt på de store dyr.
Visit Norway

Dit største ski-eventyr ved de norske fjorde

Skiferien giver altid masser af gyldne minder, men hvis du vil gøre den helt uforglemmelig, var det måske en ide at tage færgen til en destination ved de eventyrlige norske fjorde.
Visit Norway

Verdens bedste lysshow er uden strøm

Nordlysturister valfarter til det nordlige Norge, hvor de geografiske forhold får fænomenet til at folde sig ud over hele himmelen.
Visit Norway

Julen du aldrig glemmer

En traditionel dansk jul er iscenesat efter en helt nøjagtig skabelon. Sådan kan vi bedst lide det, men dermed blive julen år for år også svær at skelne fra hinanden. Rykker du julen med and og risalamande nordpå, er der erindringsgaranti.
Visit Norway

Verdens bedste alpinist: Norge er råest!

Aksel Lund Svindal har sust ned af pister på hele kloden, men han glæder sig altid til at få hjemlig sne under skiene, for Norge har noget af det råeste skiløb i verden.