Sådan får I mere plads i børneværelset

Artiklens øverste billede

Børneværelset er det rum, hvor barnet har mulighed for at udfolde sig, lege og få lov til at være barn uden at bekymre sig om der er for rodet. Ofte kan det dog være svært at finde plads til alle de nødvendige børnemøbler og udstyr, især hvis der er tale om et lille rum. Derfor kan man være nødsaget til at finde smarte løsninger til at bruge pladsen fornuftigt og optimalt.

Når man har mangel på plads, så må man sætte sig ned og tænke i løsninger der sparer plads. Heldigvis er der en masse gode tips online, der handler om at optimere pladsen i små værelser eller hjem. Et godt tip til børneværelset er for eksempel at investere i en halvhøj seng, så man får mere gulvplads. Her kan man med fordel læse om forskellige varianter af halvhøje senge på parenthood.

Få mere gulvplads

Når man taler om pladsmangel, så er det ofte fordi man mangler plads på gulvet. Men ofte er der plads i den lodrette retning, så man altså kan udnytte højden i stedet for, og samtidig spare plads i bredden. Her kan møbler som en halvhøj seng være med til at bruge sengepladsen mere optimalt. Ved at skubbe sengen længere op i højden, kan man udnytte pladsen under sengen, hvor man pludselig får mere gulvplads.

På den nyfundne gulvplads under sengen kan barnet i stedet have et lille skrivebord, hvor han eller hun kan sidde og tegne og udføre sine kreative projekter. Pladsen kan også forvandles til en hule, ved hjælpe af nogle stykker stof og nogle hyggelige lys – for hvilket barn elsker ikke at lege i en hule? En halvhøj seng udnytter pladsen i højden og skaber derved mere plads som kan udnyttes på gulvet.

Brug vægpladsen

På samme måde, som man bruger højden med en høj seng, for at skabe mere plads på gulvet, så kan man også bruge pladsen på væggen for at frigive noget gulvplads. Det gælder om at tænke praktisk og funktionelt – for eksempel kan man finde reolsystemer der hænges på væggen i stedet for at stå på gulvet. På den måde, bruger man vægpladsen og højden optimalt, da man samtidig får mere plads på gulvet.

Selvom du måske tænker at det kan være svært at nå op på de øverste hylder i reolsystemet, så kan man med fordel opbevare det legetøj og de bøger der ikke bliver brugt lige nu. På den måde har man nemmere adgang til de ting der bruges flittigt til hverdag på de nedre hylder. Men en højseng og væghængte reolsystemer, vil rummet åbne sig mere op med mere gulvplads. Læs eventuelt mere på Parenthood.dk og få flere gode idéer til børneværelset.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.