Dette bør du vide om værdiansættelse af virksomheder

Artiklens øverste billede

Hvis du er ejer af en virksomhed, så kan det være relevant for dig at kende din virksomheds værdi, uanset hvor stor den er, eller hvilken branche din virksomhed befinder sig i. Hvis du ikke selv er klar over, hvad din virksomhed er værd, så kan du med fordel hive fat i en revisor eller en virksomhed og få vedkommende til at foretage en værdiansættelse af din virksomhed. Det er nemlig vigtigt at kende til værdien af din virksomhed, hvis du eksempelvis skal sælge den, eller den skal have ny ejer. Du kan med fordel læse mere her, hvis du er på udkig efter en virksomhed, som kan hjælpe med at værdiansætte din virksomhed. Nielsen Företagsvärdering AB er nemlig eksperter i at værdiansætte virksomheder, så med deres hjælp kan du være sikker på at få en fair og realistisk værdiansættelse. I artiklen herunder gennemgår vi det vigtigste, du bør vide om værdiansættelse af virksomhed.

Hvad er en værdiansættelse?

Hvis du aldrig har haft behov for en værdiansættelse af din virksomhed før, er det måske ikke sikkert, at du er helt klar over, hvad en værdiansættelse egentlig er. En værdiansættelse er en vurdering og en beregning af din virksomheds værd lige nu og her i forhold til markedet. Det er relevant at få sådan en vurdering, hvis du eksempelvis skal sælge din virksomhed, så du har en idé om, hvor mange penge du kan få for din virksomhed. Det er dog vigtigt også at være opmærksom på, at en værdiansættelse ikke skal forveksles med salgsprisen, da den endelige salgspris afhænger af mange flere faktorer, både internt og eksternt.

Hvordan vurderer man en virksomheds værdi?

Alle virksomheder kan værdiansættes, uanset hvor stor den er, eller hvilken branche virksomheden befinder sig i. Derfor er alle værdiansættelser af virksomheder også unikke og forskellige, da ikke én virksomhed er ens. Når man skal værdiansætte en virksomhed, tages der højde for mange forskellige faktorer, som alle har en betydning for værdiansættelsen. Hvis du vil vide mere om, hvordan man værdiansætter en virksomhed, så kan du også kigge på elementer som regnskab, omsætning, gæld, medarbejdere og kundeportefølje, der spiller en rolle for værdiansættelsen. Det er et meget stort arbejde at foretage sådan en værdiansættelse, især når den skal være så realistisk som muligt. Netop derfor kan vi anbefale dig at tage et kig hos nielsenforetagsvardering.se, hvis du ønsker en grundig værdiansættelse af din virksomhed.

Så vigtigt er det med den rette værdiansættelse

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er med den rette værdiansættelse af din virksomhed. En værdiansættelse af din virksomhed handler om at skabe et så fair, præcist og realistisk billede af din virksomheds værdi, og derfor er det altafgørende at få professionel hjælp til din værdiansættelse frem for blot at foretage en værdiansættelse selv ud fra dine subjektive holdninger. Har du brug for at blive klogere på, hvor vigtig en retvisende og realistisk værdiansættelse er, så er det en god ide, at du kontakter professionelle med ekspertise i værdiansættelse, som kan hjælpe dig godt på vej.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.