Gode overvejelser når du skal bygge / renoverer din bolig

Artiklens øverste billede

Der er mange overvejelser, når man har besluttet sig for at bygge sit nye hjem selv. Der er mange beslutninger, som ved et boligkøb allerede er taget, der skal tages stilling til, når der bygges et hus op fra bunden. Det gælder alt fra planløsning og materialevalg, til alt det tekniske og økonomiske, der skal være styr på.

Vandfilter?

De færreste er klar over af vores drikkevand i Danmark ikke er så rent som for år tilbage. Vi hører dagligt om fund af nye gifte, pesticider i drikkevandsboringerne. Heldigvis kan man nemt selv rense sit drikkevand med et vandfilter der netop renser for pesticider, gifte og tungmetaller. Et effektiv selvrensende vandfilter der uden besvær er placeret under vasken er den optimale løsning for at få rent drikkevand til dig og din familie. Det er altså en overvejelse, som du kan have med dig, når du nu har chancen for at inkorporere dette i dit køkken fra start.

Arkitekt?

Hvad enten din drømmebolig er et praktisk familiehus med plads til store middagsselskaber, eller en unik og enestående bolig, som nærmest er et kunstværk i sig selv, så kan det være en ide at have en arkitekt med i processen. De ved lige præcis, hvad der skal til, for at en bolig fungerer, og måske kan de også skubbe lidt til dine forestillinger om, hvordan dit drømmehus skal være. Det kan også være en god hjælp i forhold til at komme hele vejen i mål, uden at glemme væsentlige elementer i en byggeprocess. Er man helt ny indenfor nybyggeri, er det generelt rigtig godt at søge råd og vejledning hos professionelle, så du ikke står med et hus, som ikke lever op til dine forventninger.

Hvilke behov er vigtigst?

Når man har muligheden for at skabe det hjem, som man drømmer om, kan der lige pludselig dukke rigtig mange “falske” behov op. Det sker helt simpelt, bare fordi at man har alle muligheder. Det er bare sådan, at man sjældent kan få det hele, når det kommer til stykket. Derfor er det en god idé, at sætte sig ned og snakke sine behov igennem, og prioritere i dem, efter hvad der er vigtigst. Måske er det ekstra store badekar ikke så vigtigt, taget i betragtning af, at det badekar man havde før, aldrig blev brugt. Eller måske skulle man prioritere ekstra god isolering, selvom det er lidt “kedeligt” at bruge penge på. Det er en balancegang mellem det praktiske og det fornøjelige, som gerne skulle gå op i en højere enhed.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.