Visit Norway

Ski for champions i Norge

Kvitfjell nord for Lillehammer har nogle af Norges mest krævende pister, hvor der hvert år afholdes World Cup-konkurrencer. Du kan udfordre dine evner på de samme halsbrækkende nedture – eller hygge dig med familien på Kvitfjells nyåbnede, børnevenlige tredje fjeldside

Artiklen er leveret af

Ofte forbindes skirejser til Norge med familieferier, fordi vores skandinaviske naboer har så meget fokus på at indrette pister til både store og små – til øvede og nybegyndere.

Men Kvitfjell, som ligger tre kvarters kørsel nord for Lillehammer og blev anlagt i forbindelse med Vinter-OL i den norske by i 1994, er i høj grad kendt for sin ”forbudt-for-børn”-pist. Her køres der World Cup-styrtløb, og selv den mest øvede alpine skiløber kan udfordre sine evner til det yderste.

’Ski-entusiastens ferieparadis’ har Kvitfjell døbt sig selv – både med henvisning til de krævende pister og til den høje snesikkerhed. Kvitfjell er med sin høje og nordlige beliggenhed ofte det første område, der åbner for skiløb i efteråret, og det sidste som lukker ned i foråret, hvor nordmændene holder allermest af de alpine udfoldelser.

Varden – det er for børn

Men selv om vestsiden af Kvitfjell længe har været mere tilgængeligt for skiløbere med alle niveauer, bliver der i denne sæson åbnet for et helt nyt anlæg på en den anden side af Gudbrandsdalen. ”Varden” er navnet på den nye fjeldside, som skal være ekstra familievenlig og egnet for alle os, der sætter pris på de store, bløde carving-sving.

Gennem sommeren og efteråret har Kvitfjell gjort arbejdet færdig med stolelifterne, så der i denne sæson kan åbnes 5 km grøn og en blå løjpe med god plads til at miste en lille smule af kontrollen – og genvinde balancen igen.

Den nye fjeldside får også nybyggede hytter i topklasse, som giver mulighed for at bo tæt på pisterne i naturskønne og rolige omgivelser.

Skiløb i high end

Kvitfjell er anerkendt som en af de fineste alpine destinationer i Norge for skiløbere, der virkelig ved, hvad de laver – den snepatrulje, som præparerer pisterne til Kvitfjells World Cup-løb, arbejder jo i området gennem hele sæsonen og kan forkæle alle de almindelige skigæster med deres professionelle materiel og deres unikke indsigt i skiløb.

Denne høje status afspejler sig også i logi og forplejning. Hytter og hotelværelser holder en rigtig høj standard – dominereret af luksushotellet GudbrandsGard midt på vestsidens bakke - og Kvitfjell roser sig af at være friturefrit fjeld med moderne og indbydende retter på menukortet.

Afterski-mulighederne er også varierede – og velbesøgte.

Masser af muligheder lige uden for døren

Med liftkort til Kvitfjell har gæsterne samtidig adgang til det nærliggende Hafjell, som også byder på masser af godt skiløb og desuden kan byde på en tur på den olympiske bobslædebane.

Kvitfjell har dog også rigeligt med aktiviteter i sig selv; 34 km alpinløjper og 2 terrænparker, 854 højdemeter, 2,6 km aftenbelyste pister og forbindelse til sammenlagt 600 km langrendsløjper i et område, der selv efter norske standarder må beskrives som usædvanligt smukt.

World Cup-løbet på Kvitfjell løber i 2018 af stablen i weekenden 10.-11. marts.

Gæst på Kvitfjell havde sin drone med

Se italienske Peter Fill vinde Super G på Kvitfjell i februar 2017 foran den samlede World Cup Super G-vinder, Kjetil Jansrud 

- og en almindelig ski-turist med lidt mindre held i samme terræn

Læs mere om Kvitfjell her CM Moat article tracking

Følg
Jyllands-Posten
Visit Norway

Her er kun betjenten bange for røverne

Det er tillokkende at gå helt i barndom denne sommer med et besøg i Hakkebakkeskoven, overnatning i Kardemomme By og krammere fra de tre røvere og resten af de elskværdige karakterer.
Visit Norway

God plads på pisterne efter påske

Uge 7 leverer god sne i det meste af Europa. Men når du først én gang har forsødet dit forår med skiferie i Norge efter påske, kan du være på vej imod en ny ferietradition.
Visit Norway

Nordlyset danser ind i dit hjerte

Reaktionerne udebliver aldrig, når Kjetil Skogli har turister med ud i den nordnorske natur for at opleve Nordlyset danse hen over nattehimlen.
Visit Norway

Det’ også for børn!

Hemsedal og Trysil er nogle af Norges mest populære og familievenlige skiområder og kan på relativt kort tid nås med både bil og bus fra Danmark.
Visit Norway

Ned, ned, ned ad Norefjell

Noget af fjeldenes længste, sammenhængende skiløb og Norges største faldhøjde på 1010 meter. Blot et par timers kørsel fra Oslo lokker Skandinaviens første alpine OL-destination Norefjell med speed skiing, offpiste – og to børnebakker.
Visit Norway

Arktiske eventyr i Norges nordligste storby

Den eventyrlystne vil ikke snyde sig selv for et besøg i Tromsø. Her kan man opleve det bedste fra to verdener; fra pulserende byliv med hyggelige barer til uspolerede landskaber og helt unikke naturoplevelser.
Visit Norway

Telemarken er en tjekket tur i vildmarken

Telemarken har masser af tilbud til familieferien. Så hvis du virkelig vil opleve, hvad det store område har et tilbyde sne-elskeren, bør du kaste dig ud i de fantastiske offpiste-muligheder og de vilde terrænparker
Visit Norway

Den perfekte sne skabes af det rigtige miks

Kunstig sne er ikke bare en nødløsning på skisportsstederne, når vejret driller. I Norge, hvor sneen hvert år vælter ned over fjeldene i enorme mængder, vil de heller ikke undvære snemaskinerne
Visit Norway

Familievenligt vinter-eldorado i Hafjell

Olympiske omgivelser, en eventyrlig vinterforlystelsespark og Norges største indendørs legeland. Hafjell, der er et af Norges mest børnevenlige skisportssteder, kan friste enhver barnlig sjæl med sine muligheder for sjove oplevelser både på og udenfor pisten.
Visit Norway

Ski for champions i Norge

Kvitfjell nord for Lillehammer har nogle af Norges mest krævende pister, hvor der hvert år afholdes World Cup-konkurrencer. Du kan udfordre dine evner på de samme halsbrækkende nedture – eller hygge dig med familien på Kvitfjells nyåbnede, børnevenlige tredje fjeldside
Visit Norway

Snesjov i hyggelige Hovden

Kun to timer fra Kristiansand finder du den hyggelige fjeldlandsby Hovden. Snelandskabet inviterer til kaneture, varm kakao og lange dage på ski. Vil man spille ’dritkul’ på snowboard, er der også gode muligheder for det!
Visit Norway

Nærkontakt med verdens største pattedyr

De store hvaler er konger af havet og normalt ganske utilgængelige, men i vinterhalvåret indtager pukkelhvaler og spækhuggere polarfjordene for at jage de stimer af sild, som overvintrer her - og så kan man komme helt tæt på de store dyr.
Visit Norway

Dit største ski-eventyr ved de norske fjorde

Skiferien giver altid masser af gyldne minder, men hvis du vil gøre den helt uforglemmelig, var det måske en ide at tage færgen til en destination ved de eventyrlige norske fjorde.
Visit Norway

Verdens bedste lysshow er uden strøm

Nordlysturister valfarter til det nordlige Norge, hvor de geografiske forhold får fænomenet til at folde sig ud over hele himmelen.
Visit Norway

Julen du aldrig glemmer

En traditionel dansk jul er iscenesat efter en helt nøjagtig skabelon. Sådan kan vi bedst lide det, men dermed blive julen år for år også svær at skelne fra hinanden. Rykker du julen med and og risalamande nordpå, er der erindringsgaranti.
Visit Norway

Verdens bedste alpinist: Norge er råest!

Aksel Lund Svindal har sust ned af pister på hele kloden, men han glæder sig altid til at få hjemlig sne under skiene, for Norge har noget af det råeste skiløb i verden.