elskerDanmark.dk

Vestjylland har et væld af oplevelser

Vestjylland er en populær destination for turister, der vil holde ferie uden for storbyerne. Her er det især de mange oplevelser og de store arealer, der tiltrækker. Vil man nyde de vestjyske omgivelser, er det oplagt at tage en tur rundt om Ringkøbing Fjord, hvor man kan opleve alt fra Vesterhavet og klitter til Stauning Whisky og Skjern Enge med trækfærger.

Ringkøbing er flere gange blevet kåret som Europas lykkeligste by. Byen har hyggelige gader, velbevarede huse og et rigt handelsliv. De traditionsrige vægtere går syngende rundt i de gamle gader og starter deres rundtur kl. 20.00 fra Ringkøbing Torv. Foto: Jørn Deleuran
Artiklen er leveret af

Ro og albuerum – det er, hvad en ferie ved Vestkysten kan byde på. Naturen er rå, og du kan opleve alt fra strandenge, klitter og hedesletter til frodige ådale og landbrugsmarker. Flere og flere har fået øjnene op for Vestkysten som en feriemulighed. I 2015 havde Destination Hvide Sande, som udgør Ringkøbing-Skjern Kommune, i alt 2,9 millioner overnatninger i feriehuse. Det gør dem til den kommune i Danmark med størst feriehusudlejning. Men hvorfor er området så populært?

Fjorden rundt

Luften er ren og støjniveauet er helt i bund. Sådan er det de fleste steder rundt om Ringkøbing Fjord, som ligger helt ud til Vesterhavet. Området giver plads til fordybelse, og rundt om fjorden er der et væld af oplevelser, som flere og flere er blevet nysgerrige på. Kommunikationsmedarbejder Tina Berger Jeppesen fra Ringkøbing Fjord Turisme har et bud på, hvorfor folk besøger området: 

– Vores gæster kommer for at opleve naturen og Vesterhavet. I tillæg til det har vi flere handelsbyer og købstader med rig mulighed for at opleve kultur og shopping, siger Tina Berger Jeppesen.

En køretur rundt om fjorden udgør ca. 110 km og er nærmest en attraktion i sig selv, hvad enten man tager den på cykel eller i bil. Undervejs er der mulighed for overnatninger i shelters, Bed & Breakfast og hoteller.

På turen rundt kan du opleve at køre med udsigt til både hav og fjord, du kommer forbi fiskerbyen Hvide Sande og Skjern Enge med Skjern Å, der har snoede å-løb og et rigt dyre- og fugleliv. Få kilometer fra Skjern ligger Stauning, som er blevet kendt for sit whiskydestilleri med internationalt anerkendte whiskyer. I Ringkøbing kan du mærke stemningen af en traditionsrig købstad og blive guidet rundt af natvægterne, som beretter om de historiske bygninger og fortæller sjove anekdoter fra gammel tid. Ved Søndervig kan du opleve en badeby med den karakteristiske brede sandstrand.

På trækfærgerne ved Skjern Å skal man med håndkræft trække sig selv over åen. Her er det muligt at tage sin cykel med. Foto: Ringkøbing Fjord Turisme
Oplev Skjern Enge

I Skjern Enge finder man Skjern Å, som er Danmarks mest vandholdige å. Den snoede å har stået model til lidt af hvert, da den af praktiske årsager en overgang blev rettet op – for igen senere at blive lavet snoet. At åen nu er genslynget har skabt optimale forhold for dyrelivet i og omkring åen. Skjern Enge er et mekka for fuglekiggere. Man kan blandt andet observere havørnen, som går under det lokale navn ’flyvende dør’ – grundet det brede vingefang. Åen er hjem for den ældste laksestamme i Europa og udfordrer lystfiskere i drømmen om den perfekte laks.

I Skjern Enge finder du både hængebroer, trækfærger og udkigstårne, hvorfra man kan nyde udsigten.

Engene er generelt et fredfyldt område at befinde sig i. Der er store arealer og rå natur. Hvis du er heldig, kan du komme tæt på de vilde heste, som blev sat ud i 2010 for at græsse og holde uønskede planter nede. En anden sjov aktivitet for både børn og voksne er trækfærgerne, som går hen over Skjern Å, hvor du med håndkraft tækker dig over åen.

Surf for alle niveauer

Skal ferien indebære nye og grænseoverskridende oplevelser, er der gode muligheder for at afprøve forskellige grene af vandsport. Du kan surfe, kitesurfe, windsurfe, dyrke Stand Up Padling og derudover sejle kajak eller kano. Området omkring Hvide Sande og Ringkøbing er et mekka for surfere – eller dem, som bare vil prøve det af.

– Området omkring fjordene og havet byder på optimale forhold for vandsport – på alle niveauer. Lige fra begynderen til den hardcore surfer. Vi har også en kabelbane i Hvide Sande, som er meget besøgt af både lokale og turister, siger Tina Berger Jeppesen.

Fjorden og havet giver gode muligheder for surfing på alle niveauer. Især ved Ringkøbing, Hvide Sande og Bork Havn er der populære surfspots. Foto: Westwind
– Destinationen tiltrækker mange surfere, men mange af de andre gæster ser det også som en oplagt mulighed at prøve vandsport af, når de alligevel er i området, siger Tina Berger Jeppesen, som fortæller om muligheden for at leje udstyr og få undervisning af uddannede instruktører fra de lokale surfskoler som Westwind, Water Sports Center Ringkøbing Fjord, Surffarm og Kite1.

Læs mere på www.hvidesande.dk
og i brochuren Ringkøbing Fjord Guide 2016

Hvor går din sommerferie hen i år?

 

Følg
Jyllands-Posten
elskerDanmark.dk

Danmarks eget New Zealand

Er du til oplevelser og action på ferien, behøver du ikke rejse til den anden side af jorden. Bornholm er nemlig andet end Krølle Bølle-is og Dueodde Strand. Udover at have en natur, som ikke kan opleves andre steder i Danmark, er der også mulighed for at udfolde sin indre eventyrlyst.
elskerDanmark.dk

Derfor er Aarhus hip!

Aarhus har siden starten af året fået international anerkendelse. Først på New York Times liste over steder at besøge i 2016, og for nylig fik byen andenpladsen over de hotteste destinationer i Europa. Men hvorfor er hovedstadens lillebror blevet så populær?
elskerDanmark.dk

Kanosejlads på første klasse

Gudenåen, der er et mekka for kanosejlads, bringer jer tæt på natur og by. Nu tilbyder flere af Gudenåens campingpladser glamourøs camping, også kaldet glamping, der giver en anderledes naturoplevelse med et touch af luksus.
elskerDanmark.dk

Gå om bord i den sønderjyske madhistorie

Sønderjylland er en landsdel for sig selv med sit mojn og sin specielle madkultur. Det sønderjyske kagebord stammer fra 1864, hvor tyskerne gjorde det forbudt at drikke alkohol i forsamlingshusene. Men Sønderjylland byder også på ringridning, den unikke grænsekultur og gamle slotte.
elskerDanmark.dk

I Danmark er camping en kvalitetsoplevelse

Et godt alternativ til den hjemlige baghave er campingferie. Her kan du besøge egne af landet, du måske aldrig har været i, bo tæt ved vand eller anden smuk natur, finde aktiviteter til børnene – og så behøver du ikke en gang selv lægge udstyr til.
elskerDanmark.dk

Se Lillebælt fra oven

Din ferie i Fredericia kulminerer, når du får en af Europas mest unikke udsigter på toppen af den gamle Lillebæltsbro. Den gamle fæstningsby byder også på masser af natur og kultur for hele familien.
elskerDanmark.dk

Kerteminde tiltrækker med kirsebær

Kerteminde – Haven ved Havet – er smuk på mange måder. Vand, skov og afslappet stemning er, hvad omgivelserne bringer. Men derudover er Kerteminde også tæt forbundet med kirsebær, og det er noget, der tiltrækker turister. Især kirsebærplantager med mulighed for selvpluk og picnic og Kirsebærfestivalen, hvor gæsterne i den grad selv er deltagende med musik, madlavning og kirsebærstens-langspyt.
elskerDanmark.dk

Smagen af istid, stor kultur – og sprøde gulerødder

Odsherred er landets første UNESCO Global Geopark, fordi landskabet fortæller en unik historie om Danmarks tilbliven. Odsherred nydes bedst ude i det bakkede landskab og fra de blide, børnevenlige strande eller fra en restaurant eller gårdbutik med friske, lokale madvarer.
elskerDanmark.dk

Vestjylland har et væld af oplevelser

Vestjylland er en populær destination for turister, der vil holde ferie uden for storbyerne. Her er det især de mange oplevelser og de store arealer, der tiltrækker. Vil man nyde de vestjyske omgivelser, er det oplagt at tage en tur rundt om Ringkøbing Fjord, hvor man kan opleve alt fra Vesterhavet og klitter til Stauning Whisky og Skjern Enge med trækfærger.
elskerDanmark.dk

Den danske Riviera – lige uden for København

Nordsjælland har de dejligste strande – som perler på en snor med charmerende feriebyer som festligt vedhæng. Du kan vandre i den smukke natur, nyde friske lokale specialiteter på tallerkenen – og tage toget ind til storbyen København på en times tid.
elskerDanmark.dk

Djursland – Det vildeste Danmark

Djursland er det område i Danmark med den største koncentration af familieattraktioner, hvor især Djurs Sommerland tiltrækker gæster fra hele Norden. Med Djurspakken kan I selv sammensætte jeres perfekte familieferie – og husk at få plads i tidsplanen til en picnic i den fascinerende natur i Nationalpark Mols Bjerge.
elskerDanmark.dk

Tag på cykelferie ved Limfjorden

I Limfjordsområdet er der sat ekstra ind på at tilbyde turister gode muligheder for cykelferie. Det varierende landskab med fjord og skov taler næsten for sig selv, men nu har lokale turistvirksomheder gjort en ekstra indsats for at gøre området og mulighederne endnu mere cykelvenlige.
elskerDanmark.dk

Ferie i Danmark – fordi vi elsker det!

Der er måske ikke helt den samme vejrgaranti i Danmark som længere sydpå. Men rigtig mange nyder alligevel sommeren under hjemlige himmelstrøg, for Danmark har så meget at byde på: Både for par og familier, for de aktive og livsnyderne, med natur og kultur.
elskerDanmark.dk

Fuld fart på i Danmark

Når vi siger aktiv ferie, så er mange mentalt i gang med at forestille sig vandring i Skotland, golf i Sydafrika eller kitesurfing på de kanariske øer. Men lige udenfor – i den danske natur – kan man få masser af oplevelser, hvis ferien skal være aktiv.