Visit Norway

Det’ også for børn!

Hemsedal og Trysil er nogle af Norges mest populære og familievenlige skiområder og kan på relativt kort tid nås med både bil og bus fra Danmark.

Artiklen er leveret af

Blændende hvide snedriver, så langt øjet rækker. Indbydende løjper for både store og små, nybegyndere og garvede.

Trysil og Hemsedal har nogle af Norges bedste, største og mest varierede skiområder med både brede pister, terrænparker og mulighed for off piste. Og Valle ej at forglemme!

Bæredygtig by

Cirka to en halv times kørsel nord for Oslo, tæt på den svenske grænse, finder du Trysil.

Byen tæller ikke mere end 7.000 sjæle, men er til gengæld Norges største skidestination. Og så er Trysil Norges første by, der modtog den særlige ”Sustainable Tourism” certificering, som er et kvalitetsbevis inden for bæredygtighed.

Tre sider af Trysilfjeldet er forbundet med lifter og pister, der udgør ét stort skiområde. Der er en helt uforlignelig udsigt mange kilometer væk oppe på toppen af det højeste område, der knejser 1.132 meter op.

Ski-in/ski-out

Trysil udmærker sig særligt ved at henvende sig til alle aldre og alle grader af egenskaber på de to brædder – eller på snowboardet. Og så kan Trysil noget så unikt som garantere sne.

Overskriften på Trysil er ”familievenligt” – ikke mindst hjulpet på vej af den perlerække af kvalitetshoteller og hytter, der ligger placeret på eller i nærheden af pisterne med ski-in/ski-out faciliteter. Det betyder helt enkelt, at du lige efter morgenmaden kan spænde skiene på fødderne og begive dig direkte ud på pisten uden at skulle vandre flere kilometer. Mere familievenligt fås det ikke!

Foto: Nils-Erik Bjørholt - Visitnorway.com
Skandinaviens alper

Ca. 200 kilometer nordvest for Oslo finder du Hemsedal, der er kendt som Skandinaviens Alper og gennem mange år er blevet kåret til Norges bedste skisportssted.

Her er der rig lejlighed til at folde sin indre skiløber ud – uanset alder og niveau - og masser af muligheder for både langrend, isklatring og ture på snowboard.

Faktisk kan du fra toppen af en de mange forskellige pister køre nedad hele seks kilometer til skicentrets bundstation - non stop.

Hundeslæde og kaneture

Ligesom i Trysil kan du også i Hemsedal finde et bredt udvalg af hytter og ferielejligheder, der ligger tæt på både pister og lifte med ski-in/ski-out faciliteter.

Er skiløb bare ikke dig, kan både Hemsedal og Trysil sagtens lokke alligevel. Hundeslædekørsel, kaneture eller isfiskeri er blandt nogle af de mange gode oplevelser, som to af Norges mest børnevenlige skidestinationer byder på.

Den magiske Valle

Og børnene? Jamen, udover børnevenlige pister byder både Trysil og Hemsedal på Valle, den magiske snemand. Kender du ikke Valle, får du lige en kort introduktion: Valle var oprindeligt en helt almindelig snemand, der lige som alle de andre snemænd kunne smelte, når foråret meldte sin ankomst.

Men takket være de to børn Lines og Loves tusindvis af kram og tårer blev han forvandlet til en magisk snemand, der aldrig kan smelte.

Så det er en evigt glad og taknemmelig Valle, der hver dag sørger for sjov og ballade på pisterne, i sneen og om aftenen med sang og musik. Valle har sin egen skiskole, og det bedste, Valle ved, er knus og kram.

Foto: Nils-Erik Bjørholt - Visitnorway.com
Kortrejste kulinariske fristelser

Når nu du er i det norske snelandskab, bør du gøre dig selv og familien den tjeneste og en enkelt gang eller to lægge pizzaen og kebaben på hylden og nuppe en bid af det autentiske norske køkken.

Et nyt begreb har nemlig sneget sig ind på de norske middagstallerkner. Kortrejst, kalder nordmændene, at maden på tallerken skal være så frisk som overhovedet muligt. Flere restauranter har derfor udskiftet de internationale retter på menukortet med spændende egnsretter med frisk fisk fra de norske fjorde og elgkød.

Med bil, bus og båd

Norge er et stort og langstrakt land. Men heldigvis kan du nå både Hemsedal og Trysil inden for en rimelig tid fra Danmark.

Hemsedal nås nemt med både bil og bus. Fra Oslo er der blot 200 km til Skandinaviens Alper.

Trysil ligger op ad den svenske grænse og blot 207 km fra Oslo. Går turen nordpå fra København eller Aarhus, kan Trysil nås på mellem syv og 10 timer.

Og står det til bagmændene bag Scandinavian Mountains Airport, vil Trysil befinde sig blot 40 minutters kørsel fra en ny fælles lufthavn mellem Norge og Sverige, der efter planen skal åbne i efteråret 2019.


Mere information om Trysil og Hemsedal CM Moat article tracking

Følg
Jyllands-Posten
Visit Norway

Her er kun betjenten bange for røverne

Det er tillokkende at gå helt i barndom denne sommer med et besøg i Hakkebakkeskoven, overnatning i Kardemomme By og krammere fra de tre røvere og resten af de elskværdige karakterer.
Visit Norway

God plads på pisterne efter påske

Uge 7 leverer god sne i det meste af Europa. Men når du først én gang har forsødet dit forår med skiferie i Norge efter påske, kan du være på vej imod en ny ferietradition.
Visit Norway

Nordlyset danser ind i dit hjerte

Reaktionerne udebliver aldrig, når Kjetil Skogli har turister med ud i den nordnorske natur for at opleve Nordlyset danse hen over nattehimlen.
Visit Norway

Det’ også for børn!

Hemsedal og Trysil er nogle af Norges mest populære og familievenlige skiområder og kan på relativt kort tid nås med både bil og bus fra Danmark.
Visit Norway

Ned, ned, ned ad Norefjell

Noget af fjeldenes længste, sammenhængende skiløb og Norges største faldhøjde på 1010 meter. Blot et par timers kørsel fra Oslo lokker Skandinaviens første alpine OL-destination Norefjell med speed skiing, offpiste – og to børnebakker.
Visit Norway

Arktiske eventyr i Norges nordligste storby

Den eventyrlystne vil ikke snyde sig selv for et besøg i Tromsø. Her kan man opleve det bedste fra to verdener; fra pulserende byliv med hyggelige barer til uspolerede landskaber og helt unikke naturoplevelser.
Visit Norway

Telemarken er en tjekket tur i vildmarken

Telemarken har masser af tilbud til familieferien. Så hvis du virkelig vil opleve, hvad det store område har et tilbyde sne-elskeren, bør du kaste dig ud i de fantastiske offpiste-muligheder og de vilde terrænparker
Visit Norway

Den perfekte sne skabes af det rigtige miks

Kunstig sne er ikke bare en nødløsning på skisportsstederne, når vejret driller. I Norge, hvor sneen hvert år vælter ned over fjeldene i enorme mængder, vil de heller ikke undvære snemaskinerne
Visit Norway

Familievenligt vinter-eldorado i Hafjell

Olympiske omgivelser, en eventyrlig vinterforlystelsespark og Norges største indendørs legeland. Hafjell, der er et af Norges mest børnevenlige skisportssteder, kan friste enhver barnlig sjæl med sine muligheder for sjove oplevelser både på og udenfor pisten.
Visit Norway

Ski for champions i Norge

Kvitfjell nord for Lillehammer har nogle af Norges mest krævende pister, hvor der hvert år afholdes World Cup-konkurrencer. Du kan udfordre dine evner på de samme halsbrækkende nedture – eller hygge dig med familien på Kvitfjells nyåbnede, børnevenlige tredje fjeldside
Visit Norway

Snesjov i hyggelige Hovden

Kun to timer fra Kristiansand finder du den hyggelige fjeldlandsby Hovden. Snelandskabet inviterer til kaneture, varm kakao og lange dage på ski. Vil man spille ’dritkul’ på snowboard, er der også gode muligheder for det!
Visit Norway

Nærkontakt med verdens største pattedyr

De store hvaler er konger af havet og normalt ganske utilgængelige, men i vinterhalvåret indtager pukkelhvaler og spækhuggere polarfjordene for at jage de stimer af sild, som overvintrer her - og så kan man komme helt tæt på de store dyr.
Visit Norway

Dit største ski-eventyr ved de norske fjorde

Skiferien giver altid masser af gyldne minder, men hvis du vil gøre den helt uforglemmelig, var det måske en ide at tage færgen til en destination ved de eventyrlige norske fjorde.
Visit Norway

Verdens bedste lysshow er uden strøm

Nordlysturister valfarter til det nordlige Norge, hvor de geografiske forhold får fænomenet til at folde sig ud over hele himmelen.
Visit Norway

Julen du aldrig glemmer

En traditionel dansk jul er iscenesat efter en helt nøjagtig skabelon. Sådan kan vi bedst lide det, men dermed blive julen år for år også svær at skelne fra hinanden. Rykker du julen med and og risalamande nordpå, er der erindringsgaranti.
Visit Norway

Verdens bedste alpinist: Norge er råest!

Aksel Lund Svindal har sust ned af pister på hele kloden, men han glæder sig altid til at få hjemlig sne under skiene, for Norge har noget af det råeste skiløb i verden.