Nyt lønsystem i din virksomhed? Dette skal det kunne

Artiklens øverste billede

Et online og automatiseret lønsystem gør det lettere at drive virksomhed. Et lønsystem skal først og fremmest beregne og udbetale løn til dine medarbejdere, uanset om du står i spidsen for en stor eller lille virksomhed. Med et lønsystem slipper du for en masse bøvl med manuelt at udregne dine medarbejderes lønposter i et regnskabssystem, og du undgår også dumme tastefejl. Med et online lønsystem, skal du blot indtaste en række data om din virksomhed og dine medarbejdere i systemet. Ved at outsource dette område til et lønsystem effektiviseres udbetalingen af lønnen og du kan trygt stole på, at dine medarbejdere får udbetalte det korrekte beløb.

Fordele ved et lønsystem

Et lønsystem beregner og udbetaler løn til fastansatte og timelønnede, og sender dem lønsedler i deres e-boks. Det kan også sørge for at indberette A-skat, AM-bidrag, ATP, pension og feriepenge. Det sørger også for at overføre bidrag til Barselsfond og data om løn og fravær til Danmarks Statistik og Dansk Arbejdsgiverforening. Med andre ord, så er et lønsystem super smart, idet det gør en masse ting automatisk, en bogholder skulle sidde og gøre manuelt tidligere. Der er mange lønsystemer at vælge mellem i Danmark, men fælles for langt de fleste er, at det er tidsbesparende, fordi disse processer foregår automatisk.

Brugervenlighed

Når du skal vælge et nyt lønsystem, er brugervenligheden vigtig. Hvis lønsystemet er for svært for dine medarbejdere at bruge, spilder man tid på at lære det og kende og på at finde ud af hvordan man bruger det rigtigt. Derfor bør et lønsystem være intuitivt at bruge, så det er enkelt for bogholdere og virksomhedsejere at tilgå, og man ikke nødvendigvis skal have en regnskabsuddannet ansat. eller give dine medarbejdere dyre kurser for at lære det at kende. Det skal derudover også være nemt at gennemskue for dine medarbejdere, så de for eksempel får lønsedler, de forstår, og hvor de let at indberette eventuelle udlæg.

Interaktion med andre systemer

Det er smart at vælge et lønsystem, der kan interagere med de andre systemer, du bruger i virksomheden, for eksempel jeres vagtplansystem eller andre systemer, der registrerer, hvor mange timer dine medarbejdere arbejder. Det er også en god idé at vælge et lønsystem, der kan samarbejde med Office, så det for eksempel kan udtrække data fra Excel, så den ansvarlige for lønnen ikke skal kopiere tal fra et sted til et andet. Det skal på den anden side også selv kunne lave udtræk af statistikker, så der heller ikke skal trækkes data ind i Excel.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.