*

elskerDanmark.dk

Fuld fart på i Danmark

Når vi siger aktiv ferie, så er mange mentalt i gang med at forestille sig vandring i Skotland, golf i Sydafrika eller kitesurfing på de kanariske øer. Men lige udenfor – i den danske natur – kan man få masser af oplevelser, hvis ferien skal være aktiv.

Danmark har en del beskyttede farvande, hvor det er oplagt for både små og store nybegyndere at lære at begå sig. Foto: VisitDenmark
Artiklen er leveret af

Her er vind i sejlene, overnatning i det fri, cykelruter til både familier og vovehalse, samt åer og hav til alle de padlende. Der er kort sagt masser af muligheder for at holde aktiv ferie i Danmark – med og uden familie.

I mange dele af landet arbejder man desuden med at kunne udbrede aktive sportsgrene til en større gruppe, så man ikke nødvendigvis behøver at være hardcore udøver af fx mountainbike, surf eller vandring for at være aktiv på sin ferie.

Er du til ekstra aktivitet i ferien?

Bornholm er et godt sted at dyrke flere former for ekstremsport – mountainbike, klatring og rapelling, surf, sejlads og dykning m.m.

Ringkøbing Fjord kan opleves fra både vandet og vejen – tag fx hele turen rundt om.

Klitmøller på den nordvestjyske kyst er kendt som nordens Hawaii med god vind og bølger til surfing.

Slettestrand har specialiseret sig i mountainbike-ferie med flere spændende spor og fokus på at kunne udfordre sig selv på cyklen.

Enjoy Limfjorden vandt prisen Årets Cykelturismeløsning 2016. Her kan du nyde Fjordruten - en planlagt 310 km cykeltur fra Struer til Skive.
Link

Santiago-ruten i Kongernes Nordsjælland – Tisvildevejen er en vandretur på ca. 60 kilometer fra Esrum Kloster til Tisvilde.
Link

Gendarmstien der er certificeret som Danmarks første Europæiske Kvalitetsvandresti. De 74 kilometer giver også et indblik i grænsehistorien – starter ved Kruså og slutter ved Høruphav i Øst.

Bridgewalking i Fredericia, hvor du kan se Lillebælt fra toppen af den gamle Lillebæltsbro.

Gudenåen er stadig stedet, hvor der padles – fx på en romantisk kærestetur?

– Vi kan godt lide gåture, men ikke lange vandreture. Vi har ofte cyklen med på ferie, men den lange tur fra Gedser til Skagen tager de færreste. Derfor kan det betale sig at tænke i, hvordan vi lægger aktiviteterne som afgrænsede oplevelser og tilbud – fordi det vil passe til fleres behov under ferien, fortæller udviklingskonsulent Christine Jürgensen hos Dansk Kyst- og Naturturisme, der til daglig blandt andet arbejder med, hvordan turisterhvervet i Danmark kan blive endnu dygtigere til at arbejde med aktiviteter i naturen.

I Fredericia kan du klatre op og se Lillebælt ovenfra med Bridgewalking, der er lavet efter australsk forbillede. Foto: StampReklamefoto.dk
Her er trygt at være aktiv

Danmark er fra naturens side skabt til at kunne levere aktive indslag i ferien. Vi har let adgang til både hav, strand og skov – og uden særligt mange høje stigninger eller kløfter. Vi skal hverken tage hensyn til lavinefarer, vulkaner eller jordskælv, så vores land er et forholdsvist sikkert sted at begive sig på eventyr om sommeren. Derudover tillader terrænet og den lette adgang til vand og kyst i Danmark, at man kan afprøve forskellige former for aktiviteter i sin ferie.

– Ved Ringkøbing Fjord og Hvide Sande har man formået at skabe en god diversitet af aktiviteter. Der er fjorden og havet, hvor man kan sejle og dyrke forskellige former for vandsport, og så er der anlagt en flot cykelsti rundt om fjorden. Den slags områder, håber jeg, at vi får flere af fremover – hvor man ikke bare laver faciliteter til én slags aktivitet, men sammentænker flere forskellige outdoor-oplevelser – fx en sti for både gående, ridende og mountainbikere, siger Christine Jürgensen.

Vild med aktivitet?

Danskernes lyst til at være aktive i overskuelige tidsrum imødekommes faktisk allerede flere steder i landet. Ved Vadehavet findes der mange udbydere af ture, der både tilbyder viden, motion og oplevelser, ligesom vi i ældre købstæder har traditioner for byvandringer med guide. Her er der noget for både krop og hoved.

Cykelture kan planlægges meget individuelt efter form og behov. Ved Limfjorden er det let at få hjælp til cykelreparation og indkvartering. Foto: Enjoy Limfjorden
Også flere pakkerejser dukker op med aktiviteter lagt ind – cykelture, hvor bagagen flyttes af arrangøren fra hotel til hotel, så cyklisten kan koncentrere sig om at cykle – og kanoture ligeså. En tur op ad Gudenåen kan også sagtens skrues sammen som en aktiv kærestetur.

Hvis man er til mere ekstreme sportsudøvelser, er der ligeledes kommet flere bud på markedet – især på Bornholm, der har samlet udgangspunkterne for aktiviteter i centre.

Slettestrand er blevet det nye mountainbike-mekka med masser af spor til MTB’erne, mens kitesurfere kan slå sig løs på Lolland-Falster. Områder med et varieret udbud af aktiviteter kan inspirere flere til at prøve noget nyt af og være aktive i naturen. Det håber Christine Jürgensen, at vi kan se endnu mere af i Danmark i fremtiden.

Børn med på cykelferie?

Dansk Cykelturisme har fem gode råd til, når man vil have børn med på en cykelferie:

 1. Træn
  Børnene skal være cykelvante, men træningen må aldrig være en sur pligt. Test gerne formen med nogle ture hjemmefra inden den store ferie sætter ind. Så er det også lettere at vurdere, hvordan cykelferien bedst tilrettelægges, så den bliver god for alle.
 2. Hav en fast base
  Den første gang på cykelferie, er det en god idé at vælge en fast base at cykle ud fra. Det kan være hårdt for børn at skulle cykle til et nyt sted hver dag.
 3. Trafikfri områder
  Det er hårdt for alle, hvis der hele tiden skal passes på. Så vælg ruter, der er fri for biler – så bliver det sjovere for alle parter.
 4. Lav noget andet!
  Selvom mor og far er bidt af at cykle, så kan det godt blive lidt ensformigt at cykle. Lidt tid og mulighed af for at lave andre ting i ferien. Så er der større chance for at cykelglæden bevares hos børnene.
 5. Vær en god rollemodel
  Ømme bagdele kan godt give gnavne miner. Men det smitter. Så forsøg at holde humøret, og inviter leg og sjov med ind i cykeloplevelsen.
Rappelling og klatring på klipper er en af de mangeartede aktiviteter, man kan prøve på Bornholm. Foto: Kennet Hult
– Kunne man fx forestille sig, at vi havde kajak- eller kanoudlejning sammen med cykeludlejningen, eller tæt ved overnatningsmuligheder, så man blev inspireret til at prøve noget andet også? Vi har mange steder et beskyttet farvand, som er oplagt for både børn og voksne at øve sig på. Så det er måske bare et spørgsmål om at udnytte muligheder og blive inspireret? Opfordrer Christine Jürgensen.

Skal du på ferie i Danmark kan det være en god idé at undersøge hos de lokale turistbureauer, hvad området tilbyder – her har de som regel styr på udbuddet af både vandrings- og cykelture samt områder med mulighed for at udøve forskellige sportsgrene.

Hvor går din sommerferie hen i år?

 

Følg
Jyllands-Posten
Annoncørbetalt indhold elskerDanmark.dk

Danmarks eget New Zealand

Er du til oplevelser og action på ferien, behøver du ikke rejse til den anden side af jorden. Bornholm er nemlig andet end Krølle Bølle-is og Dueodde Strand. Udover at have en natur, som ikke kan opleves andre steder i Danmark, er der også mulighed for at udfolde sin indre eventyrlyst.
Annoncørbetalt indhold elskerDanmark.dk

Derfor er Aarhus hip!

Aarhus har siden starten af året fået international anerkendelse. Først på New York Times liste over steder at besøge i 2016, og for nylig fik byen andenpladsen over de hotteste destinationer i Europa. Men hvorfor er hovedstadens lillebror blevet så populær?
Annoncørbetalt indhold elskerDanmark.dk

Kanosejlads på første klasse

Gudenåen, der er et mekka for kanosejlads, bringer jer tæt på natur og by. Nu tilbyder flere af Gudenåens campingpladser glamourøs camping, også kaldet glamping, der giver en anderledes naturoplevelse med et touch af luksus.
Annoncørbetalt indhold elskerDanmark.dk

Gå om bord i den sønderjyske madhistorie

Sønderjylland er en landsdel for sig selv med sit mojn og sin specielle madkultur. Det sønderjyske kagebord stammer fra 1864, hvor tyskerne gjorde det forbudt at drikke alkohol i forsamlingshusene. Men Sønderjylland byder også på ringridning, den unikke grænsekultur og gamle slotte.
Annoncørbetalt indhold elskerDanmark.dk

I Danmark er camping en kvalitetsoplevelse

Et godt alternativ til den hjemlige baghave er campingferie. Her kan du besøge egne af landet, du måske aldrig har været i, bo tæt ved vand eller anden smuk natur, finde aktiviteter til børnene – og så behøver du ikke en gang selv lægge udstyr til.
Annoncørbetalt indhold elskerDanmark.dk

Se Lillebælt fra oven

Din ferie i Fredericia kulminerer, når du får en af Europas mest unikke udsigter på toppen af den gamle Lillebæltsbro. Den gamle fæstningsby byder også på masser af natur og kultur for hele familien.
Annoncørbetalt indhold elskerDanmark.dk

Kerteminde tiltrækker med kirsebær

Kerteminde – Haven ved Havet – er smuk på mange måder. Vand, skov og afslappet stemning er, hvad omgivelserne bringer. Men derudover er Kerteminde også tæt forbundet med kirsebær, og det er noget, der tiltrækker turister. Især kirsebærplantager med mulighed for selvpluk og picnic og Kirsebærfestivalen, hvor gæsterne i den grad selv er deltagende med musik, madlavning og kirsebærstens-langspyt.
Annoncørbetalt indhold elskerDanmark.dk

Smagen af istid, stor kultur – og sprøde gulerødder

Odsherred er landets første UNESCO Global Geopark, fordi landskabet fortæller en unik historie om Danmarks tilbliven. Odsherred nydes bedst ude i det bakkede landskab og fra de blide, børnevenlige strande eller fra en restaurant eller gårdbutik med friske, lokale madvarer.
Annoncørbetalt indhold elskerDanmark.dk

Vestjylland har et væld af oplevelser

Vestjylland er en populær destination for turister, der vil holde ferie uden for storbyerne. Her er det især de mange oplevelser og de store arealer, der tiltrækker. Vil man nyde de vestjyske omgivelser, er det oplagt at tage en tur rundt om Ringkøbing Fjord, hvor man kan opleve alt fra Vesterhavet og klitter til Stauning Whisky og Skjern Enge med trækfærger.
Annoncørbetalt indhold elskerDanmark.dk

Den danske Riviera – lige uden for København

Nordsjælland har de dejligste strande – som perler på en snor med charmerende feriebyer som festligt vedhæng. Du kan vandre i den smukke natur, nyde friske lokale specialiteter på tallerkenen – og tage toget ind til storbyen København på en times tid.
Annoncørbetalt indhold elskerDanmark.dk

Djursland – Det vildeste Danmark

Djursland er det område i Danmark med den største koncentration af familieattraktioner, hvor især Djurs Sommerland tiltrækker gæster fra hele Norden. Med Djurspakken kan I selv sammensætte jeres perfekte familieferie – og husk at få plads i tidsplanen til en picnic i den fascinerende natur i Nationalpark Mols Bjerge.
Annoncørbetalt indhold elskerDanmark.dk

Tag på cykelferie ved Limfjorden

I Limfjordsområdet er der sat ekstra ind på at tilbyde turister gode muligheder for cykelferie. Det varierende landskab med fjord og skov taler næsten for sig selv, men nu har lokale turistvirksomheder gjort en ekstra indsats for at gøre området og mulighederne endnu mere cykelvenlige.
Annoncørbetalt indhold elskerDanmark.dk

Ferie i Danmark – fordi vi elsker det!

Der er måske ikke helt den samme vejrgaranti i Danmark som længere sydpå. Men rigtig mange nyder alligevel sommeren under hjemlige himmelstrøg, for Danmark har så meget at byde på: Både for par og familier, for de aktive og livsnyderne, med natur og kultur.
Annoncørbetalt indhold elskerDanmark.dk

Fuld fart på i Danmark

Når vi siger aktiv ferie, så er mange mentalt i gang med at forestille sig vandring i Skotland, golf i Sydafrika eller kitesurfing på de kanariske øer. Men lige udenfor – i den danske natur – kan man få masser af oplevelser, hvis ferien skal være aktiv.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her