Visit Norway

Familievenligt vinter-eldorado i Hafjell

Olympiske omgivelser, en eventyrlig vinterforlystelsespark og Norges største indendørs legeland. Hafjell, der er et af Norges mest børnevenlige skisportssteder, kan friste enhver barnlig sjæl med sine muligheder for sjove oplevelser både på og udenfor pisten.

Foto: CH - Visitnorway
Artiklen er leveret af

Norge er kendt for at være det foretrukne skiferievalg for børnefamilier, og Hafjell er ikke en undtagelse. Bare et kvarters kørsel nord for Lillehammer ligger et af Norges største og mest alsidige skianlæg, som indbyder til skiferie i børnenes tegn.

I Hafjell får I mere end 35 km pister og et velfungerende liftsystem, der bl.a. tæller en gondollift. Der er et stort og varieret skiterræn med pister af alle sværhedsgrader, og til de mindste er der tre afskærmede børneområder, så der er rig mulighed for en tryg start på skiene.

Vil I gerne have de kære små med uden for børneområderne, er det ikke noget problem. Området er nemlig bygget op, så der næsten altid er mulighed for nedfarter på flere niveauer, som ender det samme sted.

Foto: CH - Visitnorway

Olympisk adrenalin-kick til de større børn

Tag de ældre unger med på et eventyr med fart på. I Hunderfossen, et kvarter fra Lillehammer, finder du den olympiske bob- og kælkebane. Prøv kræfter med den olympiske disciplin bobslædeløb, som blev afviklet på denne bane under Vinter-OL i 1994.

100 km/t. Det er så hurtigt, den såkaldte ”bobraft”- en slags gummibåd på is - kan køre. Her er alle over ti år garanteret et kollektivt adrenalin-kick, da op til seks personer kan samles i slæden.

Til familiens vovehalse, og lidt ældre medlemmer, beskrives Taxibob’en som aktivitet for de modige. Og modig skal du være, for at mærke trykket af 5G på din krop, når din Taxibob suser ned ad bakken med en fart på op til 120 km/t. 

Kælkeræs på bakkerne er et godt alternativ, hvis man er for ung til at sætte sig i den lynhurtige bobslæde. Kælkning er en vældig populær aktivitet i området, og man kan koble kælken direkte på en lift, og så konkurrere om, hvem der kommer hurtigst ned ad bakken.

CH - Visitnorway
Foto: CH - Visitnorway.com
Kom på besøg i snedronningens verden

Hunderfossen Vinterpark er et eventyr i is og sne, hvor du kan opleve Ivo Caprinos eventyrgrotte og heksefester i troldeskoven. Når mørket sænker sig over dalen, vækkes trolde, hekse, drager og andre eventyrlige skabninger til live og underholder både unge og gamle.

Der er grin og gys for hele familie, når væsener fra norske folkeeventyr kommer til live i skæret fra de flotte lys, lavet af den spektakulære sne- og iskunstner Elisabeth Kristensen.

I vinterparken finder du, blandt de fascinerende snedækkede bygninger og isskulpturer, Skandinaviens sydligste snehotel. Vågn op i snedronningens is-slot, omringet af 20 tons ren is og 10.000 kubikmeter sne, i en sovepose, der kan modstå helt ned til -30 grader.

Ha’ det ”gøy” med anderledes leg

”Legeland Hafjell” er et af Norges største indendørs legelande og kan opfylde ethvert barns vildeste legefantasier. Men hvis mor og far er ved at være trætte af hoppeborge, spøgelsesrum og trampoliner, byder Hafjell på en anden slags legeplads – nemlig områdets forskellige børnevenlige museer. 
Inden børnene når at stille sig på bagben ved ordet ’museum’, så fortæl dem dette: 

Kom og klap de søde køer, se de sjove bjerggeder hoppe rundt og fodr de bløde kaniner med salatblade på Maihaugen Friluftsmuseum. Leg med, når der er skiskydning og lær at svinge en økse. Ellers kan du hoppe med i tidsmaskinen til 1930’erne, hvor I kan smage det slik, der fandtes dengang.

Et andet bud på kulturelt indslag i skiferien kunne være et besøg hos ”Norsk vejmuseum” - et teknisk og industrielt museum, som især de små drenge vil klappe i hænderne over.

Ved hjælp af moderne interaktivitet kan hele familien komme på en rejse fra slutningen af istiden, gennem vikingetiden og middelalderen til begyndelsen af den moderne tidsalder – og ind i fremtiden. Find ud af, hvordan vi gik fra sporvogn til motorvej, oplev et vikingeskib på havets bund, se en scene fra et kloster og mød vrede bønder – alt sammen på det norske "vejmuseum". 
 
I Hafjell kan hele familien more sig med alt, hvad hjertet begærer, lige fra perfekte skiløjper og skøjteløb til kulturarrangementer og forlystelsesparker.

Læs mere om Hafjell her CM Moat article tracking

Følg
Jyllands-Posten
Visit Norway

Her er kun betjenten bange for røverne

Det er tillokkende at gå helt i barndom denne sommer med et besøg i Hakkebakkeskoven, overnatning i Kardemomme By og krammere fra de tre røvere og resten af de elskværdige karakterer.
Visit Norway

God plads på pisterne efter påske

Uge 7 leverer god sne i det meste af Europa. Men når du først én gang har forsødet dit forår med skiferie i Norge efter påske, kan du være på vej imod en ny ferietradition.
Visit Norway

Nordlyset danser ind i dit hjerte

Reaktionerne udebliver aldrig, når Kjetil Skogli har turister med ud i den nordnorske natur for at opleve Nordlyset danse hen over nattehimlen.
Visit Norway

Det’ også for børn!

Hemsedal og Trysil er nogle af Norges mest populære og familievenlige skiområder og kan på relativt kort tid nås med både bil og bus fra Danmark.
Visit Norway

Ned, ned, ned ad Norefjell

Noget af fjeldenes længste, sammenhængende skiløb og Norges største faldhøjde på 1010 meter. Blot et par timers kørsel fra Oslo lokker Skandinaviens første alpine OL-destination Norefjell med speed skiing, offpiste – og to børnebakker.
Visit Norway

Arktiske eventyr i Norges nordligste storby

Den eventyrlystne vil ikke snyde sig selv for et besøg i Tromsø. Her kan man opleve det bedste fra to verdener; fra pulserende byliv med hyggelige barer til uspolerede landskaber og helt unikke naturoplevelser.
Visit Norway

Telemarken er en tjekket tur i vildmarken

Telemarken har masser af tilbud til familieferien. Så hvis du virkelig vil opleve, hvad det store område har et tilbyde sne-elskeren, bør du kaste dig ud i de fantastiske offpiste-muligheder og de vilde terrænparker
Visit Norway

Den perfekte sne skabes af det rigtige miks

Kunstig sne er ikke bare en nødløsning på skisportsstederne, når vejret driller. I Norge, hvor sneen hvert år vælter ned over fjeldene i enorme mængder, vil de heller ikke undvære snemaskinerne
Visit Norway

Familievenligt vinter-eldorado i Hafjell

Olympiske omgivelser, en eventyrlig vinterforlystelsespark og Norges største indendørs legeland. Hafjell, der er et af Norges mest børnevenlige skisportssteder, kan friste enhver barnlig sjæl med sine muligheder for sjove oplevelser både på og udenfor pisten.
Visit Norway

Ski for champions i Norge

Kvitfjell nord for Lillehammer har nogle af Norges mest krævende pister, hvor der hvert år afholdes World Cup-konkurrencer. Du kan udfordre dine evner på de samme halsbrækkende nedture – eller hygge dig med familien på Kvitfjells nyåbnede, børnevenlige tredje fjeldside
Visit Norway

Snesjov i hyggelige Hovden

Kun to timer fra Kristiansand finder du den hyggelige fjeldlandsby Hovden. Snelandskabet inviterer til kaneture, varm kakao og lange dage på ski. Vil man spille ’dritkul’ på snowboard, er der også gode muligheder for det!
Visit Norway

Nærkontakt med verdens største pattedyr

De store hvaler er konger af havet og normalt ganske utilgængelige, men i vinterhalvåret indtager pukkelhvaler og spækhuggere polarfjordene for at jage de stimer af sild, som overvintrer her - og så kan man komme helt tæt på de store dyr.
Visit Norway

Dit største ski-eventyr ved de norske fjorde

Skiferien giver altid masser af gyldne minder, men hvis du vil gøre den helt uforglemmelig, var det måske en ide at tage færgen til en destination ved de eventyrlige norske fjorde.
Visit Norway

Verdens bedste lysshow er uden strøm

Nordlysturister valfarter til det nordlige Norge, hvor de geografiske forhold får fænomenet til at folde sig ud over hele himmelen.
Visit Norway

Julen du aldrig glemmer

En traditionel dansk jul er iscenesat efter en helt nøjagtig skabelon. Sådan kan vi bedst lide det, men dermed blive julen år for år også svær at skelne fra hinanden. Rykker du julen med and og risalamande nordpå, er der erindringsgaranti.
Visit Norway

Verdens bedste alpinist: Norge er råest!

Aksel Lund Svindal har sust ned af pister på hele kloden, men han glæder sig altid til at få hjemlig sne under skiene, for Norge har noget af det råeste skiløb i verden.