*

Hyundai

SUV vinder på markedet

De boomede i 90’erne, og det fortsatte helt op til finanskrisen. Nu er de såkaldte SUV-biler igen populære blandt forbrugerne. Det skyldes sænkningen af registreringsafgiften, mere brændstoføkonomiske motorer og naturligvis det forhold, at de stadig signalerer komfort, sikkerhed og lidt mere overskud i hverdagene.

Artiklen er leveret af

Tre udstyrsvarianter og fem forskellige motorvarianter

Hyundai Bil Import lancerede i weekenden den 9. – 10. januar den nye SUV Hyundai Tucson. Hyundai Tucson afløser den eksisterende ix35, men der er tale om langt mere end blot en afløser. Hyundai har nemlig lagt et stort arbejde i at designe en SUV, der gør en forskel i netop den bilklasse. Det betyder, at den nye Tucson er bygget på en helt ny platform, og samtidig introducerer nye sikkerhedsteknologier samt nye brændstoføkonomiske motorer.

Den nye Tucson er designet og udviklet på Hyundais designcenter i Tyskland af de seneste årtiers mest indflydelsesrige bildesigner, Peter Schreyer. Peter Schreyer har tidligere haft ansvaret for designet af bl.a. VW Beetle, VW Golf IV og V og Audi TT. Tucson er allerede blevet godt modtaget mange steder syd for grænsen. Den er blevet en kæmpe succes i Spanien, og faktisk er Hyundai Tucson i øjeblikket en af de mest solgte Hyundai biler i Europa netop nu.

Den nye Hyundai Tucson fås i 3 modelvarianter: Life, Trend og Premium. Der er to benzinudgaver - en 1.6 med 132 hk og en turboladet 1.6 med 177 hk. Sidstnævnte er også mulig med det nye 7-trins dobbeltkoblingsgear og firehjulstræk. På dieselsiden kan der vælges mellem tre dieseludgaver – en 1.7 CRDi med 115 hk., en 2.0 CRDi med 136 hk samt en udgave med automatgear, 185 hk. og firehjulstræk.

Allerede standardversionen er fint udstyret med bl.a. aircondition, Bluetooth, bakalarm, fartpilot, LED-kørelys og sædevarme både for og bag. Går man et enkelt niveau op, følger der automatisk nødbremse og blind vinkel detektor med samt 2-zonet fuldautomatisk klima, flexsteer og meget andet. Premium-udgaven byder endvidere på 8” navigation med bakkamera og DAB-radio, håndfri betjening af bagklap, 19” alufælge, parkeringssensor, genkendelse af hastighedsskilte mv. 

Den nye Hyundai Tucson leveres med Danmarks stærkeste garanti:  5 år – uden kilometerbegrænsning inkl. vejhjælp i hele Europa. 

Priserne på den nye Hyundai Tucson starter fra kr. 324.995 og Tucson van fra kr. 194.995,-.

Se mere på http://www.hyundai.dk/showroom/personbiler/tucson

SUV-bilerne er i dag en hurtigt voksende biltype på verdensmarkedet og enhver bilproducent, med respekt sig for selv, har i dag SUV-biler i produktporteføljen. Ifølge Bilbranchen, der er en selvstændig forening i Dansk Industri, var der i de første fem måneder af 2015 en stigning i salget af SUV-biler på 74 pct. set i forhold til samme periode i 2014. Samtidig viser de nyeste tal fra De Danske Bilimportører, at det samlede bilsalg i 2015, for første gang i historien, oversteg 200.000 solgte biler i Danmark.

Populært koncept

SUV-biler, der står for Sport Utility Vehicle, giver for de fleste associationer til Jeeps og Land Rovere, og dermed køretøjer, der med deres firehjulstræk kan klare ekstreme udfordringer i vanskeligt terræn. De minder lidt om stationcars, men er bygget på et større og mere robust chassis. De fleste har firehjulstræk, men kan også fås med forhjulstræk i en billigere udgave, og at SUV-bilerne er blevet populære blandt almindelige forbrugere, er let at konstatere, når man bevæger sig ud i trafikken. De er overalt, og findes i mange forskellige udgaver og prisklasser. Annegrethe Skovby, der er pressechef i Hyundai Bil Import, forklarer at SUV-bilerne er blevet et populært koncept i Europa, og at konceptet også breder sig i Danmark. Ifølge Annegrethe Skovby skyldes det primært fire forhold; Følelsen af at træde op i en bil og ikke ned i den, det større overblik i trafikken fordi man sidder højt og endelig den større rummelighed samt den ekstra trækkraft, som firehjulstrækket giver. Samtidig er vi det land i Europa, der er mest glade for stationcars og den nye Hyundai Tucson er et godt alternativ til en stationcar i klassen job- og familiebiler.

Alle segmenter

Ifølge tal fra AutoBranchen Danmark tegner SUV-bilerne sig for omkring syv procent af nysalget for biler i Danmark. Det tal forventes at stige i det kommende år, alene ud fra den betragtning, at SUV-bilerne, som følge af den reducerede registreringsafgift, er blevet væsentligt billigere. Besparelsen er op til 50.000 kr. for SUV-biler fra bl.a. Hyundai. Det økonomiske perspektiv i den reducerede registreringsafgift sammenholdt med at de nyeste SUV modeller over en kam glimrer med den nyeste sikkerhedsteknologi og nye og mere brændstoføkonomiske motorer gør, at SUV-bilerne bliver mere attraktive for den almindelige bilejer.

Netop bilens miljøbelastning, brændstoføkonomi og sikkerhed spiller ind ved valget af ny bil for mange bilejer. Derfor oplevede autobranchen også i 2015, at danskerne er begyndt at købe større biler igen. 

- SUV-biler er praktiske, ekstremt rummelige og så giver de en utrolig kørekomfort. Selvfølgelig er der meget signalværdi i at have en SUV-bil, men den er bestemt en anvendelig bil til de fleste formål. Det gælder både for familien, der rejser sydpå om sommeren og nordpå til årets skiferie. Men det gælder også for familier, der skal have båden i vandet, hente brænde i skoven med trailer, og køre vejens unger til fodboldkamp. I det hele taget appellerer SUV-biler til et bredt segment af bilejere, og også til folk der bor i byen. At SUV’erne så samtidig er blevet teknologioptimeret, hvad angår sikkerhedsudstyr og brændstof betyder blot, at vi er optimistiske med hensyn til salget. Men naturligvis også fordi vi ved, vi har et godt produkt i et flot design, afslutter Annegrethe Skovby, pressechef i Hyundai Bil Import.

Følg
Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her