*

Icelandair

Islands nordlige magi

Island er et magisk rejsemål, da intet sted i verden ligner sagaøen. Bevæger man sig til den nordlige del af øen, venter masser af enestående oplevelser. Tag med til Nordisland og oplev hvaler, varme kilder og et landskab så spektakulært, at dele af succes-serien Game of Thrones er optaget her.

Artiklen er leveret af

En fælles passion for Island fik Mette og Lars Viberg fra Aarhus til at grundlægge Islandsrejser. "Selv om vi har været på Island så mange gange, glæder vi os altid til at komme derop, og der er stadig meget, som vi ikke set," siger Mette Viberg.
Island ligger blot tre timers flyvetur væk fra Danmark, men det er som at træde ind i en helt anden verden, for sagaøen ligner ikke noget andet sted på jorden. Størknede lavalandskaber, fossende vandfald og varme kilder er blot nogle af de magiske oplevelser, der venter den rejsende.

"Island trænger ind under huden på en. Naturen er fantastisk, og befolkningen er imødekommende og stolte af deres land. Det er også et rigtig godt sted at besøge, hvis man er mange generationer, der rejser sammen, for der er noget for en hver smag," siger Mette Viberg.

Sammen med sin mand, Lars Viberg, driver hun rejsebureauet Islandsrejser i Aarhus, som udspringer af parrets fælles passion for Island.

"Vi opfordrer gerne folk til at tage lidt væk fra Reykjavik, for hvis man kommer lidt rundt i krogene af landet, får man nogle andre oplevelser," siger hun.

Flyver man fra hovedstaden i syd til den næststørste by, Akureyri, i nord, venter en hel verden af storslåede oplevelser, for Nordisland er noget ganske særligt, og så har man - næsten - det hele for sig selv, da her ikke er helt så mange turister som på den sydlige del af øen.

Lars Viberg er vild med fiskeri, og den interesse bragte ham for første gang til Island. Denne imponerende laks fangede han på Island i juli.
Game of Thrones i Island

Akureyri er et godt udgangspunkt for ture rundt i Nordisland. Byen er centrum for området og byder på gode muligheder for shopping, lækker mad og kultur. Fra Akureyri er der ikke langt til Myvatn - Myggesøen, som er en af Europas mest fuglerige søer og et enestående naturreservat.

"Naturen er spændende med vulkankratere og geotermisk aktivitet. Dele af Game of Thrones er optaget her," fortæller Mette Viberg.

Både seere af den kendte fantasy-serie Game of Thrones og andre vil blive begejstrede over de spektakulære 2000 år gamle formationer af størknet lava kaldet Dimmuborgir, på dansk De Sorte Borge. Et andet populært udflugtsmål er Hevrir - Helvedes Køkken, og stedet lever unægteligt op til sit navn, da det syder og bobler i undergrunden.

"Det er et foruroligende og fascinerende sted med fantastiske farver og boblende mudderhuller, som lugter lidt af råddent æg," siger islandseksperten.

Trænger man herefter til lidt afslapning, er Mývatn Nature Baths stedet. Blot 105 kilometer fra polarcirklen ligger Nordislands svar på Den Blå Lagune - bare uden så mange turister og til en lavere pris.

En kæmpe oplevelse er det også at stå på toppen af det 12 meter høje vandfaldet Godafoss. Der er over 10.000 vandfald på øen, og Godafoss er en af de kendteste. I Nordisland finder man også Europas kraftigste vandfald Dettifoss.

"Det må man bestemt ikke må gå glip, når man er på disse kanter," siger hun.

Foto: Colourbox
Skiløb og nordlys

I Nordisland finder man også landets bedste skisportssteder, hvor Hlidarfjall ved Akureyri er det største med 24 pister og syv lifte. Derudover er der syv mindre skisportssteder, hvor man helt frem til slutningen af april kan løbe på ski. Er man ikke til skiløb, er en tur på snescooter eller hundeslæde også en mulighed.

Besøger man Nordisland i vinterhalvåret, er der også en stor chance for at opleve nordlys.

"Hvem drømmer ikke om at sidde i en varm kilde og se nordlys? Det er så magisk et syn, at det nærmest føles helt uvirkeligt," fortæller Mette Viberg.

Hun anbefaler sine kunder at tjekke den særlige nordlys-vejrudsigt i Island for at være på forkant eller deltage i en arrangeret tur.

"Guiderne er rigtig gode til at spotte huller i skydækket og finde frem til nordlyset," siger hun.

Foto: Colourbox
Hvaler i Húsavik

Dyrelivet på Nordisland er et kapitel for sig, og det er muligt at komme helt tæt på nogle af verdens mest utrolige skabninger. Den lille by Húsavik er kendt som Islands 'hvalhovedstad' og udgangspunkt for hvalsafari. På turene er der op til 98 procents chance for at se hvaler. Byen har desuden et fint hvalmuseum, der giver spændende viden om de prægtige dyr.

Ingen tur til Island udenom de islandske heste. Mette Viberg har selv en stor lidenskab for de hårdføre heste, og hun anbefaler, at man prøver en ridetur.

"Det er en helt speciel oplevelse at se landskabet fra hesteryg. Du får en anden ro og kan komme steder, som man ikke kan komme i bil," siger islandseksperten.

Islandair flyver mellem Danmark og Island. Flyvetiden er cirka tre timer. Fra Reykjavik tager det 45 minutter at flyve til Akureyri.

Følg
Jyllands-Posten
Annoncørbetalt indhold Icelandair

Oplev vulkanøen på hesteryg

Kombinér familieferien med et Stopover i Island på vejen videre til nye eventyr.
Annoncørbetalt indhold Icelandair

Fantastiske Chicago venter på dig

Storbyen Chicago byder på alt fra unikke sportsoplevelser over sprudlende kultur til enorme skyskrabere. Fra den 16. marts flyver Icelandair til Chicago fire gange om ugen
Annoncørbetalt indhold Icelandair

Flyv godt til USA

WiFi, plads til benene og bonus-ferie i Island.
Annoncørbetalt indhold Icelandair

Skøn skiferie i Colorado

Colorado er den perfekte ramme for en uforglemmelig skiferie. Over 20 skiområder lokker med fin puddersne, masser af plads på pistene og ikke mindst god mad og service helt i top. Skiekspert Thomas Uhrskov fortæller her om fordele ved skiferie i USA.
Annoncørbetalt indhold Icelandair

Islands nordlige magi

Island er et magisk rejsemål, da intet sted i verden ligner sagaøen. Bevæger man sig til den nordlige del af øen, venter masser af enestående oplevelser. Tag med til Nordisland og oplev hvaler, varme kilder og et landskab så spektakulært, at dele af succes-serien Game of Thrones er optaget her.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her