Juletøj trender

Artiklens øverste billede

Selvom julen 2021 for mange er et overstået kapitel, kan man ikke komme uden om at juletøj trender. Dette er tydeligt, hvis man tager et blik på omsætningen for den danske virksomhed Jule-Sweaters.dk, der i 2015 startede med at sælge 450 juletrøjer fra en lille lejlighed i Aarhus, men nu har solgt mere end 600.000 juletrøjer. Men det er ikke kun den klassiske julesweater der er populær, da juletøj i andre afskygninger, for eksempel julepyjamassen, er ved at vinde popularitet på markedet. Julens 2021 nye trend julepyjamas er derfor måske kommet for at blive. Men hvorfor er juletøj blevet så populært? Det kan du blive klogere på i denne artikel.

Fokus på bæredygtighed

I kølvandet på klimakrisen og et øget fokus på social bæredygtighed, er mange mennesker i dag opmærksomme på at vælge tøj i bæredygtige materialer, da de ønsker at støtte virksomheder med lave klimaaftryk. Dette er blandt andet virksomheder, der anvender økologisk bomuld frem for konventionel bomuld, hvor sidstnævnte er forbundet med et stort overforbrug af kemikalier, pesticider og store mængder vand, der har resulteret i, at mange mennesker har mistet muligheden for rent drikkevand. Dette ønsker mange mennesker at forhindre og skønt nogle måske forbinder juletøj med supermarkedets discount afdeling, er det i dag muligt at finde juletøj i bæredygtige materialer, blandt andet hos Jule-Sweaters.dk. Virksomheden har desuden velgørenhedstiltag i form af et samarbejde med Plan Børnefonden, Folkekirkens nødhjælp, Julemærkehjemmet og UNICEF, da 25% af firmaets omsætning går direkte til disse velgørenhedsorganisationer.

En hyldest til diversitet

Det er med god grund, at Jule-Sweaters.dk er Danmarks største forhandler af juletøj og at firmaet i dag er en international webshop med webshops i flere forskellige lande og samarbejdspartnere i hele Europa. For Jule-Sweaters.dk er en virksomhed, der forstår sig på diversitet, da det på webshoppen er muligt at finde juletøj i et hav af forskellige designs til et hav af forskellige mennesker. Det kunne for eksempel være en julesweater, der var designet specielt til gameren eller hundeelskeren. Det er dermed muligt at udtrykke sin personlighed på en anden måde end det tidligere var tilfældet med juletøj, da Jule-Sweaters.dk forsøger at favne mange forskellige mennesker som en hyldest til diversitet og individualisme.

Et lyspunkt i en svær tid

Selv om mange efterhånden er blevet trætte af at høre om corona, har pandemien dog en betydning, når det kommer til trends. For i de sidste par år var det primært det bløde afslapningstøj, der dominerede mange klædeskabe, hvorimod genåbningen har resulteret i, at mange føler et behov for at iføre sig prangende farver og selvironiske designs grundet et ønske om at hylde den nyfundne frihed gennem tøjvalget. Dette kunne forklare, hvorfor juletøj trender, da selvironien kun er vokset med pandemien, der har fået mange til at indse, at livet er kort, og at det derfor er vigtigt at få det bedste og sjoveste ud af tilværelsen, som i nogles tilfælde involverer en julesweater eller to eller ved at fejre “Ugly Sweaters Day” den 3. december, som er en international dag, hvor man ifører sig sin grimmeste julesweater. Dette er en dag, som Jule-Sweaters.dk ser som en oplagt mulighed for at iføre sig sin grimmeste julesweater og få et godt grin, hvilket er grunden til, at virksomheden promoverer et bredt udvalg af juletrøjer i humoristiske designs, der er oplagte til fejringen af denne dag eller til en hvilken som helst anledning, hvor man har lyst til at iføre sig en humoristisk julesweater.

Et bredt sortiment

Engang var julesweateren kun noget, som man kunne spotte i amerikanske julekomedier, men i dag er den overalt og ikke nok med det, kan man i dag finde alle former for tøj i en juleversion. Dette gælder blandt andet for julepyjamassen, som du kan læse mere om her: Kan blive større trend end julesweater. Foruden juletrøjer, julesweatre og julepyjamasser har Jule-Sweaters.dk derfor et bredt udvalg af julejumpsuits, julekjoler, julestrømper og julesweatre til kæledyr. Virksomheden er desuden åben overfor forslag, hvis man skulle sidde inde med forslag til nye produkter. For juletøj rummer et væld af muligheder, da det er op til den enkelte, om juletøjet blot skal være et par sokker eller en selvlysende julesweater. Der er dermed en vis frihed forbundet med juletøj, som mange synes at finde tillokkende, da det er op til enkelte, hvilken vej man vælger at gå. Måske er det derfor, at juletøj er blevet så populært. For der er ingen forventning eller krav om, at man hopper med på trenden. Der er derimod kun frihed og muligheder for at stå ved sig selv og ikke tage sig selv alt for højtideligt. Det tyder dermed på, at juletøj er kommet for at blive. Ligeså gælder for Jule-Sweaters.dk, da firmaet har bevist, at man kan komme langt med de rigtige tiltag og spandevis af originalitet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.