Visit Norway

Arktiske eventyr i Norges nordligste storby

Den eventyrlystne vil ikke snyde sig selv for et besøg i Tromsø. Her kan man opleve det bedste fra to verdener; fra pulserende byliv med hyggelige barer til uspolerede landskaber og helt unikke naturoplevelser.

Foto: nordnorge.com
Artiklen er leveret af

De opdagelsesrejsendes hovedstad, Tromsø, er et af de bedste steder i verden at opleve det magiske nordlys – og mens du venter på naturfænomenets fremtræden på nattehimlen, behøver du på ingen måde at kede dig. Nordnorges Tromsø er et område med mulighed for aktiviteter af enhver slags – lige fra polar-fisketure over et besøg i Ishavskatedralen til udforskning af oprindelig, samisk kultur. Om du er til en tur i hundeslæde eller øl-safari på de hyggelige barer og bryggerier i byen, kan Tromsø tilbyde det.

Foto: nordnorge.com
Hvalsafari og fiskeri på Senja
Direkte med SAS

Adgangen til Tromsø med bl.a. hvalsafari og Nordlys er kommet tættere på. Fra 16. december 2017 åbner SAS en ny direkte rute til Tromsø fra Københavns Lufthavn. Flyvetiden bliver på 2,5 time.

Hvis øl-safarien ikke frister, kan du i stedet tage på et to-dages arktisk eventyr på den smukke ø Senja, hvor du kan opleve en lidt anden form for safari – nemlig hvalsafari. Der er mulighed for at udforske både spækhuggere og pukkelhvaler, som hvert år samles ud for kysten af Senja på grund af områdets rige muligheder for føde.

Senja er Norges andenstørste ø og er meget kendt for den rige fiskebestand, som findes langs kysten. Byen Skrolsvik ligger i en velbeskyttet bugt på det sydlige Senja, og her kan man komme på fisketur med mulighed for fangst af flere forskellige fiskearter. Området er kendt for sin stærke hellefisk-bestand, men her findes også store torsk, rødfisk, sej, havkat og meget mere. Mens man skal sætte et par dage af til en hvalsafari fra Senja, er det muligt at opleve hvaler på kortere ture med udgangspunkt fra Tromsø, hvor man tager på hvalsafari rundt om i det store fjorde.

Foto: CH - visitnorway.com
Slædetur på tundraen

Fra 26. november til 15. januar udebliver solen i Tromsø – hele døgnet rundt. Vinteren i Nordnorge byder også på sne – masser af sne. Det giver mulighed for aktiviteter i det snehvide arktiske landskab. Du kan for eksempel komme på en tur over den arktiske tundra i hundeslæde, som du kan prøve kræfter med selv at styre.

Det er også muligt at læne sig tilbage i kanen. På slædetur med julemandens trofaste hjælpere, rensdyrene, vil en samisk guide fortælle om samernes spændende kultur og historie, og du vil få mulighed for at smage et samisk måltid i et lavvo-telt.

Foto: Frithjof Fure - Visitnorway.com
Foto: CH - visitnorway.com
Foto: CH - visitnorway.com
Betagende udsigt og arkitektur

Tromsøs kabelbane er byens mest populære turistmål. Fra den store udendørs terrasse på toppen nyder både turister og lokale indbyggere den spektakulære panoramaudsigt over Tromsø og det næsten uendelige syn på øer, fjorde, bjerge og det åbne hav. Kigger du i den anden retning, vil du se det majestætiske bjerg Tromsdalstinden, som tårner 1.238 m over havets overflade. Om vinteren er det et ideelt sted at iagttage det magiske nordlys.

Apropos et smukt syn, så er Ishavskatedralen af arkitekt Jan Inge Hovig også på must-see listen, når du besøger Tromsø.

Hovedindgangen på den vestlige side af Ishavskatedralen er omgivet af en stor glasfacade med et kæmpe kors. På den østlige side findes en fantastisk glasmosaik, der skildrer Guds hånd, hvoraf der afgår tre stråler lys: En gennem Jesus, en gennem en kvinde og en gennem en mand.

Kobl af i spa

Vil du forkæle krop og sind, skal du besøge Vulkana. Vulkana er en gammel fiskerbåd i Tromsø havn, der er blevet omdannet til et afslapningsmekka med en masse forskellige spa-faciliteter. Her er hot tub med udsigt over fjorden, sauna, dampbad og udendørs jacuzzi. I spaens zen-lounge kan der nydes forfriskninger, spilles spil og læses bøger – alt sammen foran den varme, knitrende pejs.  

Du må ikke snyde dig selv for en tur til alsidige Tromsø. Byens charmerende centrum og spektakulære natur giver dig mulighed for at udforske det bedste fra begge verdner. Visit Norway CM Moat article tracking

Følg
Jyllands-Posten
Visit Norway

Her er kun betjenten bange for røverne

Det er tillokkende at gå helt i barndom denne sommer med et besøg i Hakkebakkeskoven, overnatning i Kardemomme By og krammere fra de tre røvere og resten af de elskværdige karakterer.
Visit Norway

God plads på pisterne efter påske

Uge 7 leverer god sne i det meste af Europa. Men når du først én gang har forsødet dit forår med skiferie i Norge efter påske, kan du være på vej imod en ny ferietradition.
Visit Norway

Nordlyset danser ind i dit hjerte

Reaktionerne udebliver aldrig, når Kjetil Skogli har turister med ud i den nordnorske natur for at opleve Nordlyset danse hen over nattehimlen.
Visit Norway

Det’ også for børn!

Hemsedal og Trysil er nogle af Norges mest populære og familievenlige skiområder og kan på relativt kort tid nås med både bil og bus fra Danmark.
Visit Norway

Ned, ned, ned ad Norefjell

Noget af fjeldenes længste, sammenhængende skiløb og Norges største faldhøjde på 1010 meter. Blot et par timers kørsel fra Oslo lokker Skandinaviens første alpine OL-destination Norefjell med speed skiing, offpiste – og to børnebakker.
Visit Norway

Arktiske eventyr i Norges nordligste storby

Den eventyrlystne vil ikke snyde sig selv for et besøg i Tromsø. Her kan man opleve det bedste fra to verdener; fra pulserende byliv med hyggelige barer til uspolerede landskaber og helt unikke naturoplevelser.
Visit Norway

Telemarken er en tjekket tur i vildmarken

Telemarken har masser af tilbud til familieferien. Så hvis du virkelig vil opleve, hvad det store område har et tilbyde sne-elskeren, bør du kaste dig ud i de fantastiske offpiste-muligheder og de vilde terrænparker
Visit Norway

Den perfekte sne skabes af det rigtige miks

Kunstig sne er ikke bare en nødløsning på skisportsstederne, når vejret driller. I Norge, hvor sneen hvert år vælter ned over fjeldene i enorme mængder, vil de heller ikke undvære snemaskinerne
Visit Norway

Familievenligt vinter-eldorado i Hafjell

Olympiske omgivelser, en eventyrlig vinterforlystelsespark og Norges største indendørs legeland. Hafjell, der er et af Norges mest børnevenlige skisportssteder, kan friste enhver barnlig sjæl med sine muligheder for sjove oplevelser både på og udenfor pisten.
Visit Norway

Ski for champions i Norge

Kvitfjell nord for Lillehammer har nogle af Norges mest krævende pister, hvor der hvert år afholdes World Cup-konkurrencer. Du kan udfordre dine evner på de samme halsbrækkende nedture – eller hygge dig med familien på Kvitfjells nyåbnede, børnevenlige tredje fjeldside
Visit Norway

Snesjov i hyggelige Hovden

Kun to timer fra Kristiansand finder du den hyggelige fjeldlandsby Hovden. Snelandskabet inviterer til kaneture, varm kakao og lange dage på ski. Vil man spille ’dritkul’ på snowboard, er der også gode muligheder for det!
Visit Norway

Nærkontakt med verdens største pattedyr

De store hvaler er konger af havet og normalt ganske utilgængelige, men i vinterhalvåret indtager pukkelhvaler og spækhuggere polarfjordene for at jage de stimer af sild, som overvintrer her - og så kan man komme helt tæt på de store dyr.
Visit Norway

Dit største ski-eventyr ved de norske fjorde

Skiferien giver altid masser af gyldne minder, men hvis du vil gøre den helt uforglemmelig, var det måske en ide at tage færgen til en destination ved de eventyrlige norske fjorde.
Visit Norway

Verdens bedste lysshow er uden strøm

Nordlysturister valfarter til det nordlige Norge, hvor de geografiske forhold får fænomenet til at folde sig ud over hele himmelen.
Visit Norway

Julen du aldrig glemmer

En traditionel dansk jul er iscenesat efter en helt nøjagtig skabelon. Sådan kan vi bedst lide det, men dermed blive julen år for år også svær at skelne fra hinanden. Rykker du julen med and og risalamande nordpå, er der erindringsgaranti.
Visit Norway

Verdens bedste alpinist: Norge er råest!

Aksel Lund Svindal har sust ned af pister på hele kloden, men han glæder sig altid til at få hjemlig sne under skiene, for Norge har noget af det råeste skiløb i verden.