Dansk startup formidler bookinger af konferencer, møder og fester for over 50 mio kr. siden genåbningen

Artiklens øverste billede

De fleste danskere kender søgemaskiner som Booking.com, Just-Eat og Bilbasen. Det er alle søgemaskiner, som har specialiseret sig i at giver brugerne et super godt overblik samt tryghed i deres køb, uanset om de søger et hotel syd på, en pizza eller deres nye bil. To århusianske iværksættere har på få år skabt et lignende koncept for endnu en branche. med deres digitale platform Eventbutler.dk, er de blevet den største søgemaskine på markedet til at servicere private danskere og virksomheder, når de skal finde og booke bl.a. selskabssteder samt møde- og konferencelokaler.

Opstart kort før Coronapandemiens udbrud

Virksomhedens opstart d. 1 januar 2020 har betydet en noget anderledes start på den iværksætterrejse de to stiftere Jesper og Kenneth havde planlagt. Coronanedlukningen af Danmark, i marts 2020 tvang de to stiftere til at gentænke deres forretning, og hvad de gerne så virksomheden blive til. Det resulterede i en mere langsigtet strategi, som betød, at de måtte satse endnu større ved bl.a. at opsige deres faste jobs, hvis de skulle stå klar med den største søgemaskine på markedet, når genåbning igen var en realitet. Jesper Bruun udtaler hertil: “Beslutningen var uden tvivl svær for både Kenneth og jeg, men vi var bare ikke i tvivl om det langsigtet potentiale for forretningen. Vi havde begge en mindre opsparing, og fik også flere freelance konsulentopgaver qua vores tidligere virke som marketing konsulenter, hvilket i den hårde opstart kunne give os smør på brødet.” Jesper har hertil også et råd til andre iværksættere: “Det at få nogle kompetencer, som du kan sælge til en høj timepris, kan jeg i høj grad anbefale andre iværksættere. Det giver dig mulighed for at tjene nogle penge til din iværksætterrejse med stor fleksibilitet, så du kan få mere tid til din virksomhed.”

Genåbningen af Danmark

I dag har de to iværksættere nået et af de første mål - netop at være Danmarks største online søgemaskine for booking af festlige begivenheder, professionelle møder og større events.

Tiden under Corona har de udnyttet effektivt på at skabe stærke relationer til mere end 600 samarbejdspartnere, som i dag alle bruger Eventbutler.dk til at fylde kalenderen med selskaber, møder og større events, hvilke er et tal, som ifølge Kenneth Christensen stiger dagligt. Virksomheden har blandt andre Nordeuropas største hotelkæde Scandic Hotels som kunde, hvor man i en video på eventbutler.dk kan opleve en stor tilfredshed med samarbejdet fra et af de mange Scandic Hoteller.

Virksomhed har siden landets genåbningen i sommeren 2021 formidlet bookinger til deres samarbejdspartnere for mere end 50 mio kr. og væksten fortsætter.

De to unge iværksættere har fra deres tidligere virke som marketing konsulenter i den århusianske konsulentvirksomhed Novicell opnået en dyb indsigt i at forstå mekanismerne og mulighederne online, hvilket ifølge stifteren Jesper Bruun giver dem en betydelig fordel ift. andre spillere, som vil være nødsaget til at hyre dyre konsulenter til den opgave.

Spørger man de to stiftere ind til fremtidsplanerne med virksomheden, er ambitionerne ikke til at tage fejl af.

Kenneth udtaler: Danmark skal kun ses som en begyndelse, og mulighederne både nord og syd for Danmark ser rigtig spændende ud. Det er dog vigtigt at sige, at vi slet ikke er i mål i Danmark, og der findes endnu rigtig mange vækstmuligheder inden for landets grænser, så vi er kun lige begyndt.

Jesper udtaler hertil: Eftersom vi på meget kort tid er blevet den største spiller i Danmark målt på antal brugere og antal kunder, ligger den geografiske ekspansion ikke langt ude i fremtiden. Dog er det vigtigt at vi har helt styr på skaleringsmulighederne rent teknisk samt det at finde de rigtige medarbejdere, som skal løfte forretningen sammen med os.

Virksomheden har i dag kontor i udkanten af Åbyhøj syd for Århus, hvor de sidder otte medarbejdere. De to stiftere løfter forsigtigt sløret for, at mulige investorer er på vej ind i virksomheden, og man dermed også forventer at hæve medarbejderantallet med 100% imod udgangen af 2022.

Hvad er EventButler?

EventButler er en online søgemaskine, som giver brugerne et nemt og hurtigt overblik over steder for afholdelse af selskaber, møder og større events. Visionen er at give brugerne samme brugeroplevelse, som vi i mange år har oplevet fra platforme som booking.com, når vi skal finde rammerne for brylluppet, en barnedåb, en fødselsdagsfejring eller på arbejdspladsen en julefrokost, en konference eller et møde. Dette sparer en for både tid og penge, da man slipper for bøvlet med at gennemskue markedet på egen hånd. Lignende koncepter i andre brancher kan nævnes Just Eat, Booking.com og Bilbasen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.