Brikk har stor succes i Odense: Ny spiller udfordrer de traditionelle mæglere

Danmarks nye ejendomsmæglerkæde vinder ind på de traditionelle mæglerkæde med nye og mere moderne løsninger til bolighandel. Innovation og digital udvikling skal nemlig komme forbrugerne til gode i en alt for gammeldags branche. Særligt i Odense er den store succes at mærke.

Artiklens øverste billede

Success i Odense

Brikk er på rekordtid blevet en succesfuld lokal ejendomsmægler i Odense. I løbet af de seneste år har Brikk vundet frem på markedet, og udfordrer i dag flere af de etablerede spillere i branchen. I Odense alene har mæglerne solgt mere end 25 boliger, med udsigt til mange flere salg på vej. På landsplan har den nye kæde også vundet ind, og er i dag blandt en af Danmarks 10 største mæglerkæder.

Fremtidens løsninger er vejen frem

Brikk er en ny ejendomsmæglervirksomhed som blev stiftet tilbage i 2019. Dengang var intentionen at puste nyt liv i en branche som ikke havde ændret sig besynderligt i rigtig mange år, på trods af den digitale udvikling, og de muligheder som fulgte med. Som Brikk selv udtrykker det ønsker de at gøre bolighandel smartere, bedre og billigere. Alt sammen til gavn for sælgerne.

Ideen bag Brikk er at skære alt det overflødige i en bolighandel fra, for at gøre det så enkelt, effektivt og billigt som muligt for boligsælgerne at komme af med deres boliger. Dette betyder blandt andet at Brikk ikke har nogle fysiske butikslokaler, men i stedet gør brug af lokale mæglerer som arbejder hjemmefra i deres lokalområder. Ligeledes satser de på at finde alle deres købere online i stedet for i butiksvinduet. Dette betyder blandt andet at Brikk er i stand til at sælge boliger fra blot 12.500kr, et godt stykke under de op mod 80.000kr som man kan ende med at betale ved de traditionelle mæglere. Det er netop denne form for effektivisering som kæden mener er nøglen til succes.

Men hvad er det så der får folk til at vælge de nye metoder, frem for de traditionelle løsninger? “Generelt påpeger vores sælgere at de haft haft et kæmpe indblik i processen, når de har fået solgt deres bolig. De har fra start til slut kunne følge med i aktiviteten på deres bolig, og ikke stået i blinde og bare ventet på at deres mægler har stukket dem en købsaftale i hånden” lyder det fra Sebastian Kirchhoff, som er stifter og indehaver af Brikk. “Vi hører også fra mange at de har været glade for det digitale set-up vi har, da det har været nemt og overskueligt at komme i kontakt med deres lokale mægler og baglandet” tilføjer han.

Generelt ligger nøglen til Brikks store succes i deres innovative tilgang til at føre bolighandel. Folk er i større grad begyndt at få øjnene op for at bolighandel slet ikke behøver at være så dyrt som det kan være, og at de priser man normalt forbinder med et boligsalg er sat alt for højt. Også den digitale hverdag som mange pludselig skulle vænne sig til under coronanedlukningerne spiller en stor rolle i at folk pludselig er begyndt at se de digitale muligheder som er opstået. “Tilbage i 70- og 80’erne var man nødt til at tage ned til den lokale mægler for at se hvad der var til salg, men i dag starter alle jo med at kigge på nettet når de skal have ny bolig. Butikkerne er derfor blevet overflødige med tiden, og fungere i stedet bare som en dyr omkostning”.

Selvom den nye tilgang for nogle måske kunne lyde skræmmende, kan man være helt rolig. Brikks mæglere har massere af erfaring fra andre af de traditionelle kæder, og flere af dem har siddet som ejere og indehavere af butikker. I Odense sidder mægler Karen Friis, som har mere end 20 års erfaring fra branchen. Med Karens lokalkendskab, professionelle vejledning, og troværdighed kan man derfor være helt tryg ved at sætte sin bolig til salg gennem Brikk. Kæden bestræber sig nemlig på at man skal have samme tryghed og sikkerhed som var det en traditionel mægler som varetog salget.

For Brikks egne medarbejdere betyder det også noget for dem selv at de arbejder for en virksomhed som prioritere deres kunder først. “Jeg har været i branchen længe - også hos de store mæglerkæder. Det er en befrielse at være i en virksomhed som fokuserer på at sælge boligerne hurtigere og på at give en bedre service på kundernes vilkår. Hos Brikk er de sædvanlige mægler floskler er sat til side, og man ved som mægler at kunderne betaler en fair pris for at sælge sin bolig” lyder det fra Henrik Ramm, som er Brikks lokale ejendomsmægler i Randers.

Odense er en populær by

Den store succes i Odense vækker dog ingen undren. Odense er en af landets mest populære kommuner at flytte til, og har de seneste år vokset med omkring 2000 personer om året. Særligt er befolkningstilvæksten båret af de mange unge som hvert år kommer til byen når de starter studie. Faktisk er op mod 15% af Odenses befolkning studerende. Mange af disse vælger også at blive boende i byen når de begynder at stifte familie og få børn. Dette gør det naturligvis nemt at finde en køber, og få solgt sin bolig hvis man ønsker sig dette.

Med de mange salg som årligt finder sted i Odense er det derfor naturligt at Brikk har fundet en stor success i byen. Langt flere er nemlig begyndt at få øjnene op for de nye metoder, og gør brug af den.

Sælg din bolig med Brikk!

Skulle man selv stå og overveje om det måske var på tide at sætte sin bolig til salg er opfordringen klar: Gør det! Der er et historisk lavt udbud af boliger i øjeblikket hvilket gør det langt nemmere at opnå et salg. Boligpriserne i Odense har generelt været stigende de sidste år, ligesom at liggetiden ligger en del under de nærmeste større byer som Nyborg, Middelfart og Svendborg. Særligt med studiestarten på den anden side af sommeren er der udsigt til en stor efterspørgsel efter boliger, så det handler om at sætte i gang hurtigst muligt, så man er klar når efterspørgslen igen topper. Så hvis man skulle gå og overveje et salg står Karen og hendes kollegaer fra Brikk klar til at hjælpe. Første step er en gratis salgsvurdering, inden boligen kan erklæres for solgt!

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.